Skocz do zawartości

Mail z Nazwa.pl

SIRK

Rekomendowane odpowiedzi

gostek_ ------- nie chodzi mi o to ze ma limity ale o to ze o nich nie informuje w momencie zakupu serwera, gdybym wiedzial ze jest limit o którym tu mowa czyli 100 000 plików to wtedy wiedziałbym w co sie ładuje i np ostatnio nie kupił 4 domen i nie postawil tam kilka stron tylko zrobilbym to gdzie indziej, i zostałbym z tym co mam lub w ogole wybral kogos innego;

a buraczenie i narzekanie o najlepszych - tez do tej pory uwazalem nazwa za 2 hosting w kraju jednak niestety sie zawiodłem, wlasnie przez brak informacji (podniesiono limity opisywane w reklamach ale nie zmienione nic z iloscia plików gdzie pewnie zostało to po starych parametrach

i odpisuje tu bo rzeczywiscie troche sie moze wkurzylem ale juz u siebie po mału dochodzę do porządku choc nie ukrywam przygotowuje sie do przenosin, gdyz nie zaplace za cos czego nie jestem w stanie wykorzystac i mam nadzieje jednak ze nazwa zmieni te limity i ilosc plików dozwolonych na jednym koncie sie zwiekszy a sadze ze jestesmy czytanie przez panów z nazwa wiec mam nadzieje ze tym samym wpłyną na zmiane pewnych rzeczy, gdyz ja np dostalem info gdzie mam za duzo plików, a osoby które temat zaczeły nie - czyli jednak ta dyskusja prowadzi do pozytywnych rezultatów :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie mam pojecie gdyz pierwszy raz spotkal mnie ten problem a mam hostingi gdzie mam wykorzystane i 9 GB przy tego samego rodzaju plikach wiec to nie problem, problemem byl tylko zawsze limit miejsca :)

teraz szukam kolejnego i nauczylem sie jednego pytam sie teraz o limit plików na konto i niestety bedzie trzeba wykupic kolejny :D

a o limitach dowiedziałem sie teraz bedac w nazwa - czyli jak czlowiek musial zyc słodko w nieświadomości :)

BANERY REKLAMOWE

linuxpl.com jak pisali nie ma żadnych limitów na ilość plików.

irek ja nie pisałem że masz to zużyć w godzinę ale jakie transfery musiałbyś mieć by osiągnąć to co oferują. Przecież jak wół napisałem że musiałbyś ładować na serwer kilka gigabajtów danych dziennie i mieć kolosalne odwiedziny dzienne prócz tego przez cały rok aby to osiągnąć. nie osiągniesz tego jednak bo cię wczesniej zbanują.

Mówisz o przyrównywaniu do czegokolwiek. Widzisz ale usługa jest także towarem i to że nie możesz jej dotknąć palcem jak np monitora nie znaczy że możesz pomocą niej wały kręcić i naciągać klientów.

Takie wasze gadanie przypomina mi kolesi od pożyczek argentyńskich gdzie klient nigdy nie otrzymuje tego co mu się oferuje i jeszcze winę zrzuca się na niego.

Prosiłem o konkretne argumenty a co otrzymuję ? Kolejne lanie wody i próbę wybrnięcia z niezręcznej sytuacji.

Sam zajmuję się internetem tyle że oferuje nie hosting, a łącza internetowe. Co byście powiedzieli o mnie jak bym wam oferował 100Mbit /s a otrzymalibyście ledwo co 512kbit i to w porze nocnej ? Tłumaczyłbym sie tym że owszem dysponuje 100mbiowym łączem ale to nie znaczy że takie transfery wy osiągniecie bo przecież jest to łącze współdzielone. Pewnie zostałbym dla was ostatnim kanciarzem i oszustem więc czemu uważacie, że akurat działania nazwa.pl są jak najbardziej w porządku mimo, że to co oferują jest zwykła bajką ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo- overselling, o którym mówisz jest bardzo często spotykany i z tym nic nie zrobisz, dopóki masz możliwość wykorzystania wspomnianego trafficu to wszytko jest cacy. Załóżmy że firma hostingowa ma 30TB trafficu do sprzedania, stawia 5 kont po 10TB i wszystko działa bo statystycznie rzecz biorąc nawet jeżeli 1/5 wykorzysta 10TB to reszta nie wykorzysta 20, tutaj liczy się matematyka i statystyka. Wszystkie firmy ( a na pewno te większe ) sprzedające hosting czy usługi internetowe oversellingują, ale każda ma statystykę i wie, że jak przyjdzie ktoś taki co będzie chciał to wszystko wykorzystać to to dostanie.

gostek_ - problem z nazwą nie jest związany z limitem tylko z zapisem na stronie: Powierzchnia dyskowa 10 GB

W ramach serwera Active dysponujesz powierzchnią dysku o wielkości 10 GB, którą możesz dowolnie wykorzystać. - nie dość, że nie ma ani słowa o limitach to jeszcze masz napisane, że możesz dowolnie wykorzystać. Nie uważasz, że jest to najzwyczajniejsze w świecie wprowadzanie klienta w błąd i naciąganie na ofertę? Aha, jeśli chodzi o hostingi to na każdym mam podobne skrypty a tylko z nazwą są problemy...

Może nie mają wprost limit taki i taki ale zapewne w regulaminie jest zapis o korzystaniu z konta w sposób nie utrudniający korzystania z maszyny również innym użytkownikom lub podobne. Nie wiem czego używają na swoich serwerach ale na pewno taka ilość plików (zakładam, że jest to kilka folderów zawierających po kilkanaście tysięcy lub kilkadziesiąt tysięcy plików) raz, że utrudniać to może systemowi zrobienie backupu - być może dlatego inne firmy o których wyżej ktoś tu wspomniał nie mają takiego limitu bo nie robią backupów lub robią je non stop jeśli znajdzie się kilkanaście takich osób :) Dwa - może ( nie musi - zależy jak jest zrobiony skrypt ) utrudniać pracę skryptu, typu wolne działanie itd. Ale wszystko to przypuszczenia bo nie wiem jak jest naprawdę w tym wypadku.

to co tam jest napisane jak widze dotyczy serwerów netart zakupionych na stronie serwery.pl i wg mnie maja sie nijak do tego co moge miec na stronie nazwa.pl - na tej stronie bowiem limit plików jest 100 000 a na serwery jak widzisz 200 000 i dotyczy to innych planow oferowanych przez ta firmę

ja mam kupiony na stronie nazwa.pl i nie przypominam sobie aby ktos dawal mi linka do tych parametrów i na stronie nazwa nie widze takich danych, ale moge ich poprostu w gaszczu informacji nei znależć :)

T - jesli nie rozumiesz o co chodzi to niestety twoj problem - temat zaczal sie od limitów o których nikt nie wiedział, gdyz ludzie zaczeli dostawac nagle meile a przekształcił sie w informacje jak mozna manipulowac reklama i niestety moim zdaniem wprowadzac w blad, co nie tylko ja tu zauważyłem

nie wazne czy starczy to na wizytowke gdyz na wizytowke mozna kupic hosting za 20 zl i to tez wystarczy bo masz tam 5 podstronek i jest OK, ale wielu skusilo sie to oferta bo dajemy 10 GB a bujda bo ja wykorzystalem tylko niecale 800 MB i dostalem meila ze musze zmiejszyc ilosc plików - i mowi sie trudno na kolejny rok nie kupie i sadze ze nie tylko ja a fakt klientów na wizytówki mogą sobie łapać, ale jak długo ?? za te pieniądze.

proponowane parametry w reklamach dotycza pewnych rzeczy z których chciałbym korzystac ale niestety reklama mija sie z tym co mi oferuja i niestety musze zmienic usługodawce

ktos tu zadal pytanie który hosting nie daje limitów - od poczatku mojej przygody korzystam z home i tam nie mam problemów (na meila podano mi ze nie ma limitów plików) - jak ktos chce moge podac mój kod polecający jesli ktos zechce spróbować :P

na kilku innych tez nie ma - wszystko bedzie dobrze do czasu az zablokuja komus stronke i tej osobie bedzie sie chcialo włóczyć po sadach oskarzajac ich o nierzetelna reklamę, choć mam nadzieje ze sa czytane te informacje i reklama bedzie rzetelna bo o to w tym wszytskim chodzi :P

BANERY REKLAMOWE

T - jesli nie rozumiesz o co chodzi to niestety twoj problem - temat zaczal sie od limitów o których nikt nie wiedział, gdyz ludzie zaczeli dostawac nagle meile a przekształcił sie w informacje jak mozna manipulowac reklama i niestety moim zdaniem wprowadzac w blad, co nie tylko ja tu zauważyłem

To "Wy" nie rozumiecie, że usługa hostingu wiąże się z conajmniej kilkudziesięcioma parametrami. Problem mógłby być, gdyby te parametry zostały ustawione bardzo nisko, natomiast w Nazwie polityka wygląda na bardzo liberalną, więc te parametry trudno traktować inaczej niż jako zabezpieczenia przed DoS-owaniem serwera z poziomu konta (brak takich zabezpieczeń to amatorszczyzna!).

https://pl.wikipedia.org/wiki/DoS

Jeśli kupujesz serwer dedykowany to także np. nikt nie dostarcza Ci zestawu wykresów wydajności dysku, jest zazwyczaj określona tylko pojemność -- to także uważasz za oszustwo?

Nie da się opisać wszystkiego w umowie, tak jak przy kupnie samochodu nie otrzymujesz umowy z opisanym tysiącem najróżniejszych parametrów silnika.

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

T - ale tu nikt nie ma pretensji do nikogo o to, że są takie a nie inne limity ( nie ważne czy ustawione wysoko czy nisko ) tu chodzi o to, że o limitach nikt nie wie dopóki mu panowie z nazwy nie wyłączą strony, a następnie wyślą maila ( bo i tak mi sie zdarzyło ), lub odwrotnie.

Mam wrażenie, że niektórzy ludzie w nazwie nie mają pojęcia o tym, że wyłączenie sklepu na dzień lub dwa może kończyć się bardzo dużą stratą finansową.

Druga sprawa to taka, że te same osoby, które są wyrzucone z nazwy pozytywnie działają na innych hostingach i inne firmy hostingowe nie mają do nich pretensji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności