Skocz do zawartości

Masakra katalogów?

zerbal

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dla tego pierwszego pokazuje PR7, nie dokonał się u Ciebie pełny Update, wiele jest ze starym wskaźnikiem. Gdy sprawdzałem (czas mojego pierwszego postu w tym temacie), to faktycznie było to ogromne cięcie. Wiem, że PR nie jest taki istotny ale dodając swój wpis do katalogów o wyższym PR, mam większą gwarancję, że ta praca nie pójdzie w błoto. Najlepiej jest oczywiście dodawać do tych na topie w SERP ale tam każą najczęściej płacić i to słono.

Nie mam nic do tego cięcia, tylko sprawiedliwie proszę panów z G. , te postawione na skopiowanych bazach i na lipę proszę bardzo ale dlaczego te wartościowe.

ps: Nie narzekam dlatego, że moje dostały (mam dwa i obydwa do góry), tylko zastanawia mnie polityka monopolisty.

zerbal piszesz ze najlepiej dodawac do katalogów będących w topie w serp. Sporo katalogów ma top10 na jakies tam frazy jedne na np katalogi stron a inne na jakies bardzo bardzo niszowe frazy których nikt w google nie wpisuje albo będące adresem samego katalogu ;)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Heja narzekacze na katalogi, szczególnie na qlweby!

Czy zdajecie sobie sprawę, że znamy blisko TYSIĄC katalogów opartych o skrypt qlweba z page rankiem większym niż ZERO!

Czy wiecie, że ponad 30 qlwebów ma więcej niż PR 3! (cóż był czas że z PR 5 było tyle qlwebów)

Czy wiecie, że kilkuset qlwebom w bieżącym updacie gugle ZWIĘKSZYŁO PR! - być może przez pomyłkę :rolleyes:

Czy to można nazwać UPADKIEM qlwebów? - no pewnie, że nie jest to szczytowa forma, ale UPADEK?

Aaa, i to nie są żadne fejki tylko mamy właśnie świeżutki updejcik PR!

DOBRANOC :rolleyes:

A ja nie rozumiem w ogóle tej nawijki o pejdż-raku. Przecież ten cały pejcz-rank tak naprawdę do niczego się nie przydaje - skarżycie się, że moc katalogów przez to spadła. I co z tego? Przecież konkurencji też spadło, co nie?

Po prostu google zrobiło krok w dobrym kierunku - bo dobrze podlinkowane katalogi z wysokim PR były wyżej, niż strony z wartościową treścią - powiem więcej! Jak raz dodałem swojego bloga do katalogu (miał pr 6), to na mój nick strona katalogu z wpisem była o wiele wyżej, niż mój blog :) W dodatku trafiłem potem do wyników uzupełniających na 2 miechy, wrr...

Zamiast więc dodawać do katalogów, skupiłem się na optymalizacji kodu - i efekt był piorunujący. Widzę, że dobrze zrobiłem inwestując w naukę standardów sieciowych, bo katalogi dostają baty, sytemy linków zbierają ostre cięgi, toplisty popłyneły już dawno - czyli wzrasta znaczenie samej strony :) Myślę, że gugle właśnie w tą stronę zmierza - sukcesywnie będą eliminować z wysokich pozycji w wynikach np. fora dyskusyjne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności