Skocz do zawartości

reedycja mini konkursu site2007

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najważniejszy nie jest ani site, ani pozycja :) - najważniejszy jest traffic ściągany z wyszukiwarek na słowa kluczowe które generują najwyższe konwersje lub zarobki :(.

Choć konkurs na site jest jak najbardziej sensowny.

CrashXt tak rozmawialiśmy tyle że ja narazie w organizowanie czy pomoc się nie mogę zaangażować ale ciesze się że startuje konkurs.

Najważniejszy nie jest ani site, ani pozycja :) - najważniejszy jest traffic ściągany z wyszukiwarek na słowa kluczowe które generują najwyższe konwersje lub zarobki :( .

No wlasnie, dlatego w nastepnym roku trzeba zrobic konkurs adsensowy ;) Bedzie np. 10-20 uczestnikow, kazdy zaklada nowa domene, wrzuca na nia analitycsa, wrzuca adsensa na wspolne konto konkursowe(kasa idzie do jednej puli).

Nastepnie po np. miesiacu 3 najlepsze osoby rozdzielaja miedzy siebie kasiorke znajdujaca sie na koncie (i juz jest problem nagrod rozwiazany). Dajemy zakaz robienia przekierowan itd, ruch tylko z wyszukiwarek (od tego jest analitycs zeby to sprawdzac), W adsense mozna ograniczyc wyswietlanie reklam tylko do konretnych domen (wiec nigdzie procz konkursowych domen nie zostanei wrzucony kod adsense).

pozycjonuj.png

e przekierowania dobra sprawa nie rozumiem takiego zakazu.

W zarabianiu liczy sie nie tylko ruch z wyszukiwarek a spryt jak go tanio zrobić by jeszcze na nim zarobić.

Z tym że idzie do jednego wora to jednak nie jest dobre rozwiązanie - zawsze i wszędzie konkurs jest po to by organizatorzy szukali sponsorów a sponsorzy kupowali/finansowali nagrody inaczej nie jest już to konkurs tylko loteria :).

I czy opierać się na adsie, analitics itp. To jakby uznawać monopolizm :(. Ja np. używam stat24 biznes pro i nie używałem nigdy analiticsa i używać nie planuje.

Na traffic OK - z kasą średnio to widze, przekierowania OK - bo w sumie nie ważne skąd ruch byle był.

NP. stwórz adres który nie jest zaindeksowany na dzień startu konkursu. Przyłączyć się możesz do dnia 10.miesiac.rok - konkurs liczony jest od dnia 10.miesiac.rok do dnia 10.miesiac.rok - zainstaluj skrypt blablabla w celu zliczania trafficu - np. porozumieć się ze stat24 czy byliby zainteresowani udostępnienia zliczania dla grupy stron konkursowych. Można i analitics ale nie sądze że byliby tym zainteresowani.

A co do konkursu SITE to może zrobić konkurs na site bez SI. Oczywiście wartości bedą inne ale u wszystkich będą niższe.

e przekierowania dobra sprawa nie rozumiem takiego zakazu.

W zarabianiu liczy sie nie tylko ruch z wyszukiwarek a spryt jak go tanio zrobić by jeszcze na nim zarobić.

No okej, tylko zauwaz ze wtedy moge sobie zrobic przekierowanie z jakis moich istniejacych serwisow i co wtedy? Wtedy to juz nie jest konkurs..

Z tym że idzie do jednego wora to jednak nie jest dobre rozwiązanie - zawsze i wszędzie konkurs jest po to by organizatorzy szukali sponsorów a sponsorzy kupowali/finansowali nagrody inaczej nie jest już to konkurs tylko loteria :) .

Nie do konca, a co do 1 worka to przynajmniej bedzie o co walczyc :) Chociaz oczywiscie jak ktos bedzie na 4 pozycji to moze nie byc do konca zadowolony ;) Mozna to jakos inaczej rozwiazac, np. 5 pierwszych osob jest nagradzanych i teraz jesli odpowiednio zarobili 100$, 50$, 25$, 10$, 5$ (razem 200$, reszta uczestnikow zarobila 100$, czyli w puli jest 300$) to otrzymuja odpowiednio (300$*100$/200$ = 150$), (300$*50$/200$ = 75$), (300$*25$/200$ = 37,5$),(300$*10$/200$ = 15$),(300$*100$/200$ = 7,5$).

Inny wariant to kazdy oddaje 10-20% swoich zarobkow i tylko tyle idzie na najgrody dla pierwsze 3ki :)

Na traffic OK - z kasą średnio to widze, przekierowania OK - bo w sumie nie ważne skąd ruch byle był.

Dlaczego? Przeciez to kasa jest najwazniejsza, a traffic to czesto jest go*****y i nie ma z niego pozytku. (co do przekierowan to tez pisalem)

Ps. Zreszta to nie musi byc nawet adsense, mysle ze mozna by sie jakos dogadac z onet kontekstem czy innym polskim programem..W ten sposob dany system by sie wypromowal wsrod polskich webmasterow a dodatkowo wlasciciele systemu mieliby jakies tam profity :) No i moze problem z rozliczaniem kasy z konta bylby jakos rozwiazany bo teraz to nie wiem czy ktos by sie podjol wyciagniecia calej kasy z adsense i rozdzieleniu jej :)

pozycjonuj.png

pomoc może być różnoraka ale z zastrzeżeniem że sponsorzy, pomocnicy-organizatorzy nie biora udziału w konkursie.

Z ofertami dotyczącymi pomocy, sponsoringu itp proszę do mnie na PW.

z ciekawostek patent szooka (przedkonkursowy ) będzie dyskwalifikował stronę.

zasady podobne tylko że nie ma teraz już wymogu że domena musi być kupiona po ogłoszeniu konkursu.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

a juz pamietam ;). Nker nie chodzilo o 301. Choc Jimmi powiem ci że w sumie nie wiem jak to wykryć ;), jak sprawdzałem to nie jest to możliwe ;). Lecz skoro wiek domeny nie jest ważny ;) a jak rozumiem site:0 ;) to już całkiem. Przyznam że tamta opcja jest fajna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności