Skocz do zawartości

Mail z Nazwa.pl

SIRK

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dziś dostałem podobnego maila ale z masternet.pl z tą różnicą że nie grozili blokadami czy czymś tam tylko była to zwykła informacja, iż sytuacja może utrudniać działanie strony itp.

W sumie to zapomniałem o tej stronie gdzie postawiłem sobie parę miesięcy temu orn'a - w katalogu data/ uzbierało się tylko ~70tysięcy plików po parę bajtów :soczek: heh

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi sie wyjasnilo w pewnym sensie

i wiem juz jedno:

nazwa ma limit plików 100 000 na serwer jeśli masz wiecej moze spotkać cie przykra niespodzianka i postopią z tobą zgodnie z regulaminem. (musze go znaleźć i jeszcze raz przeczytać, choć teraz na szybko nie znalazłem, ale miałem mało czasu) przekroczenie tej ilości jest traktowane jako naruszenie: (Regulamin świadczenia usługi serwera w NetArt, Art. VII, pkt. 5).

ponadto jak odpowiedziano mi odnosnie limitu plików, nie jest to podane w żadnej specyfikacji, ponieważ

liczba ta jest tak duża, że w normalnych warunkach przekroczenie jej jest bardzo trudne. Gdy zostanie ona przekroczona zaczynają pojawiać się problemy - czyli jak ktoś powiedział dobry jest dla stron firmowych co muszę powiedzieć niestety

serwer mam wykupiony jakos do stycznia, wiec teraz musze sie zastanowić co do działań jakie musze podjąć, gdyż 100 000 to śmieszna wartość wg mnie i pewnie nie bede w stanie jak wiekszość tu obecnych dotrzymać tych ilości i będzie trzeba niestety poszukać innego hostingu, lub stawiac strony tylko na bazach danych i liczyć ze nie zwiększy się ponad to ilość plików (a tak bylem zadowolony z nazwa)

jestem ciekaw czy wszedzie maja jakies limity o ktorych nie informują

ps. moze skorzystam z ofert tu wypowiadających się przedstawicieli hostingów ;) pod warunkiem że nie macie jakiś smiesznych limitów

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Myslalem ze padne jak przeczytalem ten ostatni post ;) Z jakim zalem: TYLKO 100 tysiecy! TYLKO! Czyli nadaja sie tylko strony firmowe... To ja wspolczuje nazwie takich klientow ;) Ja juz napisalem - powinni Ci wylaczyc backup - ciekawe, co byś wolał?

I na koniec złota rada: kup sobie dedyka i skończ te lamenty :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Więc ja może inaczej. nazwa daje 10GB na pliki i ma 100 000 plików limitu. Więc 1 plik musi mieć przynajmniej 100kb aby przy 100 000 zapełnić serwer. Ciekawe

ale z czego musiałbyś korzystać aby być w porządku do ich limitów i wykorzystać oferowane parametry w 100% Tak wiem że jest jeszcze email i bazy danych ale z maili to i tak mało kto korzysta a jak już to nie wykorzystują z nich nawet 1mb na wiadomości a co do bazy to jakby przeznaczyć na nią połowę limitu to i tak pozostaje do wykorzystania w pelni usługi 50kb na plik a to bardzo duzo. ile maja srednio pliki stron internetowych na waszych serwerach 1kb ? pewnie i tyle nie mają. Do tego przy 5GB bazie mogło by sie pewnie okazać że jestr za duża i ci też konto by zbanowali.

Te parametry to lipa wielka i nazwa dobrze sobie z tego zdaje sprawe. mogli by równie dobrze napisac 100 TB na pliki za 370zł rocznie i było by to samo

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

jak padniesz mowi sie trudno ;) to nie mój problem, nie zrozumiałeś mnie mówi sie trudno, ja cenie sobie nazwe za parametry o których się mowi głośno ale okazuje się ze są rzeczy za które mogą powiedzieć PAPA - i to mnie trochę złości

wg mnie 100 000 plików to niewielka ilosc (stanowi to u mnie 800 MB z bazami danych (770 same pliki)) a jak mi odpowiedziano moge miec 20 plików po 500MB i miejsce wtedy na serwerze bedzie zapewnione ale mniejsza o to ...

- fakt w dobie php i stron generowanych z baz to pikus ale sa osoby które maja strony które składają sie z tysiecy indywidualnych podstron lub inaczej tworzone i dla tych osób to jest problem a jak rozmawiam z niektórymi okazuje się ze wiele osob w ostatnim czasie takie meile dostały i ponadto jak sam to odczułem są coraz wieksze problemy z otwieraniem stron i dotyczy to konkretnych serwerów w nazwa --- moje strony nie działają a kogoś tak i na odwrót.

jak ktoś powiedział pomimo zwiększenia parametrow serwerów chyba nie wprowadzono zwiększenai bazy sprzetowej - ale to tylko domysły i mam nadzieje ze tak nie jest

odnosnie wyłączenia backupów - decydując sie na daną usługę decyduję się na pewne parametry czyli np miejsce na dysku czyli no 10 GB a nie 10GB ale warunek nie wiecej niz 100 000 plików, a nie umieszczamy o tym informacji bo nie - reklama powinna być rzetelna a nie tylko pokazujemy to co nam sie podoba gdyz jak wynika z tego nigdy nie jesteśmy w stanie wykorzystac danej usługi co nam sie oferuje - decydując sie na nazwę własnie kierowałem się reklamą i możliwościami jakie mi dawano i opisywano w parametrach serwera co jak sie okazuje nie odpowiada prawdzie - gdyż nie widze w reklamie tego o czym mówie - jeśli firma nie jest w stanie zapewnić tego co oferuje to ... sam sobie dopowiedz.

mozesz współczuć takich klientów ale czemu takich jak ja jest wielu gdyz co jakis czas słyszymy ze kogos z nazwa wyrzucono bo coś tam lub dostał jakiegos meila.

odnosnie twojej złotej rady: ja przepłacam moze lokując swoje strony na kilku hostingach ale robie to z pewnych powodów i na chwilę obecna napewno nie zmienie postępowania, gdyż to moja sprawa

Moje lamenty dotyczą raczej faktu iż zabrakło rzetelnej informacji od usługodawcy co do swojej oferty i do faktu iż na chwilę obecną cześć stron bedę musiał przenieś aby sprostać wymaganiom serwera i teraz każdy wie jaki problem jest i czemu dostaje takie meile tak wiec każdy będzie mógł podjąc stosowną decyzję czy jego strony sprostają wymagania serwera jaki wykupuje, gdyż przy tych parametrach reklamowych nazwa nie jest droga ale jesli wezmie sie wszystkie parametry serwera wtedy już inaczej sie na to patrzy.

BANERY REKLAMOWE

Zachowujecie się jakbyście kupili hosting dedykowany czy VPS'a, a to jest tylko hosting współdzielony(shared)

Może pora zainteresować się jak taki hosting działa? przekalkulować?

Dziś sobie czytałem forum na WH odnośnie opinii o jednej z firm w której nawet mam konto, otóż w nocy były problemy na łączach TPNET (routing) do innych sieci, cóż może shared hosting zrobić w takim wypadku?

A jednej może "klient"? napisał: a co mnie obchodzi jakiś routing, ma działać i już ;)

I tak jak zostało mu odpisane: to tak jakby mówić, że co mnie obchodzi, że huragan zerwał słupy energetyczne, ale ja chcę mieć prąd!

hehe

Liszek nie odwracaj kota ogonem bo mowa jest o tym za co płacimy i co niby mieliśmy za to otrzymać a nie za to jak się to nazywa i że traktujemy to jakby się nazywało inaczej ?

Jakbyś kupił opla który ma mieć osiągi 300km/h i 2s przyspieszenie do 100km i by się okazało że ledwo 200km/h wyciąga a setke to łapie w 7s. Dałbyś za niego powiedzmy 100 000 zł. Też byś problemu nie robił bo przecież to tylko opel a nie Lamborgini ?

Kolejna sprawa odnośnie limitów. Nazwa daje 2TB transferów rocznie. Ktoś mówił że mu zbanowali konto za 10 000 odsłon dziennie ?

Wiecie ile ile danych musiało by być pobieranych przy jednej odsłonie i 10 000 odsłon dziennie aby wykorzystać te parametry w ciągu roku ?

0,5mb Dobra powiedzmy że nie policzyłem ładowania plików na serer a to także jest liczone. Jakbyście 10 000 dziennie ładowali 256kb plik wtedy odsłona strony mogła by zasysać 256kb do przeglądarki :) Oki skróce to trochę 10 000x256kb=2500mb=2,5gb dziennie

Musisz ładować dziennie 2,5gb danych i mieć 10 000 odsłon strony która wysyła 256kb danych na twoja przeglądarke by wykorzystać ich limit 2000GB w ciągu roku

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Sory ale co ma wspólnego limit transferu do liczby odwiedzin dziennych?

W takim razie może ktoś spróbuje postawić "to" forum na hostingu współdzielonym? w końcu pojemność i transfer powinien starczyć? :)

Uważacie, że takiego transferu nie da się wykorzystać?

pewnie, że się da - istnieją też duże pliki a nie takie po parę bajtów tworzone np przez orn2 o których właściciel konta pewnie nawet nie wie a w rzeczywistości tworzy się tam kilkadziesiąt tysięcy plików, przelistowanie takiego katalogu nie trwa ms tylko raczej sekundy -a co w przypadku paru takich kont? :)

Czy w takich wypadkach nie tworzy się Io/wait na dyskach? chyba nie ma nic gorszego na serwerze.

To jest hosting współdzielony.

Po co istnieje hosing VPS? hosting dedykowany? itd...

limit transferu i odsłony dzienne maja tyle ze sobą wspólnego że aby wykorzystać limit musisz mieć określoną ilość odsłon z określoną ilością pobieranych danych. Możesz mieć nawet jak dla mnie dziennie jedną odsłonę z 2,5GB pobranych danych tylko że nie można na serwerze tak dużych plików trzymać.

W dalszym ciągu odwracasz kota ogonem i starasz sie odciągnąć ludzi od wątku którego mottem jest że parametry oferowane przez nazwa.pl to zwykła ściema marketingowa i nijak ma się do parametrów rzeczywistych.

Ściemą są zarówno oferowane pojemności konta jak i limity transferów.

Jeśli rzeczywiście ten hosting jest uczciwy względem swoich klientów podaj jakieś konkretne argumenty a nie lejesz wodę. Taki kit możesz wciskać szefom przedsiębiorstw którzy dobrze że wiedzą co to jest neostrada i że jest coś takiego jak hosting, a nie ludziom którzy w dużej mierze są programistami lub specjalistami w dziedzinie internetu. Tacy przeważają na tym forum.

Czekam na argumenty i propozycję z Twojej strony w jaki sposób klient może wykorzystać w 100% oferowane parametry, bo jeśli za to płaci to czemu ma tego nie zrobić.

Jeśli ma kupować 2 hostingi i płacić 740zł za rok bo nie może wykorzystać tego co niby mu oferują może płacić przecież 370zł i korzystać z tego co mu oferują.

Ps. jak duze pliki ? i jkiego typy to pliki musiały by być bo 100kb plik .php to lekka przesada nie uważasz ? Natomiast plików .exe mp3 i innych tego typu nie można trzymać wedle tego co jest w instrukcji. Jeśli chodzi o katalogi orn2. Wiem do czego zmierzasz. To jest katalog linkorna tyle że jest w nim taki plik jak kasuj.php który sie dodaje do crona i usuwa wszystkie nieaktualne pliki. Nie powiesz mi chyba że jak ci zostanie w katalogu jakieś 50 kilkubajtowych plików to jest to jakaś kosmiczna ilość tego mogąca zablokować serwer hostingowy ?

Kolejna sprawa nie chce mi sie sprawdzać na czym sa partycje pozakładane pod linuxem na którym stoi hosting ale z ilością małych plików lepeij radzi sobie ReiserFS3 niż ext3 więc jeśli jest to jednak ten drugi typ warto się zainteresować tym pierwszym

gielo, to że się na czymś nie znasz, to nie znaczy, że możesz to przyrównywać do byle czego. To że masz limit 2000GB transferu rocznie, to wcale nie znaczy że możesz zużyć 1000GB w godzinę! Ten limit jest rozłożony na godziny (w roku), także w nocy! Tak samo z powierzchnią. To że masz 5 GB to nie znaczy że możesz sobie tam wsadzić 5 000 000 000 plików po 0,0000001 MB. Tak jest na całym świecie, wiec miej pretensje do calego swiata a nie jednej firmy.

Musisz zrozumieć naturę hostingu dzielonego - tam, na maszynę ma wejść kilkuset klientów. JEDNOSTKA MA DRUGORZĘDNE ZNACZENIE - podstawa to serwer, jako całość - to serwer ma działać dobrze, a nie tak, że przez jedno konto wykonywanie backupu DZIENNEGO trwa DWA DNI. Jeśli serwer ma działać, to trzeba o niego zadbać. A jak chcesz wysyłać 1000000 maili dziennie, trzymać 100000000000 pilików itp. to albo kup sobie dedyka albo idź do krzaka za 9 zl z allegro, który tego nie pilnuje.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek_inc - zgodze sie ze pewne parametry sa wazne ale tutaj chodzi o co innego w tej dyskusji - nazwa oferuje cos czego nikt nigdy nie wykorzysta

jest bowiem caly czas mowa tutaj jak sie okazuje dajemy 10 GB jednak nie wiecej niż 100 000 plików - brakuje rzetelnej informacji o pewnych rzeczach, bo co ze maja problem z backupem przy 100 000 plików i 800 MB to przy 10 000 plików i 8 GB nie bedzie problemów ???

INFO o serwerze z nazwa

Powierzchnia dyskowa 10 GB

W ramach serwera Active dysponujesz powierzchnią dysku o wielkości 10 GB, którą możesz dowolnie wykorzystać.

gdzie tu masz mowe ze tak ale jesli nie przekroczysz 100 000 plików, takich rzeczy jest wiecej i niestety nie tylko na nazwa, i wiele osob moze sie czuc w ten sposób troche zrobionych w konia - ja na szczescie kupilem serwer w promocji która sie niedlugo konczy ale juz rozgladam sie za czyms innym, choc do tej pory ceniłem sobie nazwe wlasnie za parametry ktorymi sie reklamowali i polecałem ją wszystkim, jednak rzeczywistosc okazala sie trochę inna, bo ja cenie sobie rzetelność informacji, jeśli mam czarno na białym napisane że mam takie parametry to rozumiem iż je mam, a nie ze tak ALE i jest własnie to ale o którym nikt nie wspomniał przy zawieraniu umowy :)

to tak naprawde jest tematem tej dyskusji nierzetelne informowanie o swoich usługach i nie dotyczy to niestety tylko jednej firmy ale wielu dzialajacych na naszym rynku :)

BANERY REKLAMOWE

arek_inc -------- tak jak mowisz ale o tym nie ma mowy w ich ofercie, a wiec albo mam 10 GB i co z tym zrobie to moj problem, gdyz tak jest napisane lub daja 1 G i wtedy się mieści kazdy w ich limitach 100 000 plików gdyz aby wykorzystac 10 Gb to bym musial miec chyba milion plików, a tego mi nie wolno

wiec jesli nie są w stanie zapewnic mi tego co oferują niech nie oferują lub bedzie jasno napisane - przy 100 000 plikach nie robimy buckupu i wtedy dla mnie jest wszystko jasne i nie mam żadnych pretensji

poprostu brakuje pewnych rzeczy które pozniej mogą byc klopotliwe, gdy o nich nikt nie wspominal wczesniej

BANERY REKLAMOWE

Ten topik to zwykłe szukanie kolejnych aferek i chęć ponarzekania sobie, a że Nazwa.pl ma jakieś limity (całkiem racjonalne), to trafiła się okazjai :). Tego typu tematy/posty chyba dają jakaś dziwną satysfakcje niektórym, ze ich gadanie potrafi podoskwierac tym najlepszym.

W skrócie- buraczenie :D

Poprawka, teraz sie mówi- jojczenie :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności