Skocz do zawartości

rotacja dc

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ale już kilka lat jestem na różnych forach i staram sie nie robic bałaganu dopisywać do podobnych wątków, czytać poprzednie mimo że stare na podobny temat :)

Branża motoryzacyjna

Masz dziecko ? przejrzyj bajki dla dzieci , szególnie dla tych trudnych pobudliwych dzieci, wspieram hobbystycznie.

spadki czy awanse zależą od "pracy" na dane frazy, pojawia się konkurencja czy też znika itp. dlatego nie można generalizować.

U kogoś może być w góre u innego zastój a u innego spadek.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jasne, że nie można generalizować. Dlatego zaznaczyłem, że "tak mi się wydaje" :)

Obserwuję jeszcze coś - wpisy z katalogów stron odgrywają coraz mniejszą rolę. Wydaje mi się, że G w ogóle nie uwzględnia już zdecydowanej większości z nich. Zapewne katalogi wrzucone zostały już do tych "mało wartościowych stron"...

Z moich obserwacji wynika, iż google zsumowało wyniki z kilku miesięcy od ostatniej aktualizacji. Te strony, które najczęsciej były na czołowych pozycjach są również i teraz wysoko. Różnica w wynikach o 2 -3 pozycje bierze się z tego, że nie wszystkie DC mają wyłapaną taką samą liczbę podstron i backlinków.

Czy ktoś z Was wie, z jakich DC korzysta ostatnio google.pl?

Pytam, bo zauważyłem, że pojawiają się i znikają (lub utrzymują kilka dni) filtry na frazy WYŁACZNIE, kiedy sprawdzamy na google.pl. Kiedy sprawdzi się na dowolnym DC z listy dostępnych lub np. google.com, google.de itd żadnego filtra nie ma!

kilkanaście razy ping www.google.pl w ciągu dnia i bedziesz wiedział

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Było juz gdzieś poruszane, że googlarka.pl czasami chyba robi wewnętrzne przekierowania dajace inne wyniki troche różniace sie od wyników dla poszczególnych DC branych losowo dla .pl ale przynajmniej w moich przypadkach nastąpiło wyrównanie no plus minus 1 pozycja w paru przypadkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności