Skocz do zawartości

Nowy algorytm PR ?

zebol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obecny PR - podzielił bym na 3 - różne opcje Składące sie na rzecz WSPÓŁCZYNINIKA zwROSTU PR.

1) Domeny w zakresie 0-6/mc

2) Domeny w zakresie 6-12/mc

3) Powyżej

Podział jest standardowy dla stabilnych domen bez wymuszania przyrostu BL.

Zakres 0/6 - domeny nie stabilne - przyrost BL może by zróżnicowany lub po części stabilny.

Widoczne różnice po uwzględnieniu przyrostu BL względem fraz korzystając z systemów lub różnicowaniu anchoru "wartościowego" w/g wartości tekstu [linku] np: Arty.

Zakres 6/12 - domeny - "Faza rozwoju' - przyrost BL może by zróżnicowany lub stabilny. Domeny narażone na mniejsze ryzyko filtrów - "kontrola BL+®Fraz".

Nadal/lub narażone na niski współczynnik PR - [® Fraz + (IP)]

Taka teoria jeśli chodzi o 2 pierwsze opcje.

Czekam na sugestie względem 1 i 2 oraz na wizje nr. 3

Legenda:

BL - Back Links - Przyrost Linków (PL)

® - Różnorodnośc

IP - wiadomo.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Witam :)

Pozycjonuje firmy.. wszystkie one poszly do gory. nawet domeny swieze kilkumiesieczne z 0 na 3. Zauwazylem ze google ukaralo tych co handluja linkami. Na stronach pozycjonowanych przeze mnie nie ma zbyt wielu linkow wychodzacych i sa one stale mala rotacja. Obserowowalem co sie dzieje na allegro. Masakra.. ci co mieli kilkadzisiat linkow z page rank 5 spadli do 0. Ukrocili handelek jednym slowem.

Pozdrawiam

Okmar

Witam,

Nowy algorytm (jeśli taki powstał) ma się nijak średnio do niczego :(

Pod koniec września kupiłem porzuconą domenę PR=4

Ponad miesiąc nie było jej w google, wypadła nawet z Dmoza, gdzie była.

Postawiłem na niej prostego CMS-a z podobną do poprzedniej treścią.

Wynik:

- strona główna PR=4

- wiele podstron ( zupełnie nowych ! ) PR=3

Zero pracy a wynik lepszy niż dla wartościowych i naturalnie pozycjonowanych domen.

Totalnie bez sensu i logiki.

PR dostały strony zupełnie bez treści, typu Kontakt, Rejestracja itd.

Pozdrawiam,

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To i ja coś od siebie dorzucę :(

Domena, którą systematycznie linkowałem, pozostała bez zmian.

Natomiast dwów innym domenom, które totalnie olałem już kilka miesięcy temu, wzrosło o 1 i dostały odpowiednio PR2--->PR3 i PR3--->PR4. Słowem: nic nie robiłem, a skoczyło im +1.

Innej świeżej domenie zafundowałem 1 (słownie: jeden) link w jednym (raczej śmieciowym) QlWebie tylko po to, aby zaindeksować, dostała PR1.

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Fakt jest taki ze jeszcze ten update sie nie skonczyl

Poczekajmy jeszcze kilka dni i bedzie mozna cos wiecej na ten temat powiedziec

Używaj Cuilla i Hakii

Fakt jest taki ze jeszcze ten update sie nie skonczyl
dokładnie, dzisiaj wpis z Wirtualnej dostał pr 2 wczoraj było 1
Nowy algorytm (jeśli taki powstał) ma się nijak średnio do niczego

też tak uważam a skoro tak się stało to przy następnym updacie powinno się unormować.

Była już traka sytuacja pod koniec 2006 i wszyscy dopatrywali się przyczyn nielogicznych spadków

i wzrostów PR. W kwietniu 2007 ci co wtedy dostali za wysoko ,stracili niezasłuzony PR.

W/g mnie google sie pomyliło

BL - Back Links - Przyrost Linków (PL)

® - Różnorodnośc

IP - wiadomo.

Po co szukać logiki tam gdzie jej nie ma. Po prostu im nie wyszedł ten update

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Witam po dlugiej nieobecnosci na forum.

Co do PR to przegladnalem wszystko u siebie wczoraj i ... mieszane uczucia.. wzrosty, spadki.. ale co tam, nie wnikam. Wazne ze adsense skonczylo ostro do góry. Szkoda ze $$ ciagle spada.

Tak czy inaczej generalnie spadek pr w sensie globalnym na moich domenkach, co jedkan ma sie nijak do odwiedzalnosci stron - tutaj wzrost.

Moje amatorskie zaplecze - na niespecjalnie ukrytych subdomenach dostało po du**e - 19 domen z PR3 na 0 - ciekawe czy to algorytm, czy moderator. Teoretycznie należało się tgo spodziewać już dawno... Reasumując; wpisy do katalogów - razem z katalogami do piachu, zaplecze - do piachu, system wymiany linków stałych - za tydzień pewnie też zredukuje mi pkt do 20%, zlinkowane podstrony stracą masę linków i wpadną do sandboxa...

I cały misterny plan w pizdu. :)

Oglądalność, żeby było śmiesznie rośnie - ale myślę, że to wynik spadków konkurencji oraz nieprzeliczenia póki co PR domen linkujących na pozycję w SERP-ach szerokiego SEO.

Wydaje mi się ze ten update to nie tylko przeliczenie z rozciągnięciem skali, ale w ogóle jest jakieś dziwne (zapowiedz czegoś większego, nie wiem ale mam różne teorie). Przykład strona nie linkowana z pr0 > pr4, z pr N/A > pr3 a linkowane z pr4 > pr3, z pr3 > pr2, z pr2 > pr0, z pr1 > pr N/A

Szybkość pojawiania się nowej strony w site, zaś spadła na łeb i szyje nie wiadomo czemu.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Dziś czas na oglądalność - wygląda na to, że dziś będzie ni stąd ni zowąd 50% tego co było w zeszłym tygodniu we wtorek. Czyli wracam do punktu wyjścia z przed pół roku - kiedy witryna była nielinkowana - do oglądalności naturalnej. Tyle pracy...

No, ale nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności