Skocz do zawartości

Po czym poznać Smart Pricing

joketown

Rekomendowane odpowiedzi

Joketown moim zdaniem to nie Smart Pricing, ja też prowadzę stronkę ze śmiesznymi filmami i wszystko pospadało na łeb i na szyję - dzieje się tak od ostatniego tygodnia. Czekać, czy może reklamy pozamieniać?

Jestem skłonny w to uwierzyć, bo zdarza się, że kliki są za więcej niż 1-2 centy, czasem dużo więcej, jednak w proporcjach jest to 90% na korzyść tych marnych. A SP powinno chyba dotyczyć wszystkich reklam (chyba, że się mylę..)

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Prowadzę m.in dwie strony z humorem.

Jedna z nich to dowcipy, druga to śmieszne filmiki.

Prawdopodobnie te dwa serwisy wepchnęły mnie w SP. Z jednej i drugiej pozbyłem się na razie reklam. wygląda na to, że raczej z pozytywnym skutkiem dla zarobków - chyba, że to tylko przypadek...

Wciąż obserwuję :(

Ochrona Danych Osobowych - portal Administratora Bezpieczeństwa Informacji

Przepisy Kulinarne dla Ciebie - przepisy, porady, artykuły, nauka gotowania

sglaz, jak długo od usunięcia reklam z tych dwóch serwisów czekałeś na wzrost zarobków?

z jednego serwisu usunąłem reklamy około tygodnia przed wzrostem zarobków, z drugiego ok dzień przed wzrostem - przypuszczam, że ten pierwszy miał wpływ na wzrost. Choć nadal biorę pod uwagę, że może to być tylko zbieg okoliczności...

Wszyscy piszą o małych zarobkach, a jakie to są małe zarobki w SP? 1$; 5$; 10$ dziennie czy więcej? Wiem, że dokładnej liczby nikt nie poda, ale pytam teoretycznie.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

U mnie to wygląda tak, że eCPM nagle z dnia na dzień spadło dwukrotnie. I myślę, że to jest najlepsza oznaka SP, bo eCPM jest najlepszym wskaźnikiem skuteczności strony. Liczba gości może się przecież wahać...

Wszyscy piszą o małych zarobkach, a jakie to są małe zarobki w SP? 1$; 5$; 10$ dziennie czy więcej? Wiem, że dokładnej liczby nikt nie poda, ale pytam teoretycznie.

w moim przypadku jest to 0,xx$ :/

Sqlaz, życzę Tobie szybkiego powrotu do wymarzonej sumy...

heh, dziękuję... Poszukam w głowie jednak pomysłów na jakiś ciekawy content :) wtedy pewnie będzie zdecydowanie lepiej ;)

• 2 tygodnie później...

I przyszła kolej na mnie :rolleyes:

Wszystko wskazuje na smart pricing - z dnia na dzień eCMP spadło na jakieś 40-50% tego co stale od lat i tak się trzyma czwarty dzień.

Kilkadziesiąt stron z różnej tematyki, różnej wielkości i stopnia ogólności.

Miałem już pracowicie kasować reklamy z połowy stron na próbę, ale przypomniałem sobie o odpowiednim narzędziu w panelu AdSense: usunąłem poprostu połowę domen z listy domen dozwolonych. Jak nie pomoże to za tydzień inne ustawienia. Reklamy na niewpisanych domenach mają się niby pokazywać, ale bez zliczania wyświetleń i klików.

Pytanie: czy taka operacja wystarczy, czy bezpieczniej usunąć z testowej grupy domen kod reklam?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności