Skocz do zawartości

Nowy algorytm PR ?

zebol

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tez sie zgodze z tym ze im wiecej linkow wychodzacych tym malejacy PR.

Wiesz z tą tezą jest nie do końca tak jak piszesz.

Posiadam zwykły katalog z 50 linkami wychodzącymi i nadal sie trzyma Pr-5

Inne spadły z Pr-6 nawet do 0

Trzeba wyciągać co jest nie tak, gdzie jest nowy haczyk googlarki.

Myśle że dużą role na obecnym PR odegrała różnorodność IP + Limit linków w obrębie domeny dla poszczególnej frazy.

Co za tym idzie - wymiany linków również mogą straci na sile i wartości w przeliczniku PR.

Powracają stare czasy gdzie trzeba będzie budować systematyczne i stabilne zaplecze tematyczne - wzajemnie powiązane.

Teraz to dopiero się zacznie "Aukcje linków" - ceny pójdą na pewno w górę i zaczną się jeszcze większe kombinacje z nabijaniem PR.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

WG. najwazniejszym czynnikiem pr jest ilosc linkow na stronie, ktorej umiescilism link..Jesli umiescimy link z 50 wychadzacymi to nasz pr slabnie, jesli umiescimi link na stronie z 3 wychodzacymi pr rosnie...

Przynajmniej takie rozwiazanie jest adekawtne to aktualizacji moich stron i to 99%

PS. wszytkie zasmiecony blogi pospadaly z 9 na 5 itp natomaist blogi z 3 komentarzami trzymaja 8 i 7

.Jesli umiescimy link z 50 wychadzacymi to nasz pr slabnie, jesli umiescimi link na stronie z 3 wychodzacymi pr rosnie...

no tak było zawsze im więcej wych. to spadek PR ale jak wytłumaczyć spadek na stronach gdzie jest 5 wychodzących z unikalna trescią i masą nowych BL ?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

mi to pachnie zapowiadaną kiedyś zmianą rekrutacji i pozycji stron w googlarce.

pamiętacie? kiedyś głośno było o ogromnym spadku wartości katalogów. google zapowiadało, że katalogi nie będę główną przyczyną pozycji strony. były lamenty, że dobre i wartościowe strony zakładane prywatnie mają niską pozycję, mimo ogromnej treści ponieważ ich właściciele nie mają pieniędzy na pozycjonowanie itp. google zapowiadało, że zrobi małą renowację w sposobie zdobywania pozycji. wydaje mi się że to początki planu jaki właśnie wprowadzają.

to tak z tego, co sięgam pamięcią...

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

co wam z PageRank'u, jak musicie dokładać do strony ?

ważne aby strona miała ruch, który napędza zyski

a nie zielony pasek, który napędza jedynie wasze poczucie wyższości :)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

tatar111: również zobaczyłem to na niektórych swoich domenach oraz konkurencji, wniosek z tego że PR 2 google rozdaje praktycznie za nic, kilka linków i kilka miesięcy w indeksie i PR2 w kieszeni, trochę to dziwne.

PS. Ponownie można stwierdzić, że prognozowane PR jest tylko teorią. Prognoza na domenę była PR 4,3 więc spokojnie 4, a ostatecznie domena dostała tylko 3.

wniosek z tego że PR 2 google rozdaje praktycznie za nic, kilka linków i kilka miesięcy w indeksie i PR2 w kieszeni, trochę to dziwne.

No chyba jednak nie zabardzo...strona od roku w sieci linkowana, rozwijana unikalny content...pr1 stoi cały czas i ani drgnie - do tego kilka katalogów moich moderowanych i całkiem zadbanych z wieloma bl stoi na pr0 ... tak samo kilka subdomen rowniez zadbanych pr0...

To ja też się podzielę. Wartościowe domeny istniejące w sieci od dwóch miesięcy załapały sie na PR3.

Młode śmieciarki dostały PR2 lub PR3. Śmieciarki, które mają około 10 podstron załapały się na PR1.

Wartościowa domena istniejąca w sieci trzeci rok wzrosła z PR3 na PR4.

Wartościowa domena istniejąca ponad 5 lat ale totalnie nie pozycjonowana wzrosła z PR0 na PR3.

Kilka subdomen w tej domenie istniejących od czerwca wzrosło z PR0 do PR2 lub PR3.

Tylko jedna wartościowa domena zmalała z PR3 na PR2.

Dziwne to trochę. Wszystkie moje młode śmieciarki poszły ładnie do góry. W e-weblinku z 11k punktów zrobiło mi się 32k.

EDIT: Zapomniałem dodać. Wszystkie moje śmieciarki i nieśmieciarki chodzą na moich autorskich skryptach. Może tu tkwi sedno sprawy.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

tatar111: również zobaczyłem to na niektórych swoich domenach oraz konkurencji, wniosek z tego że PR 2 google rozdaje praktycznie za nic, kilka linków i kilka miesięcy w indeksie i PR2 w kieszeni, trochę to dziwne.

Coś w tym jest... Kilka moich stronek (typowo zapleczowych), które były postawione chwilę po poprzedniej aktualizacji wskoczyło na dwójeczke. A linków miały jak na lekarstwo ...

PS. Ponownie można stwierdzić, że prognozowane PR jest tylko teorią. Prognoza na domenę była PR 4,3 więc spokojnie 4, a ostatecznie domena dostała tylko 3.

Mi przewidywało 4,6 a nadal 2 :):rotfl:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności