Skocz do zawartości

Nowy algorytm PR ?

zebol

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać głośno o tym w sieci.

https://www.dailyblogtips.com/google-changi...rank-algorithm/

Zauważyliście podobne zmiany na swoich stronach ?

Goglarka nieźle dała popalić stroną które korzystały ze tzw. płatnych linków do podbicia swojego PR.

Już nie wystarczy mieć linka na pr-8 by otrzymać pr-7.

Zasady naliczania PR uległy znaczącej zmianie, szczególnie widać to po płatnych katalogach i nie tylko.

Krótko mówiąc nie ma już tak łatwo, trzeba zapracować na długość zielonego paska :)

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jaja jak berety. Przeglądam oferty z allegro i ze wszystkich ofert PR zgadza się tylko na 5% aukcji! Z PR=6 i 5 w najlepszym rezultacie jest 3... reszta albo 2,1,0... Ale w sumie to myślę, że ceny się nie zmienią. Po prostu trzeba będzie obniżyć skalę.

Edit: przyznam, że trochę nie rozumiem dlaczego 10-letnia domena traci PR 4 na rzecz 3...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Moze przedstawie moja sytuacje...

6 pr 2 po dodaniu do komentarze na blogach zagranicznych (puste strone ) 12mc w sieci

PR2 > PR5 / BL 15XPR5, 20XPR6 7XPR7 2XPR8

PR2 > PR4 / BL 2XPR5, 6XPR6 2XPR7 1XPR8

PR2 > PR4 / BL 5XPR5, 7XPR6 2XPR7

PR2 > PR3 / BL 2XPR5, 3XPR6 1XPR7 1XPR8

PR2 > PR3 / BL 2XPR5, 3XPR6 1XPR7

PR2 > PR3 / BL 5XPR5, 4XPR6

PR2 > PR3 / BL 7XPR5, 6XPR6

PR3 > PR3 / BL 20XPR5, 25XPR6 11XPR7 1XPR8 (strona glowna, 13tys podstron ) ????? NATOMIAST Podstrony w serwisie PR4 ! jak myslicie co moglbyc powodem?

Ostatnia najwazniejsza pozycja mnie zastanawia, linki wychodzace wylacznie do domen w/w, nie korzystalem z platnych farm..

duzo stron w PL nie posiadajacych nawet bl pr7 zazwyczaj pr6 z blogow dostalo pr7! oraz kilka blogow pr5 ( dwa mc w sieci ), posiadajace kilka L/z ... Now algorytm napewno wymaga poprawki..

ale czy zostanie poprawiony, to już jest osobna kwestia. mijemy nadzieję że tak.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Jest jak jest i po co te lamenty ? Mi sie oberwalo i to porzadnie, ale kurcze to tylko Google. Jezeli zmienil sie algorytm to bedziemy walczyc dalej, dla mnie sie nic nie zmienia.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zauważyłem taka prawidłowość, że stare domeny poszły wyżej, a nowe stoją w miejscu lub spadają.

Mam jedną stronę na darmowym serwerze od kilku lat, na której już nic niema tylko link z przekierowaniem na inną stronę, nie ma prawie backlinków. Przy ostatnim update dostała PR0 a teraz niespodziewanie PR5.

A duże dobrze działające serwisy ze stażem 1 rok maja tylko PR3 mimo wiekszej ilosci linków.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Ja na swoich stronach zauważyłem pewną prawidłowość - tam gdzie nie było linków wychodzących, strony zyskały lub pozostały nz takim samym PR. Zaś strony z wychodzącymi spadły. Ale ciekawostka, nie dotyczy to precelków, które poszły w górę. Z tym, że to nowe domeny/subdomeny.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Napewno sa wprowadzane nowe zmiany w samym algorytmie.

PR ten sprzed roku to nie to samo co teraz.

Ale tez sie zgodze z tym ze im wiecej linkow wychodzacych tym malejacy PR.

Używaj Cuilla i Hakii

Jestem przekonany że nie jest to nowy algorytm.

Strony wartościowe, nie handlujące linkami, z uniklanym contentem potraciły PR

Syfy z byle czym dostały premię PR 3 i wyżej. Więc to chyba nie jest normalne i logiczne.

A teraz news z ostatniej chwili:

To co mi wczoraj spadło z PR 5 na 3 teraz na połowie DC ma PR 4 czyli jeszcze się wszystko "mieli"

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności