Skocz do zawartości

[test] czy 301 przenosi filtry i bany

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

301 świetnie służy do maskowania BL oraz do przenoszenia ich mocy.

Czy jednak przenosi ze sobą filtry i ewentualne bany?

Na odpowiedź musiałem troche poczekać - trzeba było załapać filtry hehe.

Opisze tylko jeden typ filtra, peanlty +xx. Dostałem go na wsyztskie frazy z title i kilka z description. Po 2-5 dniach nic się nei zmieniało więc przekeirowałem strone (cała) 301 na inną subdomenę. / www.domena.pl -> subdomena.domena.pl /. Pojawiła się w indeksie po 4 dniach, te same filtry :piwo: Zrobiłem dalszy ruch - wycofałem przekeirowanie - stara domena wrociła do indeksu po kilku dniach, dalej posiadając filtry.

Wyszedlem z nich innym sposobem.

Wniosek: 301 przenosi filtry.

Ban - dostałem bana na stronę za mnożenie podstron, czyli spam wg Google :/. Wyleciała z indeksu i na site: nie zwraca nic :D a miała multum linków.

Była to subdomena, wiec przeniosłem ją 301 na inną subdomenę. Po kilku dniach testów i dopaleniu nowej subdomeny (m.in. ma adwords, ktory wyświetla się poprawnie) nowa subdomena nie pojawiła się w Google. Czekam na dalsze wyniki.

Wniosek: 301 prawdopodobnie utrzyma bana?

Olśnienie: jak za kilka dni nie wskocze do indeksu przkierowuje się na onet.pl :E

• 2 tygodnie później...

Myślę, że chodzi także o to, czy przekierowanie odbywa się na stronę o tej samej treści czy nie. Jeśli ta sama treść - ban/filtr zostaje, jeśli nie - bana/filtru nie ma. To by było bardzo logiczne - nie da się zaszkodzić stronom konkurencji. Ale jeśli da się przebudować stronę i przywrócić do indeksu - widocznie jest to sposób na uratowanie tyłka :D

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

Jeśli ta sama treść - ban/filtr zostaje
nie da się zaszkodzić stronom konkurencji

No właśnie w ten sposób by się dało.

Nie no mysle że wszystko ginie pisze o tym - i z tym bym sie w 100% zgadzał ze mialo by sens - że samo 301 nabana nie pomoże, trzeba zmienic stronę (treśc lub lay lub cos z tego a najlpeiej jak najwięcej).

Natomiast testy pokazuja inaczej - zabanowana stran wrocila do indeksu po 301, zauwazylem to dziś. Czyli po okolo 2 tygodniach. Zero nowych linkow, prosba o reinkluzje starej domeny.

a chciałbym wrócić jeszcze do tego tematu tylko z odwrotnej strony.

czy przekierowanie z domeny bez filtra dobrze podlinkowanej, może znieść filtr z domeny na którą zostanie przekierowana właśnie ta wcześniejsza dobrze podlinkowana i ładna, cacy domena?;>

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

• 3 lata później...

A ja powiem tak moja pewna strona wyleciała na wszystkie frazy zrobiłem przekierowanie 301 na tą samą stronę ale o innej domenie czyli ta sama treść, budowa, grafa w 100% ta sama strona i po miesiącu linkowanie nowej wyskoczyła na mocno na pozycje tak więc niby się przenosi ale nie zawsze, gdzie tu jest zasada ? myślę że nie ma zasady chodź mogę się mylić jednak wiadomo że Pan G rządzi się własnymi prawami i niezależne od testów każdy z nas otrzyma inne wyniki ponieważ wykonuje je w różnych miejscach, różnymi sposobami w różnym czasie. Jak wiadomo nie można powtórzyć takiego samego działania kilka razy jedynie może być podobne.

To takie moje przemyślenie z poważaniem Paweł

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności