Skocz do zawartości

Pytania do ankiety dla usług hostingowych

Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na studiach dostałem do zrobienia projekt porównania 6 produktów/usług za pomocą ankiety. Do porównania wybrałem usługi hostingowe, jako ze jest mi to dziedzina w miarę dobrze znana. Chciałbym prosić Was o pomoc w sporządzeniu pytań do takiej ankiety (te które udało mi się wymyśleć zaraz przedstawię) oraz o ocenę tych pytań w skali 1-3 (1 to najmniej, najgorsza, 3 najlepsza, najwięcej) w odniesieniu do konkretnuch firm. Ja sam korzystam/łem z 2-3 firm, dlatego zwracam się do Was o Wasze opinie.

Pytania, które udało mi się przygotować:

1. Marka firmy (okres na rynku, ilość klientów itp.).

2. Ilość oferowanych usług.

3. Stosunek parametrów serwerów do ceny.

4. Bezpieczenstwo serwerów.

5. Niezawodność.

6. Pomoc techniczna.

7. Okres testowy usługi.

8. Mnogość typów płatności.

9. Wybór okresów płatności.

10. Ilość ofert promocyjnych.

Bardzo bym prosił o dodanie jakiś swoich pytań, ewentualnie modyfikację tych podanych i ocenę (w skali 1-3) dla firm, z których korzystacie lub korzystaliście. Przykładowo:

Niezawodność

firma1 - 3

firma2 - 2

itp.

Dzięki za pomoc.

Jak już wcześniej pisałem ma to być ankieta porównująca 6 produktów/usług, w moim przypadku usług hostingowych.

Nie są mi potrzebne informacje na temat osób, które się wypowiedzą tylko porównanie samych usług.

Na dobrą sprawę mogę sobie sam wybrać 6 dowolnych firm i zrobić fikcyjne porównanie ale pomyslałem, że jeżeli poproszę o opinię użytkowników forum, którzy korzystają z różnych firm to będzie ona wiarygodna.

Są tematy z opiniami danych firmy więc można je przeglądać i porównywać prawda?

Czy może czekasz na gotowe?

Zresztą znając życie będzie tak, że dla jednego użytkownik firma X będzie super a dla drugiego będzie do niczego...

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Poprosiłem o Waszą ocenę firm, ale także o pomoc w sformułowaniu pytań/wyznaczników, dzięki którym będę mógł ocenić różne firmy.

Widzę, że nikt nie chciałby się włączył do dyskusji na temat firm hostingowych i ich usług, więc może by kto spróbował podpowiedzieć jakieś inne wyznaczniki, oprócz tych które podałem, a są dla niego istotne przy wyborze usługodawcy.

Internet ma ten minus, ze skutecznosc tego typu sond jest fatalna. Przyklad:

https://hostranking.pl/company.php?co_ID=217

Ktos zaspamowal sobie hosting opiniami (no nie ma sie co oszukiwac, ze te opinie pisala jedna i ta sama osoba). Ale jak ja probowalem sie zarejestrowac tam, aby ocenic kilka firm z ktorymi mialem do czynienia, to nie udalo mi sie to, mimo ze probowalem na kilka sposobow (kilka skrzynek e-mail).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Jeżeli chodzi o jakieś serwisy to się zgadzam, dlatego wydaje mi się, ze idealnym miejscem do jej przeprowadzenia jest forum, a tym bardziej forum PiO, gdzie praktycznie każdy z niego korzystający ma gdzies wykupioną usługę hostingową i z kilku opinii o danej firmie możnaby wyciągnąć jakieś wnioski.

Zależało mi także na wyznacznikach wg których można taki hosting ocenić. Ale jakoś ludzie nie bardzo są chętni do wyrazania swoich opinii czy propozycji.

Nie ma roznicy. Jesli ktos sie odzywa, to glownie zeby zganic firme. Malo jest pochwal, a trzeba wziac pod uwage, ze czesc z nich pochodzi od samych wlasicieli.

Prawdziwych (w sensie: obiektywnych) opinii jest naprawde niewiele. A PiO wcale nie jest dobrym przykladem, bo tu duzo pozycjonerow (czyt. spamerow) jest (qlweby, addery itp) a w zwiazku z tym, sporo jest rozwiązywanych umowi a co za tym idzie - narzekań.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności