Skocz do zawartości

AnimeWorld.pl - ocena !

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam kilka uwag dotyczących web usability.

1. Po kliknięciu np. w "Galeria" tab nie jest wyróżniony. Gruby błąd, ale do naprawienia.

2. W stopce nie ma linku do strony głównej po przewinięciu stronu na sam dół trzeba wracać do góry. Wyobraź sobie co przeżywa osoba używająca laptopa bez myszki:)

3. Nie podlinkowane logo. To jedna podstawowych zasad. Uwież mi że użytkownicy klikają w logo.

A.Subiektywne

Co nowego?: SEO Narzędzia

Katalog regionalny: Twojepodkarpacie.pl

Tak tego typu menu, musi trzymac pewne standardy. Po najechaniu myszką na konkretny tab, musi on zmienić wygląd (chociażby grubość tekstu), a po kliknięciu w niego musi wyć wyróżniony (tutaj radze zmianę bardziej intensywną, np. zmiana tła aktywnego buttona, jakieś wcięcie w przycisku, coś wymyślisz)

Web usability - nawigacja "tab menu"

Co nowego?: SEO Narzędzia

Katalog regionalny: Twojepodkarpacie.pl

Cytat
W stopce nie ma linku do strony głównej po przewinięciu stronu na sam dół trzeba wracać do góry. Wyobraź sobie co przeżywa osoba używająca laptopa bez myszki
- osoba taka nie ma co prawda takiej wyobraźni, mimo to wciśnie "home" lub "page up". Zwykły user kliknie na pasku, w ostateczności przewinie skrolem - userzy nie lubią klikać w "powrót na górę strony", bo boją się, że ten cały syf (w Twoim wypadku ponad 500 kb) znowu się przeładuje a przed chwilą już byli zakurzyć.

Ok, przejdźmy do meritum:

- kod strony trzeba wymienić, ten jest do niczego, warto zainwestować w lepszy CMS albo samemu zakasać rękawy i nauczyć się HTML+CSS

- 90% ekranu zajmuje top, menu, panel logowania i reklama - przecież to jest tragiczne. Myślisz, że ktoś będzie ciągle przewijał stronę, żeby dokonać archeologicznego odkrycia w postaci nadziubdzianej maczkiem treści? Do tego strona nieszeroka - chyba bardzo zależy komuś na tym, aby user się naprzewijał, jakieś puste przestrzenie na dole strony - porażka

- polskich znaków nie ma w menu? Cześć po polsku, część po angielsku - wstaw jeszcze po chińsku i cyrylicą

-

alt="Anime Manga ! Nowo¶ci Anime, anime news ! Recenzje : slayers, db, naruto ! Filmy, download, blog ! Strona po¶więcona manga anime i fantasy !"

- myślisz, że kodowanie z epoki matuzalema nadrobisz prymitywnym spamem? Po pierwsze nic to nie pomoże, a po drugie - gdyby pomogło to konkurencja Ciebie podkabluje za spamowanie i wylecisz z indeksu.

- wygląd i układ biedny - elementy wyglądają jak poskładana kupa złomu, nie pasują do siebie, w IE 6.0 jest koślawo a miejscami wręcz tragicznie

Podsumowując:

Trudno coś dobrego powiedzieć o tej stronie.

Cytat
Tak tego typu menu, musi trzymac pewne standardy. Po najechaniu myszką na konkretny tab, musi on zmienić wygląd (chociażby grubość tekstu), a po kliknięciu w niego musi wyć wyróżniony (tutaj radze zmianę bardziej intensywną, np. zmiana tła aktywnego buttona, jakieś wcięcie w przycisku, coś wymyślisz)
Zmienie wkrótce ( jutro najprawdopodobniej )
  Cytat
- kod strony trzeba wymienić, ten jest do niczego, warto zainwestować w lepszy CMS albo samemu zakasać rękawy i nauczyć się HTML+CSS
Niestety kod nie jest mojego autorstwa, przybyłem na strone 'już gotową'. Narazie nie mam czasu pisać wszystkiego od nowa - przykro mi.
  Cytat
- 90% ekranu zajmuje top, menu, panel logowania i reklama - przecież to jest tragiczne. Myślisz, że ktoś będzie ciągle przewijał stronę, żeby dokonać archeologicznego odkrycia w postaci nadziubdzianej maczkiem treści? Do tego strona nieszeroka - chyba bardzo zależy komuś na tym, aby user się naprzewijał, jakieś puste przestrzenie na dole strony - porażka
Reklame pod headerem wywaliłem, reklame z menu - też. Strone postaram się poszerzyć w najbliższym czasie.
  Cytat
- polskich znaków nie ma w menu? Cześć po polsku, część po angielsku - wstaw jeszcze po chińsku i cyrylicą
Chiński raczej nie... może japoński - wkońcu taka tematyka ;-) Gdzie konkretnie niema pl znaków ? Bo szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi...
  Cytat
- myślisz, że kodowanie z epoki matuzalema nadrobisz prymitywnym spamem? Po pierwsze nic to nie pomoże, a po drugie - gdyby pomogło to konkurencja Ciebie podkabluje za spamowanie i wylecisz z indeksu.

:P skasowane :)

Podsumowując :

Narazie nie ma szans na całkowite przepisanie kodu. Niemam tyle czasu. Wszystkie porady i każdą krytyke zapisuje więc proszę dalej :D Będe wiedział co zmienić oprócz strony kodowej.

Pozdrawiam !

logo-stat4seo-blue-small.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności