Skocz do zawartości

Reklamy nie-tematyczne....

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

Pytając ile słów powinno znaleźć się w ST nie chodziło mi o podanie dokładnej liczby - to oczywiste. Miałem na myśli raczej Wasze doświadczenia w tej kwestii, ale jak się nie da to się nie da.

Jeszcze info, które może się niektórym przydać. Napisałem do AS z pytaniem czy wyszczególnienie tylko słów kluczowych w section targetingu jest dozwolone. Otrzymałem odpowiedź, iż jest to niezgodne z regulaminem, nawet jeśli słowa kluczowe dotyczą tematyki strony.

No bo to manipulowanie słowami kluczowymi w celu zmiany dopasowania reklam do treści.

Dlatego w takich przypadkach radzę swoim pacjentom, aby dodali do stopki przynajmniej akapit tekstu. W tym akapicie pacjenci mają w skrócie opisać co dzieje się na stronie, jakich tematów dotyczy, itd.

• 2 tygodnie później...

Witam to znowu ja,pisałem w tym topicu ostatnio 25 października,tego samego dnia dodalem do podstron,na których reklamy nie były dopasowane do treści section targeting,ale zastosowalem czcionke w kolorze tła,czyli białą.Po dziś dzień nic się nie zmieniło,reklamy nie dopasowane do tego co umieściłem w ST i teraz pytanie czyzby robot adsense był tak mądry,że nie zwrócił uwagi na tekst w kolorze tła,czy... własnie co? bo nie rozumiem :/ ? co o tym myślicie?

aha i dodam,że w ST umieściłem coś takiego: |Filmy|zapowiedzi|hity kinowe|serwisy o filmach|recenzje filmów|filmy ekstremalne|sprzęt wideo|rower|kamery|dvd|

dzięki pozdro

Nie odpowiem bezpośrednio na twoje pytanie bo nie znam odpowiedzi ( nie znam się ) ale zacznijmy od tego że :

że w ST umieściłem coś takiego: |Filmy|zapowiedzi|hity kinowe|serwisy o filmach|recenzje filmów|filmy ekstremalne|sprzęt wideo|rower|kamery|dvd|
1. W tym temacie było już raz pisane że takie coś nie jest zgodne z regulaminem, ale jak chcesz - twój wybór.
czyzby robot adsense był tak mądry,że nie zwrócił uwagi na tekst w kolorze tła

2. O to się nie martw :D Jak będzie w kodzie to i google znajdzie :D

3. Czemu w ST na stronie o rowerach jest tylko jedno słowo tak naprwade ich dotyczące ? ( rower ).

Rada prosta, jak jest dobry ST, na stronach jest tematyczna treść to czekaj, będą reklamy - dobrze, nie - to znaczy że nikt nie chce się reklamować w tej tematyce :D

pozdrawiam :D

logo-stat4seo-blue-small.png

włożyłem tam tylko jedno słowo odnosnie rowera-rower,bo akurat na tej podstronie znajdują sie filmiki do pooglądania,wiec mysle ze moze lepiej jakby wyświetlały sie na tej podstronie jakies reklamy powiązane z filmami.

Ale moze jeszcze zmienię zawartość tego ST,skoro mówisz ze to jest niezgodne z regulaminem.

Poczekamy zobaczymy,jak to z tymi reklamami będzie.

dzięki za odpowiedz,pozdrawiam również :)

Nie chodzi o same w sobie słowa, bo skoro filmy na podstronie to jak najbardziej dobrze jest, tylko

Lis pisał post tuż nad twoim :

No bo to manipulowanie słowami kluczowymi w celu zmiany dopasowania reklam do treści.

Dlatego w takich przypadkach radzę swoim pacjentom, aby dodali do stopki przynajmniej akapit tekstu. W tym akapicie pacjenci mają w skrócie opisać co dzieje się na stronie, jakich tematów dotyczy, itd.

I jeszcze luken dwa posty wyżej :
Napisałem do AS z pytaniem czy wyszczególnienie tylko słów kluczowych w section targetingu jest dozwolone. Otrzymałem odpowiedź, iż jest to niezgodne z regulaminem, nawet jeśli słowa kluczowe dotyczą tematyki strony.

Tak więc zgodnie z radami Lis`a najlepiej dać jakiś akapit tekstu gdzie nie będzie gołych słów kluczowych tylko będą one w nim użyte :)

logo-stat4seo-blue-small.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności