Skocz do zawartości

Serwer dedykowany

CrashXT

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kompletnie, nie mam z takim tokiem myślenia, dokładnie odwrotnym. Dla mnie duża poważna serwerownia ma zapasową maszynę dla klienta na czas naprawy, oczywiście jeśli naprawa nie dotyczy dysków.

1) Markowe serwery maja to do siebie ze w zasadzie wszystko jest tam zdublowane i nadmiarowe. Awaria dysku twardego czy zasilacza nie jest problemem. Taki serwer pracuje normalnie.

2) Co do procedur naprawczych w duzych serwrowniach to obawiam sie, ze masz mylne pojecie na ten temat. Jesli masz watlpiwosci to zapytaj sie w jakim czasie usuna CI awarie np: plyty glownej jesli padnie ci o 02.00 w nocy. Majac na uwadze to co pisales o oplacie zpewnoscia potrwa to dluzej.

Pomijam juz fakt ze malo kto trzyma "w zapasie" serwer warty 20.000 PLN.

Chyba ze mowa o PC serwerach.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dla mnie duża poważna serwerownia ma zapasową maszynę dla klienta na czas naprawy, oczywiście jeśli naprawa nie dotyczy dysków.

byles ? widziales? .... te sterty lezacych i czekajac na "podmianke" maszyn ? ... tych zapalonych do pracy technikow ( szczegolnie w leasewebie :) ), ktorzy pelni poswiecenia bija sie w piersi ( tak, to nasza wina juz biegniemy Cie obsluzyc drogi kliencie) i biegna o 2 w nocy do serwera wyciagaja zapasowy z magazynu i szybko stawiaja system i zgrywaja dane, by zaspokoic potrzeby klienta, ktory placi im 1/30 pensji ( za cala usluge zysk z tego jest o wiele mniejszy, bo zysk w tego rodzaju uslugach jest minimalny 10-20% to juz WIELKI zysk).

. A co do napraw, no Fiaty 125p tez maja do siebie to, ze mozna naprawic je w garazu u Pana Zenka.. Z Jaguarem trzeba jednak pojechac do autoryzowanego serwisu.

Niektórzy lubią szpan i jeżdżą po mieście jaguarem, mi serwer jest potrzebny by jak najlepiej obsłużyć moich klientów, wiec wystarcza mi zwykły niemiecki VW Golf.

Ważne że jestem z niego zadowolony :) Potrzebuje serwer typowo pod download. Ciekaw jestem jak szybko klient z UK,Dani lub Szwecji, był by wstanie ściągnąć ponad giga danych( dokładnie 1,2 GB ) używając waszych serwerów. W wypadku mojego biednego "matiza" zdarza się często, że wystarczy około 25 minut( dane nie są pobierane bezpośrednio, tylko są generowane na bieżąco przez skrypt ).

Temat wraca jak bumerang raz na miesiac-dwa. Nie mozna jednoznacznie powiedziec co jest lepsze, bo kazdy ma inne wymagania, potrzeby i finanse. A takie dyskutowanie "ja mam transfer dobry" - "ale masz zly sprzet" - "a tym masz drogo" - "a ty nie masz obslugi w nocy" - "itp" jeszcze bedzie trwalo i trwalo...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Tak jak powiedziałem w pierwszym poście nie mam pojęcia o dedykach i firmach zagranicznych. Zapytałem się czy dobra firma, czy dobry sprzęt - odpowiedź padła, umowa podpisana, dedyk wykupiony. Jak będę za kilka miesięcy potrzebował dokupić kolejnego to bardzo mocno się zastanowię nad iq.pl choć mam z nimi złe doświadczenie (i z iq.pl i proste.pl)

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

wipqozn: sugerujesz, że serwer z jednym Dual Core AMD i zapewne dyskami SATA bije na głowę 2x Dual Core Xeon (4 rdzenie razem) i dyski SAS?

Ależ nie. Co nie zmienia faktu, że jest to dobra maszyna (praktycznie, nie teoretyzując) i można mieć takie ze 3 w cenie jednej powyżej wspomnianej z iq.

Tak jak powiedziałem w pierwszym poście nie mam pojęcia o dedykach i firmach zagranicznych. Zapytałem się czy dobra firma, czy dobry sprzęt - odpowiedź padła, umowa podpisana, dedyk wykupiony. Jak będę za kilka miesięcy potrzebował dokupić kolejnego to bardzo mocno się zastanowię nad iq.pl choć mam z nimi złe doświadczenie (i z iq.pl i proste.pl)

Jesli zle doswiadcznia znasza firma dotycza hostingu se24.pl to obawiam sie ze z kazda firma ktora podejmie sie hostowania tego serwisu bedzie mial Pan zle doswiadcznia. Wszystko wyjasni stopka tego forum.

Dziękuje za podanie adresu serwisu jaki trzymałem na Państwa hostingu :)... Może jeszcze podajcie statystyki i logi ...

Nie wiem czy Pan ma kłopoty z myśleniem, ale ten serwis nawet nie widział IQ.pl ... a co do proste.pl to tak mam złe doświadczenie dotyczące tego serwisu, a raczej faktu, że zablokowaliście mi konto i nie raczyliście zadzwonić, a chyba to był okres wakacyjny lub początek września więc wypadałoby to uczynić.

Co do IQ.pl to gdy chciałem postawić tam forum na skrypcie przemo gdzie unikalnych odwiedzin max było 200 to z tego co pamiętam zaproponowaliście mi ofertę nie do odrzucenia tzn przejście na proste.pl lub do innej firmy... ale, że nie jest to temat o państwa firmie to nie prowadźmy tu dyskusji - rozumiem im głośniej o IQ tym lepiej dla Państwa, ale miejmy jakąś godność.

Edit

Mam nadzieje, że nie będzie Pan teraz odstawiał przedstawienia tak jak kiedyś na przemo.org bo poważnie myślę aby kolejny dedyk był zakupiony u Państwa choć teraz się obawiam, że coś napisze co się nie spodoba wielebnemu Krzysztofowi L. i wszystkie domeny, ip poda publicznie - taki miłe ujawnienie zaplecza...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ależ nie. Co nie zmienia faktu, że jest to dobra maszyna (praktycznie, nie teoretyzując) i można mieć takie ze 3 w cenie jednej powyżej wspomnianej z iq.

Ta dobra maszyna to zwykly pecet ktory kosztuje w np w Gral.pl Razem brutto: 866 PLN.

Dla porownania ten DELL PowerEdge 860 kosztuje w zakupie jakies 6500 PLN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności