Skocz do zawartości

Dlaczego onet nie indeksuje odsyłaczy z tej strony?

Ems

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zagwozdkę: jest na pozycjonowanym przeze mnie serwisie taka strona, www.reddsgo.pl/wyprawyall.xml

zawiera ona linki do wszystkich opisanych na serwisie miejsc. Wszystkie adresy na niej powinny chyba być "przyjazne" tymczasem niestety onet indeksuje 23 strony.

Czy ktoś może orientować się, dlaczego tak jest?

Mam wrażenie, że onet zindeksował tylko te strony, które kiedykolwiek były w odległości 1 kliku od strony głównej.

Czy tak to działa?

Pozdrawiam

Ems

haha tak,

jak ktos im zglosi to ci przytną podstrony i koniec, zauwazylem ze jak masz szanse wybic sie z jakims serwisem ktory moze miec sporo podstron i nawet je recznie indeksujesz to jedyne co potrafia to przyblokować ci strony i robią to recznie jak znajdą taki serwis, na pytanie co się dzieje raczej odpowiedzi nie uzyskasz a jak dostaniesz to nie zasadną, jak uzasadnisz swoją rację to już całkiem nie licz że ci łaskawie coś odpowiedzą.

Może należy ich traktować jak tą inną marną wyszukiwarkę bo widać zapominają kto im nakręca ruch.

Sposób jest prosty - pozycjonujesz się/ klientów w ich enginie przy okazji lecz klientowi mówisz że nie są wyszukiwarką w której warto pozycjonować, spam - słaby ruch itd.

Zmieniłem target oferty na pozycjonowanie - owszem wysokie tam mają pozycje klienci którzy chcą mają to gratisem w pozycjonowaniu

W ofertach pisze pozycjonowanie Google , dodanie do katalogu optymalizacja - reszta wyszukiwarek gratis i tlumacze że ubogi algorytm wyszukiwarki nie zmusza do jakiś specjalnych technik pozycjonowania dla polskich wyszukiwarek i dobrze zoptymalizowana strona i posiadająca linki automatycznie się pozycjonuje w takich wyszukiwarkach polskich.

To jest fakt i uświadamia klientów że nie warto się tam nawet pozycjonować skoro pozycja jest przy okazji

Ems, nie warto, bo mają sprytny regulamin że moga wszystko kasować za nic, nie muszą uzasadniać, uważają że twoje strony i wnoszą nic i kasują je, moga także usuwać je za rózne inne rzeczy.

W sumie to ich wyszukiwarka i niemasz na to wplywu.

Tez sie wkurzałem na takie działania, ale olej to, marnieją w oczach i jak tak dalej będzie to zaczną prosić o dodawanie stron do ich wyszukiwarki.

Ja na częśc już ustawiłem bloka for Onet, jeżeli jeszcze raz mi pociągnie pewnią stronę to napisze ze maja usunąć bowiem pając nie czyta robot.txt

zlałem na ich enginek ochydny już 4 msc temu, jest prosty jak netsprint,

pozycjonuje tylko klientów choć wolę przemówić do klienta pozycjami w bardziej markowych wyszukiwarkach. Tłumacze im że Onet to wielka niewiadoma ;-), pozycje można mieć tam wysokie ale jak przebijesz chyba ich znajomka to możesz dostać banana za brzydki adres URL, jak zapytasz czy blokują ci podstrony to się nie przyznają ;-), a ja jestem teraz bardziej mądry i w NS wpsisuje właścicieli jako całą rodzinę nawet taką daleką, i nie wiedzą do kogo należy domene :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności