Skocz do zawartości

Filtr czy czasowa niedyspozycja G?

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od kilku miesięcy pozycjonuje stronkę przy pomocy Precli, dodając prawie codziennie od 2-4 artykułów na rózne frazy. Przez te kilka miesięcy frazy przeze mnie pozycjonowane osiągnęły szybko wysokie pozycje i utrzymywały się przez dość długi czas az do dzisiaj :D, w sumie na niektóre frazy dostały chyba filtra jakiś tydzień temu spadając np: z pierwszej dyszki na strone 20 czy 30 a w niektorych przypadkach wogóle nie wiadomo gdzie ;). Ponadto stronke dodaje do katalogów, a także posiadam troche swojego zaplecza. W dniu dzisiejszym strona poleciała na kolejne frazy, będace nawet na pierwszych pozycjach w G na 2 lub 3 strone lub o kilka pozycji w dół. Hmm... w tym przypadku moznaby przypuszczac jakies turbulencje ze strony G i spodziewać się powrotu do normalności ?, i jedna moze istotna rzecz, a mianowicie od około tygodnia pozycjonuje stronke przy wykorzystaniu najnowszej wersji addera , gdzie mam skonfigurowane na dzienne dodawanie do 16 katalogów - i czy to mogł być ten decydujacy czynnik , że nagle stronka zaczyna leciec na łeb i na szyje?, czy może dodawanie prawie codziennie artykułów od 2 do 4 precli, przy wieku domeny 8 miesiecy ?

Czy wie ktoś może dlaczego tak sie dzieje? czy mam do czynienia z filterkiem od G? nie chodzi mi o dokładną diagnozę, bo to nie jest możliwe ale chociaż na przypuszczenia takiego stanu rzeczy i możliwe rozwiązania, za co z gory dziekuje serdecznie i pozdrawiam

Mam identyczną sytuacje kolego.

Problem w tym, że ja nie używam systemów wymiany linków. Przez ostatni czas ( 4 miesiące ) nie zajmowałem sie katalogowaniem strony zatem mogę powiedzieć ze strona była w symbiozie. Co prawda pojawiały się nowe teksty i informacje ale w sprawie pozycjonowanie nie ruszałem nic.

W zeszły weekend miałem awarie serwera. Strona na moment wyleciała z indexu. Po trzech dniach wróciła na swoją pozycje. Po indexacji zaobserwowałem wzrost pozycji na niektóre frazy. Dzisiaj patrze, że wyleciałem na wszystkie frazy, które pozycjonowałem. Strona jest za indexowana wiec zastanawiam sie czy to nie jakiś filtr.

Na razie nie sikam bo mogą to być skutki tego, że strona przez 3 dni nie działała z powodu awarii. Jeżeli na forum ktoś by był wstanie poradzić coś w tej sprawie był bym ogromnie wdzięczny.

Za pomoc z góry dzięki i pozdrawiam!

Link w stopce jak coś:dirol:

Czasem, w nasze ręce trafiają stare zardzewiałe felgi, wydające się być złomem, z którego nie da sie nic zrobić. Gdy mamy felgi zabytkowe jedynym wyjściem wydaje się być Odnawianie Felg. Zapraszamy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności