Skocz do zawartości

Precel a dbałość o porządek

etk-trading

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy.

Powiedzcie mi proszę czy dla mnie jako dla właściciela precla (w zasadzie to kilku precli) istnieje jakieś ryzyko nalozenia filtru przez Google w przypadku gdy ten stwierdzi ze mam zbyt duzo duplicate content w swoim preclu ?

Wszedzie piszą że jest to ryzykowne dla umieszczajacego artykul, że powinien dbać o unikalność artykułów które zamieszcza a nigdzie nie moge doczytać czy to samo tyczy się właściciela precla.

Czy jest wogóle jakikolwiek sposób na to aby z automatu sprawdzac okresowo wszystkie artykuły w preclu pod kątem unikalności treści i ewentualnie blokowac, usuwać ?

Ręcznie nad tym się nie da zapanować, żeby sprawdzać każdego na bieżąco to jeszcze się jakoś udaje ale okresowo każdy wpis w każdym preclu ?

Jak sobie z tym radzicie ?

Poszukujesz prezentu dla swojej kobiety ?

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Dobry katalog z mocnymi linkami.

Jak blog to tylko e-nacja.pl blog e-uzależnionych.

etk-trading, zamiast się przejmować pierdołami odblokuj dodawanie kategorii w swoim katalogu www.najlepszy-katalog.pl/ :)

No właśnie, powiedzcie mi proszę jak Google postrzega kategorie z setkami,tysiacami podkategorii które często i gęsto są odmianami jednego słowa.

Rozumiem że wygoda ewentualnego gościa katalogu który chce w nim coś odnaleźć ma znaczenie drugoplanowe a na pierwszym planie są goście pt. "roboty wyszukiwarek" ?

Przepraszam za byc moze banalne dla Was pytania ale jestem swieży w branży i to dla mnie duża nowość. Zetknąłem się z dwoma praktykami, katalogi moderowane z zadbaną strukturą kategorii i podkategorii w której potencjalny Internauta może łatwo odnaleźć interesującą go stronę/strony oraz katalogi z kategoriami ktore maja

setki lub tysiace podkategorii w których "człowiek" tak naprawdę nie będzie chciał szukać czegokolwiek.

Rozumiem że pod kątem budowy zaplecza powinno się zastosować drugi wariant, a pierwszy stosuje sie tylko dla zarobku na reklamach ?

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Rozumiem że pod kątem budowy zaplecza powinno się zastosować drugi wariant, a pierwszy stosuje sie tylko dla zarobku na reklamach ?
Dobre i IMHO ciekawe pytanie, na której nie znam jednoznacznie odpowiedz.

Dla katalogów typu low-profile (poza SERP-ach) hurtowe załatwione (jeśli jeden tracisz to nie ma problemu, bo masz jeszcze kilkadzisiąt) - to raczej prawda - są taki śmietniki w indeksie G - tylko warto pamiętać o BL.

Jeśli nie robisz katalogi hurtowe, to zadbany katalog ma lepsze szansy zatrzymać się w G (ale G też banował dobrych - wszystko sprawa statystiki).

... i o tym włąsnie pisze Pajmon w swoim blogu.

O TYM, ŻĘ G. ZABANOWAL JEMU PIEKNY ZADBANY KATALOG.

(czyli - nie ma różnicy, g. banuje wszystko co zechce, a dbać lepej o malżeństwo, o dzieci i rodzicach)

(czyli - nie ma różnicy, g. banuje wszystko co zechce, a dbać lepej o malżeństwo, o dzieci i rodzicach)

No ale jednak większe prawdopodobieństwo jest zbanowania śmietnika, a niektórzy to się wręcz prześcigają w coraz to bardziej syfiatych wpisach

No ale jednak większe prawdopodobieństwo jest zbanowania śmietnika, a niektórzy to się wręcz prześcigają w coraz to bardziej syfiatych wpisach

No właśnie, powiedzcie mi jak to jest, czy majac np. 50 katalogow w subdomenach jednej i tej samej domeny np.

qlweb1.jakis-katalog.pl

qlweb2.jakis-katalog.pl

itd itd

w przypadku wykrycia przez googla spamu na ktorymkolwiek z nich blokuja cala domene .jakis-katalog.pl ? czy tylko jedna subdomene ?

No właśnie, powiedzcie mi jak to jest, czy majac np. 50 katalogow w subdomenach jednej i tej samej domeny np.

qlweb1.jakis-katalog.pl

qlweb2.jakis-katalog.pl

itd itd

w przypadku wykrycia przez googla spamu na ktorymkolwiek z nich blokuja cala domene .jakis-katalog.pl ? czy tylko jedna subdomene ?

Też się nad tym zastanawiałem, ale logicznie myśląc byłoby to niesprawiedliwe, bo często serwisy na subdomenach są całkiem rożne, często też serwisy te należą do rożnych właścicieli. No, ale Googiel wcale nie musi być logiczny.

...byłoby to niesprawiedliwe, bo często serwisy na subdomenach są całkiem rożne, często też serwisy te należą do rożnych właścicieli. No, ale Googiel wcale nie musi być logiczny.

I przede wszystkim - nie jest sprawiedliwy, ale to wiemy wszyscy. Jak to leciało: Wszystkie zwierzęta są równe, ale świnie są równiejsze? Są spamy, które raportowane non sto trzymają się wysoko, a innym (mi) banują wygłaskany katalog.

Miałem już dwa przypadki zbanowania (w postaci kompletnego usunięcia z indeksu) subdomen, a domena główna trzyma się nadal doskonale. Na subdomenia stał dmozik czy katalog, a na głównej uczciwy blog. Ale teraz też testuję opcję dwudziestu subdomen ze spamem ;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności