Skocz do zawartości

wartość bazy danych - problem z wyceną

senai

Rekomendowane odpowiedzi

a jak zassiesz to ja poczekam ze dwa lata az troche sie dorobisz i Cie pozwe o zlamanie praw autorskich

Taaaa pomarzyć fajna rzecz.

Powiedz mi, czym się różni ściągnięcie automatem od otworzenia strony, przepisania tego na kartkę i przeklepania do excela?

Jeżeli są to dane firm to są to dane publiczne które każdy sobie dowolnie może pobrać i wyświetlić gdzie sobie tylko zażyczy.

Inaczej wszystkie panoramy firm i inne dziadostwa ktoś by już dawno puścił z torbami.

Co innego opisy które są wytworzone przez Ciebie / przekazane na wyłączność Tobie przez firmę której to dotyczy.

Jak taki pewien tego jesteś to pozwij gugla za cache: mają dużo kasy, obłowisz się. Mi odpal jeden promil za pomysł, wystarczy mi na dostatnie życie do końca moich dni.

dymna.jpg

a jak zassiesz to ja poczekam ze dwa lata az troche sie dorobisz i Cie pozwe o zlamanie praw autorskich

Taaaa pomarzyć fajna rzecz.

Powiedz mi, czym się różni ściągnięcie automatem od otworzenia strony, przepisania tego na kartkę i przeklepania do excela?

Jeżeli są to dane firm to są to dane publiczne które każdy sobie dowolnie może pobrać i wyświetlić gdzie sobie tylko zażyczy.

Inaczej wszystkie panoramy firm i inne dziadostwa ktoś by już dawno puścił z torbami.

Co innego opisy które są wytworzone przez Ciebie / przekazane na wyłączność Tobie przez firmę której to dotyczy.

Jak taki pewien tego jesteś to pozwij gugla za cache: mają dużo kasy, obłowisz się. Mi odpal jeden promil za pomysł, wystarczy mi na dostatnie życie do końca moich dni.

i kolejny post związany z tematem..

coż pozwól że się nie ustosunkuje do Twojej wypowiedzi ponieważ dla mnie to tracenie czasu i energii

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

1) Wybrałeś sobie kiepskie miejsce, na pytanie sie o wycenę bazy danych, tak jak napisał CrashXT, jakby ktoś chciał zrobić SEO stronkę z bazą hoteli to korzystał by z ogolno dostępnych danych i zrobił by sobie z 1000 stron z tego. Twoja baza bardziej nadaje sie dla kogos z marketingu, nie wiem może sprzedawca TV ktory chciałby sprzedac telewizor do kazdego pensionatu, firmy oferujacej zorganizowany wypoczynek dla górników itp.

2) Moim skromnym zdaniem masz specyficzny sposób formułowania zdań (ale to moja subiektywna ocena)

3) Mam nadzieje ze i do tego postu nie będziesz sie ustosunkowywał, bede wdzięczny za to.

Jak ja bym szukał ceny na coś co nie wiem ile kosztuje,

to pewnie w miejscu gdzie sprzedawane są takie rzeczy.

1) Wybrałeś sobie kiepskie miejsce, na pytanie sie o wycenę bazy danych, tak jak napisał CrashXT, jakby ktoś chciał zrobić SEO stronkę z bazą hoteli to korzystał by z ogolno dostępnych danych i zrobił by sobie z 1000 stron z tego. Twoja baza bardziej nadaje sie dla kogos z marketingu, nie wiem może sprzedawca TV ktory chciałby sprzedac telewizor do kazdego pensionatu, firmy oferujacej zorganizowany wypoczynek dla górników itp.

2) Moim skromnym zdaniem masz specyficzny sposób formułowania zdań (ale to moja subiektywna ocena)

3) Mam nadzieje ze i do tego postu nie będziesz sie ustosunkowywał, bede wdzięczny za to.

Jak ja bym szukał ceny na coś co nie wiem ile kosztuje,

to pewnie w miejscu gdzie sprzedawane są takie rzeczy.

dziękuje

EOT

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

programowanie bazy + automat do pobierania danych z sieci

= (30minut do 1,5 h pracy) * Twoja godzinna stawka = cena

mysle ze 30zl jest warta baza

czym są funkcje trygonometryczne i jak ich używać?

jakimi prawami rządzi się geometria na płaszczyźnie i w przestrzeni?

jak zruzumieć wielomiany i rozwiązywać zadania w ich zakresie?

.. a samochód chwila strachu i 10 minut ucieczki.

Teraz wszystko takie tanie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

strachu przed czym? baza niezawiera unikalnego contentu, zawiera info ktore firmy chetnie udostepniaja, ktorego rozpowszechnianie lezy w ich interesie.

czym są funkcje trygonometryczne i jak ich używać?

jakimi prawami rządzi się geometria na płaszczyźnie i w przestrzeni?

jak zruzumieć wielomiany i rozwiązywać zadania w ich zakresie?

Nie ma to jak czytać wątek od początku.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

senai to trzeba mówić od pocżatku, że to taka baza. tutaj są spamerzy, dla nich baza to coś co generuje duzy site ;) ...

Dokładnie, masz 100% rację co do tej bazy. Mam jedną bazę która ma ponad 2.3mln rekordów i nawet ładnie się indeksuje a zrobienie jej zajeło mi około tygodnia.

strachu przed czym? baza niezawiera unikalnego contentu, zawiera info ktore firmy chetnie udostepniaja, ktorego rozpowszechnianie lezy w ich interesie.
Niewiem czy wiesz ale żeby zdobyć duży site, to wszystkie sposoby i bazy są dobre, chociaż za baze co ma tylko 15K rekordów to nawet bym się niezabierał.
problem to pozyskać tych kilka tys rekordow oraz poddać je weryfikacji.. tel. do każdego, aktualizacja czyli tel co jakiś czas czy się coś zmieniło

W czym widzisz problem? Nie ważne czy aktualne czy nie na zaplecze i dla samego situ wszystko jest dobre.

jak dla mnie niema ona wartości a już napewno nie 30zł

tą bazę możesz sprzedać na allegro na 30 zł (jak Ci podpowiadają koledzy z branży seo), bo każdy

może napisać skrypt do indeksowania czegokolwiek w jeden dzień

możesz ją też sprzedać za 0,5 zł / 1zł za jeden rekord, np komuś komu się przyda do sprzedaży swoich usług

np. dla przedstawiciela handlowego zgromadzenie takiej ilości danych o potencjalnych klientach

wydaje się nie możliwe (większość z nich jedzie na exelu :])

towar jest tyle wart ile ktoś Ci jest gotowy za niego zapłacić

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności