Skocz do zawartości

czy autoblog RSS jest zagrożeniem

Lis

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę blog. Dwa spamblogi pobierają RSSa i na jego podstawie tworzą sobie treść.

Czy powinienem z tym walczyć? Czy warto?

licząc na mądrość Gugla to jeśli u ciebie szybciej się zaindeksuje to u nich to tylko kopia ( która nie powinna być wiele warta)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

a po co masz walczyć ?

nie lepiej wykorzystać i zdobywać linki w treści ? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sa taki jak np. https:// www.must.pl bez linków - co najmniej oryginalnych :P

Ponieważ tam jest jasne od kogo to jest, już myślałem o tym, żeby wysłać im faktury, np. 250 zł za każdego arta, ktore publikują bez zgody autora (chodzi mi o te arty, na ktorej copyrights ma firma w ktorej pracuję).

ja nie mówie o linka prowadzących do źródeł ja mówie o sytuacji, kiedy pisząc posta/niusa dajesz jakiś link wpleciony w treść :P a potem jak ktoś zasysa to masz linka

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Znając naszą mentalność to przed wyświetleniem się profilaktycznie tagi wycina :P ewentualnie się je przepisuje na encje...

w sumie tak nawet bezpieczniej, niejeden hakejro by jakieś sztuczki próbował robić...

ps. ja daje w RSS same tytuły, ale jakoś nie jestem przekonany co do tego...

sam muszę się przyznać używam autobloga, zawsze zostawiam link zwrotny :). wordpress ma to do siebie że nawet w skróconych rss daje dość dużo tekstu. jeżeli komuś przeszkadza to, że ktoś inny pobiera jego rss na swoją stronę, radzę ograniczyć ilość słów w rss można to zrobić (w tej wersji wordpressa, której używam) w pliku wp-rss2.php

wystarczy zamienić:

the_excerpt_rss ()

na

the_content_rss('', 0, '', 20)

gdzie liczba 20 oznacza ilość słów pobieranych do opisu

nie widzę przeszkód, mogę usunąć rss pobrane z Twojego bloga, daj tylko znać, chociaż według mnie link to link mimo ze bez anchora odpowiedniego to jednak ze strony tematycznie powiązanej. pozostałe linki to już sam skrypt autobloga wywala, wiec nie mam za bardzo na to wpływu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności