Skocz do zawartości

Zaawansowany opis twojej strony w Google

m4verick

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Szkoda tylko że połowa tytułów linków jest po angielsku (..)
Jeśli któryś z linków Ci się nie podoba możesz go zablokować, i prawdopodobnie zostanie dodany inny. Co do liczby dodatkowych linków, różnie z tym jest, czasem 8 a czasem 6 itp.

Jak działa ten algorytm? Ciężko jednoznacznie określić, sprawdzałem dla poszczególnych "tytułów" ilości linków zewnętrznych, i ciężko jakiekolwiek wyciągnąć z tego jednoznaczne wnioski, tak akurat się składa, że pierwszy podlink, ma mniej linków zew. niż drugi. W pozostałych podobnie, są podlinki co mają 100, a inne 5.

Więc postanowiłem się wesprzeć analizą odwiedzin, i tu jednoznacznie pierwsze pozycje były odzwierciedleniem ilości odsłon, ale kolejne pozycje... to już chyba na chybił trafił zostały ustawione.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

A co jeżeli google przyznało mi takie 4 linki i są one widoczne do zablokowania w NarzedziachDlaWebmasterówGoogle, ale nie widać ich w formie drzewka (jak to przedstawiono wyżej) w wynikach wyszukiwania ?

"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"

Mi też się pojawiły w narzędziach, jeden nawet zablokowałem bo był mało adekwatny do treści całej strony, ale poszukałem na sporo słów kluczowych i nigdzie ich nie znalazłem w wynikach wyszukiwamnia. Ale zawsze miło, może z czasem zagoszczą na dłużaej. Narazie pojawiają się i znikają. :)

Czy wyniki te są bardzo istotne skoro występują zazwyczaj na frazę, która jednoznacznie określa naszą witrynę (nazwa firmy).

Nie zauważyłem takich wyników dla fraz, które byłyby w jakiś sposób konkurencyjne.

Klikalność: nie powalająco większa niż z pierwszej pozycji, którą i tak mamy.

Po wielu obserwacjach wniosek:

- miej dużo linków w adresem witryny i nazwą firmy

- podlinkuj nieco poszczególne działy witryny

Nie zauważyłem takich wyników dla fraz, które byłyby w jakiś sposób konkurencyjne.

I tu się mylisz. Fraza "książki", a więc bardzo konkurencyjna. Serwis dobre-ksiazki.pl ma takie linki (choć nie zawsze się pojawiają).

Mam wrażenie, że takie linki można dostać, gdy ma się kolosalną przewagę nad kolejnym serwisem, a także silnie podlinkowane podstrony.

U mnie guugiel coś takiego walnoł mi dla mojej strony i wydaje mi się określa to tak: bierze losowe linki + te które są najstarsze na danej stronie. Bo mam jeden z artu co był dodany jakiś czas temu oraz te które sa najstarsze na stronie.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

dokładnie, ja nie tak dawno sprzedałem linka na stronie pr2, za 50zł/miesiąc.

chyba nikt Ci na to pytanie jednoznacznie nie odpowie. Na pewno domena musi być świetnie podlinkowana, być długo w sieci... No i gdzieś czytałem, że takie coś się pojawia, gdy konstrukcja strony jest jak najbardziej przyjazna dla algorytmu google...

no i co równie ważne strona musi być na dane słowa zdecydowanie ponad konkurencyjnymi adresami, jak spełnia inne warunki ale blisko podobnie są inne 2-3 strony, to takie coś na dane słowo sie nie pojawia.

np. tutaj na słowa "dobre typy"

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=do...+Google&lr=

to pojawiają sie te linki dodatkowe bo konkurencja jest slaba, a za to na żadne inne hasła zbliżone tak nie ma.

Myśl i bogać się

I tu się mylisz. Fraza "książki", a więc bardzo konkurencyjna. Serwis dobre-ksiazki.pl ma takie linki (choć nie zawsze się pojawiają).

Mam wrażenie, że takie linki można dostać, gdy ma się kolosalną przewagę nad kolejnym serwisem, a także silnie podlinkowane podstrony.

Fraza książki nie jest bardzo konkurencyjna. Serwis ma w nazwie "książki" co potwierdza, że Google daje bonus na nazwę. Podobnie jest w przypadku "dobre typy", też występuje w nazwie firmy i domeny. Opisuje nie wrażenia a obserwacje. Mogę się mylić, ale proszę o bardziej dobitne dowody.

po raz pierwszy udało mi się osiągnąć jak to nazwaliście w tym topicu "Zaawansowany opis strony", jedyne co było ważne to czas jaki strona stała na 1 pozycji (5-6 miesięcy)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności