Skocz do zawartości

Google banuje ze wzmożona siła?

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
temat z serii - jednemu spadlo, drugiemu poszlo do gory :aniolek:

Kyo, ja nic nie zauwazylem, a ban zdarza sie:)

tak..tylko dlaczego sie zdarza? jakies pomysly jak go uniknac? kazdy taki ban to klienci, ktorzy ida do konkurencji wiec troche ciezko mi przejsc nad tym do porzadku dziennego..

https://www.rastas-madrid.blogspot.com

Co tu sie dzieje?

Kyo pisze o penalty +90, a tu jakieś dyrdymały o +5, -5...

Takie zmiany to żadne zmiany i cieszcie się, że tak to wygląda.

A swoją drogą Kyo a tym tytułem to Ci nie wyszło: "Google banuje"

a potem piszesz o penalty +90 - co ma jedno z drugim wspólnego?

gizmo3: +90 - to wachnięcie? Zdecydowanie to filtr i to brzydki. Na jak długo to czas pokaże.

Prawdę mówiąc nie bardzo wierzę w filtr +90, tzn. w jego dokładność.

Te +90 to czasem +60, czasem +80 itp. Stale się zmienia - ale nie wraca do topu.

Kyo - sprawdź sobie jak tam siedzisz w rankingu na nazwę branżową, tzn. domena bez tyldy.

Jak nie ma w topie - to tzw. ręczny filtr i ciężko będzie.

Najgorsze, że za filtrem pójdzie masowa deindeksacja. To ju z wolę filtry na frazy...

I dajcie spokój z tym banem.

Ban wiadomo jak wygląda. Nie ma site, i ranku na full domenę, nawet jeśli są jakieś backlinki.

Jeśli dalej nie wiadomo o co chodzi: sprawdzić np. tu: https://www.all4seo.net/banned_checker.php

Z góry mówię, że to moje, żeby nie było to i tamto...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

dargre - ale ja napisałem o tym ż emi nagle wskoczyło penalty +90 na jedna domenę a zaraz potem ban na drugą :aniolek: czyli site: zwarca nic ;) i chialem dopytac czy znów jakas seria :/

Teksty o wachnieciach o 5 tylko mnie rozsmieszają :)

sz3lo - to był jakiś spam czy pożadna stronka?

dargre - ale ja napisałem o tym ż emi nagle wskoczyło penalty +90 na jedna domenę a zaraz potem ban na drugą :aniolek: czyli site: zwarca nic :) i chialem dopytac czy znów jakas seria :/

OK, rozumiem.

Nie zauważyłem serii. Nie mam też żadnych donosów z zachodu. Ostatnie masówki pochodzą z początku i połowy września.

Także i u mnie wiele poleciało, zarówno ręczne filtry jak i 1 ban. Niektóre filtry kompletnie bez uzasadnienia.

Robi się bagno i doprawdy nie wiem ku czemu to zmierza. Za nic nie mogę pojąć polityki G. Lecą strony niezłe, czysto zbudowane, a śmieć trzyma się dobrze. To jakby G. przede wszystkim postanowił wyciąć to co im psuje szyki (czytaj kasę). A że przy okazji leci wiele dobrego materiału to efekt uboczny niedoskonałej kadry i algorytmu.

Nie martwiłbym się gdyby była w tym szaleństwie jakaś metoda, ale wygląda na to, że jest odwrotnie.

U mnie w statystykach na jednej stronie ostatnio dominują wejścia z takiego adresu : fg-out-f136.google.com - codziennie przejrzanych kilkadziesiąt stronek

hm...tak się zastanawiam, czy to czasem nie ręczny "robot" przyglądający się stronie ? W sumie nic tam nie ma złego, nie ma adsensów , żaden spam.

Najlepiej brzmi to "out" z tego adresu....hehehehehe

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Bo to jest wielokrotność filtru +30, generalnie wszystkie filtry są podzielne przez 30 :D

Bardzo dobrze to widać na filtrowanych katalogach którym udaje się wybić na chwilę, dostają kolejne +30 aż do skutku, czyli do ograniczenia ruchu do kilkunastu UU dziennie z G.

Przy okazji, umieszczenie AdSense na katalogu przyśpiesza proces nakładania kolejnych filtrów kilkukrotnie, niedowiarkom proponuję prosty eksperyment - postawić kilka katalogów, w podobny sposób linkować i wstępnie zaindeksować, a następnie na połowie postawić Adsense - idę o zakład, że te z AdSensem polecą dużo szybciej, mimo chwilowej, wyraźnie lepszej indeksacji.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Filtr zdjęty :P

Wniosek o reinkluzje poszedł, przyznałem sie do zmian na stronie powiezialem z eprzepraszam jesli sprawily klopot i z eprzywrocilem stara wersje (tak na prawde bylo, a zmiany to optymalizacja mety) i po 15 dniach jestem znow na top10 :yahoo:

Ban dalej :lol2: ale dzieki temu potestuje sobie czy go np 301 przenosi :D:D

Z tego co widzę to często zmiany w meta powodują tego typu spadki. A że zamierzam na dniach zmienić u siebie meta to mam pytanie do doświadczonych w tej materii - nie uniknę "kary" czy nie jest to reguła? A może niekorzyste zmiany miejsc w rankingach po zmianie meta zdażają się rzadko i będę miał farta?

Filtr zdjęty :)

Wniosek o reinkluzje poszedł, przyznałem sie do zmian na stronie powiezialem z eprzepraszam jesli sprawily klopot i z eprzywrocilem stara wersje (tak na prawde bylo, a zmiany to optymalizacja mety) i po 15 dniach jestem znow na top10 :)

Gdzie pisałeś? Reinkluzja wskazuje na formularz Googla https://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

A może raczej z poziomu Narzędzi dla webmstera?

Tak czy inaczej - obie rzeczy po angielsku. Czy ma to jakieś znaczenie jesli będzie chodzić o polską witrynę?

Po odfiltrowanie katalogu (i to potężnego) nawet nie ma co się zgłaszać, ale są też stronki przywoite, które co najwyżej przez interlikowanie zostały zfiltrowane.

Bo to jest wielokrotność filtru +30, generalnie wszystkie filtry są podzielne przez 30 :)

Nie...

Raz jest 58, raz 74, raz 65 .... Dzisiaj jest 51 - jakoś nie widzę tu wielokrotności "30"

Mówię o pozycji na nazwę branżową (bez tyldy).

Jest filtr, jest jakieś tam cofnięcie, ale takiej dokładności nie może być.

Codziennie jakieś strrony uciekają z indeksu, inne wchodzą do niego, to i ta filtrowana musi się zmieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności