Skocz do zawartości

Wtórne przekierowanie 301

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się zapytać, czy ktoś kiedyś robił takie manewry, powiedzmy, mam 3 letnią domenę, chcę (muszę) ją zastąpić nową.

Wiem, zrobić 301 i po sprawie, wiele razy tak robiłem, no ale stara domena ma PR i ma dużą wartość, więc pomyślałem, zrobić najpierw przekierowanie z nowej na starą, podlinkować nową, i po paru miesiącach odwrócić przekierowanie 301 na nową.

Robił ktoś coś takiego, w grę wchodzi fakt, że domena na kilka fraz ma TOP1, więc czego się obawiam, by nie wyleciały po czymś takim obie domeny.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Pr, wiek domeny... i w ostateczności większą moc?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ja nie mówię, że moja teoria jest słuszna, ale wziąłem pod uwagę, że jak zrobię teraz przekierowanie z nowej strony na starą, dostanie (prawdopodobnie) PR ze starej domeny, wtedy także mogę linkować nową domenę, a jak wszystko dobrze pójdzie przerzucić na nową, wtedy nowa domena ma swoją moc + moc starej domeny, i ma już PR.

Mar.

Ja nie mówię, że moja teoria jest słuszna, ale wziąłem pod uwagę, że jak zrobię teraz przekierowanie z nowej strony na starą, dostanie (prawdopodobnie) PR ze starej domeny, wtedy także mogę linkować nową domenę, a jak wszystko dobrze pójdzie przerzucić na nową, wtedy nowa domena ma swoją moc + moc starej domeny, i ma już PR.

Mar.

Zapomniałeś dodać - nie ma już wieku :). To chyba też istotne, no i trochę tej mocy ubędzie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Mar.

Wg mnie brzmi to rozsądnie, ryzyko powinno być mniejsze niż przy 301 w jedną stronę. A może po prostu przerzucaj serwis "kawałek po kawałku" - czyli dział za działem?

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności