Skocz do zawartości

Wycena starych domen 6-7 lat

roman_tyk

Rekomendowane odpowiedzi

Każda domena trzeba pojedyncze sprawdzić.

forum-podatkowe.pl tyle jak nowa - 0 BL wg. Y.

Pozatym trzeba poszukać w historie, Y, i G ślady, czy domena nie powinno być zbanowana.

PS: 6-7 letnie domeny normalne są nic nie warto albo już zapalone/wypalone przez spamerów (zbanowane) - bardzo trudno wyjątki znaleść.

Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale w przypadku PR google pokazalo - przynajmniej mi - ze ma w du**e stare domeny. Jeden z moich 9-letnich skarbow mial od poczatku istnienia PR=4. Teraz spadlo mu do 3 mimo, ze LP ciagle systematycznie rosnie. Podobnie mialem teraz z innymi staruchami.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Z tymi domenami różnie bywa.

Za swoją 6cio letnią nie dałem zbyt wiele. Do dzisiaj posiada BL. Po tej aktualizacji jej PR wzrósł (nie linkowałem jej).

Przed ewentualnym zakupem należy sprawdzić to co napisali w postach wyżej.

Z testów jakie wstępnie przeprowadzałem, to bez problemu można pozbyć się konkurencji (duplicate content) ;>.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Problem polega nad dobrą oceną BL z starych domen:

Np. mam 2 domeny z przerwami w historie.

Jedna z 1997 z BL od 1999 (z podstronami edu.pl z PR) - ale i tak G nie lubi.

Druga z 2003 z podobnimi BL (ale zwykle strony z niszym PR) - i ta akurat G bardzo lubi.

Sam nie wiem do końca dlaczego...

• 1 miesiąc temu...
Każda domena trzeba pojedyncze sprawdzić.

forum-podatkowe.pl tyle jak nowa - 0 BL wg. Y.

co wy pinkolicie

domena jest jak nowa gdy sie zmienia własciciel chyba ze pozostaną linki to masz bl, ale kto komu bedzie trzymał chyb ze z katalogów

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

chyba ze pozostaną linki to masz bl
Wydaje mi się, że każde pozycjonera kupi stare domeny z tego powodu.
ale kto komu bedzie trzymał
Czy sprawdzisz wszystkie twoje linki wychodzące co jakiś czas?

Jaki blogger sprawdze czy swoje linki w wpisach z 2002, 2003 itd sa jeszcze aktualne?

Duże z nich nawet nie sprawdza swoj blogroll....

Też są duże stron gov.pl i edu.pl ktore nie sprawdzą linki!

(co btw tak bylby bez sensu dla np. jakis naukowe pracy)

Wydaje mi się, że każde pozycjonera kupi stare domeny z tego powodu.

co ty ? ludzie nie wiedzą o tym, masa firm które sprzedaje domeny + allegro itp nie mówi o tym że po zmianie własciciela domena jest jak nowa . Sam przez długi czas nie miałem tej świadomości.

Druga sprawa to nie znalazłem w sieci sprawdzarki domain owner history check więc nie da się tego sprawdzić. Nawet linki na allegro ze starych domen idą jak świerze bułeczki bo ludzie nie wiedzą ze to fake.

Czy sprawdzisz wszystkie twoje linki wychodzące co jakiś czas?

No to pozostaje nadzieja i naiwność że ktoś będzie trzymał linki na zapleczu

bo jest dobrym człowiekiem.

Ostatnio kupowalem roczną ale umówiliśmy się na allegro że linki z systemów pozostaną przez rok i zostaną zdjęte stopniowo a w tym czasie sam sobie podlinkuje.

Ogólnie uważam że kupowanie starych domen nie ma teraz większego sensu chyba że linki są naturalne, z katalogów i dmozik mile widziany ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności