Skocz do zawartości

Jak pozycjonerzy podchodzą do klienta...

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sztuka sprzedać tani produkt wysokiej jakości - w warunkach konkurencji doskonałej produkty są często identyczne (lub bardzo podobne), więc trzeba inwestować w znalezienie głupszego nabywcy. A podszywanie się pod google to już po prostu przestępstwo - takie sprawy od razu na policję. Są firmy, firemki i foremki - często widząc stronę firmowę takiej firmy zastawiam się, jak oni u licha znajdują klientów? Wiadomo jak, gwałcą ich.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ostatnio Pani przesłała mi ofertę na frazy zupełnie inne niż umawialiśmy się że przyśle. Frazy tak banalnie proste, że zęby bolą. Zapytałem skąd wie, że takie coś ludzie szukają. Odpowiedziała, że ma program, który to dokładnie określa. Doszedł więc kolejny kit do wciskania.

Bo to jest tak, ludzie chcą za wszelką cenę zarobić najlepiej w Internecie, żeby w domu siedzieć i pracować, każda "firma", która robi strony ma w ofercie pozycjonowanie, gdzieś przeczytają coś tam niby wiedzą i oferują pozycjonowanie.

Trafia do mnie wielu klientów, którzy są bardzo niufni jeżeli chodzi o pozycjonowanie, ponieważ ktoś wcześniej zrobił ich w balona. Jak obserwuje linki do tych stron to przeważnie qlweby, a więc Adder i na tym się kończy.

Kiedy około 2 lata temu dorabiałem sobie dodając strony do katalogów, zgłosiła się "firma pozycjonerska" zaczeli tłumaczyć że oni zajmują się pozycjonowaniem ale nie dokońca wiedzą o co chodzi z tymi katalogami, jak tam linki dodawać, żeby im doradzić - firma pozycjonerska z profesjonalną stroną, zresztą działa do dziś i udziela się na tym forum :)

Istniej wiele firm pseudopozycjonerskich, które nie wiedzą do końca co i jak ale liczą na łatwą kasę. Rynek przez takich ludzi zaczyna się psuć, biorą się za trudne frazy nie wykonają zlecenia i klient zniechęca się do pozycjonowania.

A jakie oni metody stosują co obiecują i jakimi metodami próbują zdobywać klientów i linkować strony to normalnie krew zalewa. Sam dostaje jakieś spamy z ofertami pozycjonowania a jak zaczynam rozmawiać o ich ofercie to się okazuje że nie znają podstaw, nie wiedzą jak sprawdzać skąd prowadzą linki itp. Ale ostro pozycjonują.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Od niedawna zajmuje sie seo w agencji reklamowej, klienci tej agencji rowniez nie chetnie rozmawiali ze mna na temat seo, twierdzac, ze ja jestem "amatorem" tymczasem Google bezposrednio proponowalo im seo, wiec ja z nimi konkurowac nie mam szans...

Wlasnie sie zastanawialem co jest grane... :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• 2 miesiące temu...

A do mnie często google dzwoni, pyta się co słychać i jak tam idzie. Czy coś pomóc, czy daję radę połapać tematy i w ogóle.

Googólnie to całkiem mili ludzie :)

A tak na poważnie, Panowie nie dziwcie się że ktoś dzwoni i robi co może żeby wam sprzedać usługę :) Na tym to wszystko polega. Sam fakt np. że dzwoniąca Pani nie do końca zna techniczne zajawki związane z tematem wynika zapewne z tego że jest po prostu handlowcem, nie pozycjonerem :blush:.

A z narzędziem które pokazuje hasła najczęściej klikane w danym temacie, prawdopodobnie chodzi o Keyword Suggestion Tool bo z tym się już spotkałem.

Mnie bardziej niż to wszystko zastanawia jedno, firmy które wdłg. swojego STAŁEGO cennika kasują po 100zł miesięcznie za pozycjonowanie bardzo mocnej frazy :)

Zobacz tuning i drifting w Ultime.pl.

Najlepsze Strony internetowe, nie czekaj sprawdź już dziś.

każda "firma", która robi strony ma w ofercie pozycjonowanie, gdzieś przeczytają coś tam niby wiedzą i oferują pozycjonowanie.

No dokładnie tak jest. Jak rok temu zaczynałem uczyć się pozycjonować to w branży, co mnie interesowała na top2 porządne firmy. W tym pierwsze miejsce miała firma "profesjonalnie zajmująca się pozycjonowaniem". Myślałem, że z takimi nie mam szans, bo ja dopiero się uczę, po 6mc byłem pierwszy, a efekt uzyskałem w większości samymi katalogami :lol:

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ja właśnie przez to już nie szukam klientów, biorę tylko z polecenia. Jak jakaś firma ściemnia, że dzwoni z Google i do tego proponuje 2 razy niższe ceny odemnie to trudno zachęcić klienta. Ale klienci z polecenia często przechodzą z takich pseudo firm więc to może nawet i dobrze :lol:

pozycjonowanie to jedno, sprzedaż domen następne, ostatnio mój klient kupił sobie domeną .info za 183zł

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Wczoraj znajomy mnie zaskoczył informacją (robilem mu strone) - "dzwonili do mnie z googla i Pani zapytala czy nie chce byc zawsze na 1 stronach w wyszukiwarce pod danymi frazami?" Nastepnego dnia ów googiel wyslal wycene fraz do pozycjonowania. Według mnie nieetyczne jest wciskanie osobom nie do konca obeznanym w temacie, tekstami, ze dzwonie z Google Polska...

Swoją droga zaproponowali oferte stronie, która i tak na 80% fraz jakie podali była w top10... Wciskali tez frazy, które nijak sie maja do działalnosci firmy (działa tylko na ograniczonym obszarze - województwo, a oni proponowali dla całej Polski).

Czy to normalne praktyki wiekszosci firm?

Wielu ludzi "z branży" nie widzi nic złego w spamowaniu skrzynek śmieciami, kablowaniem do google praktyk konkurencji które sami stosują itp.a ty sie pytasz a takie delikatne praktyki jak poszywanie się pod google?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności