Skocz do zawartości

Dzieci neostrady(pokemony)

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

Najgorsze jest to że niektórzy nie mają za grosz kultury i piszą maila do firm itp jak do kolegi z podwórka.

Do firmy trzeba pisać z pozycji leżącej, czy na klęczkach wystarczy? :)

Firma to też ludzie, koledzy z podwórka itp.

Napisałbyś do jakiejś firmy w której nieznasz nikogo jak do kolegi?

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
IMO poważny klient nie pisze via GG czy MAIL tylko DZWONI.

ale pojechałeś ;) w takim razie nie odbieram już od Ciebie wiadomości na GG :);)

w poważnie: większość rozmów telefonicznych to strata czasu i rozmowy o niczym. Jak mam dużo roboty to go nawet wyłączam ;):)

większość rozmów telefonicznych to strata czasu i rozmowy o niczym. Jak mam dużo roboty to go nawet wyłączam

Zgadzam się.

Jak się ma słabą pamięć to zapomina się o telefonicznych ustaleniach. Najlepiej mieć wszystko na mailu a potem ewentualnie przekopiować do jakiejś swojej bazy danych.

Ja akurat mam dobra pamięć, choć masz rację, że przy technicznych ustaleniach może coś umknąć. W każdym razie miałem na myśli rozmowy o niczym: "wie pan.... no... i wie pan, słyszałem, że.... tak tak, a jak pan myśli....no, no, a co pan powie o... no tak, tak, bo wie pan, w firmie xyz to mi proponowali.... no tak tak, rozumiem, ale wie pan co.... no no... to wie pan co, jeszcze się zdzwonimy, ale tak przy okazji, co pan sądzi o... no właśnie tak, tak, tak tez myślałem..." i minęło 20 minut...

decydujac sie na zakup produktu musisz miec pewnosc. nikt nie pyta. ile top3. tysiac? ok. klient, szczegolnie jesli nie wie za bardzo o co chodzi, musi miec pewnosc ze kasa ktora wyda nie bedzie zmarnowana. stad tez masa pytan, w wiekszosci niepotrzebna, ale pozwala mu na podjecie decyzji. jesli wychodzicie z zalozenia ze rozmowa z klientem to strata czasu itd, to gdzie slynne klient nasz pan? :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

w poważnie: większość rozmów telefonicznych to strata czasu i rozmowy o niczym. Jak mam dużo roboty to go nawet wyłączam ;):)

Przyłączam się do powyższego.

Klientom, którzy proszą o msn, yahoo messenger czy icq - po prostu odmawiam.

O telefonach nie wspomnę... Zresztą telefonu (ani stacjonarnego ani komórki) w pobliżu nie ma prawa być kiedy pracuję.

W innym razie albo bym się nie oderwał przez 24 h od mniej lub więcej głupawych rozmówek, albo bym musiał zatrudnić ludzi...

W moim przypadku tylko email wchodzi w grę.

Zresztą w emailu zawsze łatwiej i dokładniej opisać można sytuację, życznie, zlecenie, problem niż klepać o tym na gorąco...

A i na odpowiedź mam trochę czasu, na przemyślenie i i rzeczowe odniesienie się do sprawy lub jej olanie :)

Przy czym zaznaczam, że nie pozycjonowaniem się zajmuję, a programowaniem i supportem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Salek1989 50zł to nie dam a masz moze jakies frazy do 10zł.

Zlecil bym ci pare ale pamietaj do 10zł i oczywiscie Top 5 wymagane.

Odrazu widac jak oplywasz w zleceniach.

:) sie chce jak widze takie wyceny.

Pozdrawiam.

A mówią, że tylko dzieciaki nie czytają całych postów :)

multikonto

Ktoś zwrócił się do mnie z zapytaniem ile bym wziął za wypozycjonowanie frazy ''Dragon Ball'' , normalnie za TOP 5 wziąłbym ok. 200 zł. ale wiem że takich serwisów nie stać na takie wydatki (a i ja domen potrzebowałem) więc zgodziłem się na 50 zł. Osiągnąłem wyniki a koleś mi na to : I co ja mam Ci płacić 50 zł./mc. tylko za to, że mi będziesz pozycję trzymać ?

A moze ty nie wiesz co napisales.

Bo sama frazy juz ci powinna powiedziec ze to bedzie przekret.

Pozdrawiam.

Tez kiedys zaczynalem od bardzo malych kwot ale szybko sie nauczylem ze moge ufac tylko sprawdzonym klientom i osobom zlecajacym.

Czesto dostaje zapytana o bardzo trudne frazy ale od razu mowie ze bedzie ciezko i bedzie to dlugo trwalo.

Ale zeby frazy za 10 zl? Toz sprzataczka wiecej zarabia :(

Używaj Cuilla i Hakii

ja mogę za 50zł/m-c frazę pozycjonować (oczywiście adekwatną do tej ceny) ale przy łącznym zamówieniu min. 200-300zł/m-c.

Chętni mogą się zgłaszać :(

Poniżej 200zł/m-c myślę, ze nie opłaca się klientów obsługiwać - no chyba, że by w ogole nie zawracali glowy - ale z doświadczenia wiem, że klienci średnio co 2 tyg. dzwonią, chcą zmienić coś w umowie (jakąś pierdołe, NIP itp.) doputując o coś- i wychodzi na to że miesięcznie z 2-3h tracę na samo odpisywanie-gadanie z klientem. A czas na pozycjonowanie? Za 100zł/m-c nie bawił bym się w to.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

ile bym wziął za wypozycjonowanie frazy ''Dragon Ball''
Przecież od razu widać, że klient jest tak samo poważny jak jego fraza.

W swojej karierze pozycjonera miałem 3 klientów prywatnych, najdłużej współpracowałem jednym z nich 4 miesiące, natomiast jak dotąd, żadna z firm nie zrezygnowała z moich usług. Co z tego wynika? że jeśli ktoś chce zarabiać na pozycjonowaniu a nie stać go nawet na założenie firmy to nie jest człowiekiem przedsiębiorczym -> nie zarobi z pozycjonowania na pozycjonera i siebie.

ja mogę za 50zł/m-c frazę pozycjonować

A ja mogę i pozycjonuje frazę nawet za 20zł/mc, ale klient łącznie płaci mi kilka tyś. PLN. Inaczej się pozycjonuje frazę "fraza" jeśli klient zamówi do niej frazy typu: "coś fraza", "fraza coś", "coś2 fraza", "fraza coś2" itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności