Skocz do zawartości

przebudowa całej strony , czy warto?

kasek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam od około 2002 roku stronkę która dorobiła się pr4.

Strona ma kilkadziesiąt podstron , wszystkie w .html

Aktualizacja głównej strony zmusza mnie także do aktualizowanej pozostalych ręcznie poniewaz kiedy ją tworzylem nie sądzilem ze tak się rozrośnie i nie korzystalem z dobrodziejstw php , chociażby do includowania w stronie glownej różnych treści.

Strona jest bardo dobrze zindexowana przez google łącznie z wszystkimi podstronami, łatwo na nią takze trafic pod różnymi hasłami i na tym mi zależy.

Jednakże chcialbym całkowicie przebudowac stronę , a raczej odstawic starą wersję w niepamięc( bo nie pasuje do obecnych standardów) i zrobic całkowicie nowy szablon główny w ktorym to identyczne tresci takie jak na obecnych podstronach .html includowały by się w stronie glownej dzięki skryptom. Czy warto to robić i jak potraktuje to google kiedy nagle wszystkie strony znikną z serwa ftp , a zastapią je zupełnie inne jednakże o tych samych treściach...?

Może ktos przebudowywał juz swoja strone i ma jakies dośw na ten temat ?

tx za odp

Pozdr

Piotr

Znam strony które były na pierwszysch miejscach w google i po przebudowie spadły kilka pozycji w dół... chociaz teraz podskoczyły to niestety nie potrafią wbić się na pierwsze miejsca. Moze to byc spowodowane wieksza aktywnością konkurencji ale niekoniecznie....

Jakby nie było rydzykujesz troche swoich pozycji... ale wiadomo stronkę trzeba przerabiać co pewien czas i tego się nie uniknie

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

Jeżeli jest to tylko kilkadziesiąt podstron to zawsze możesz zrobić redirect'a/rewrite'a/zachować te same nazwy podstron. Wtedy masz ciągłość podstron, będzie tylko zmiana html'a - co prawda może mieć to pewien wpływ ale dużo mniejszy niż przeniesienie treści pod nowe adresy.

dymna.jpg

To że strona jest w statyczny HTML to nie znaczy że teraz nie możesz skorzystać z dobrodziejstw PHP.

Zasada małych kroków. Dzisiaj zmień jedną mała rzecz, jutro drugą, jednoczesnie monitoruj pozycję.

Nazwijmy ro rozwojem serwisu w dobrym kierunku :)

Tez się właśnie czegos podobnego boję bo to taka troszkę loteria...czy google czegos tam po swojemu źle nie zinterpretuje. Zrobię po prostu chyba nowy layout a nazwy stron html oraz tagi i tresci w tych nowych podstronach z nowym wyglądem będą identyczne. Zmieni się tylko styl css itd chyba wówczas nie powinno byc problemów.

Witam, u mnie było podobnie jak opisał jeden z kolegów

Miałem stronę ok kilku lat bodajże 3, na 1 miejscu w google pod jednym słowem najważniejszym, i bardzo dobre pozycje pod pozostałymi. Serwis wymagał przebudowy. miałem na postawiony na portalu, ale po włamie hackerów :P musiałem to zmienić, zmieniłem cały serwis no i niektóre wiadomości poszły ... gdzieś.

po tej całej operacji spadłem na 3 lub 4 miejsce różnie to bywa, i staram sie odbudować serwis.

Powiem jedno, jak jest na 1 stronie i zachowa treść bo to jest bardzo ważne to powinno wrócić, na pewno nie spadnie daleko wiec nie ma co sie martwic.

Pozdrawiam

www.j8.pl - program partnerski, sprzedaz tapetek i aplikacji na telefony sprawdz!!

www.sms.j8.pl - tapety na komórkę za 1 zl

www.lukmar.net -Pozycjonowanie optymalizacja, projektowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności