Skocz do zawartości

Koszmarnie niska klikalność w reklamy.

pitiunited

Rekomendowane odpowiedzi

Klik jest zliczany w momencie kliknięcia, bo (poza przypadkiem gdy ktoś stosuje google analytics) google nie ma możliwości sprawdzenia czy ktoś coś na stronie działa czy nie.

Co do pozostałych rzeczy zgoda. Klik zupełnie świadomy jest lepszy i dla nas i dla reklamodawców. Bo nie samym CTR wydawca żyje, ale i CPC. Natomiast nie sądzę, żeby rozwiązanie to spowodowało drastyczne zmiany. Tych przypadkowych kliknięć nie ma jednak tak wiele - tym bardziej że, w przeciwieństwie do adkontekst, reklamy google pojawiają się błyskawicznie oraz nie "rozsuwają" strony dopiero w momencie załadowania.

Ale chciałem jeszcze napisać co innego - pamiętam jak nie tak dawno w dyskusji o adkontekście było o zmianie w odwrotną stronę i o ile pamiętam zostało to przeprowadzone. Już nie pamiętam co wtedy o tym myślałem ale teraz wydaje mi się to złym pomysłem - jak ktoś chce kliknąć to kliknie - a im bardziej musi się namęczyć żeby znaleźć gdzie - tym bardziej mu zależy - tym bardziej jest zainteresowany - czyli CPC do góry.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Klik jest zliczany w momencie kliknięcia, bo (poza przypadkiem gdy ktoś stosuje google analytics) google nie ma możliwości sprawdzenia czy ktoś coś na stronie działa czy nie.

No własnie za pomocą analitycs googlarz moze duzo pytanie tylko czy stosuje takie praktyki, ktoz teraz nie ma analityca ?

• 4 tygodnie później...

Toście OFFTOPIC zrobili ;] Troszkę dawno się nie odzywałem - sprawdzałem bowiem jak będą prezentować się zyski i niestety... liczba wyświetleń reklam wzrosła nawet do 20 000, kliknięć więcej bo 5 - 10, no ale stawka jest minimalna... ledwo 0,10$. Wychodzi na to, że google mi się po prostu nie opłaca...

Czy są jakieś pomysły ? Może jakiś inny PP ?

Pozdrawiam

userbarvq1.jpg

Project Nemesis - gra via WWW- https://project-nemesis.org

bo myśli, że jest jakaś różnica dla Google w zbieraniu informacji...

ps. ja siedząc w internecie wyłączam telefon komórkowy, aby nikt nie mógł ustalić gdzie przebywam :D

a co by było, jakby internet i telefon komórkowy był z TPSA, jak Ads i Analitycs z Google? w sumie już jest Neostrada+Orange...

bo myśli, że jest jakaś różnica dla Google w zbieraniu informacji...

ps. ja siedząc w internecie wyłączam telefon komórkowy, aby nikt nie mógł ustalić gdzie przebywam :D

a co by było, jakby internet i telefon komórkowy był z TPSA, jak Ads i Analitycs z Google? w sumie już jest Neostrada+Orange...

Owszem niechcialbym miec wszystkeigo w 1 firmie, tak jak wszystkich pieniedzy nie trzymama w 1 banku. Jesli tak wszystkim ufasz to zycze powodzenia :)

seo is dead

chyba nie dostrzegłeś ironii...

wytłumacz mi zatem, czym się różni pod kątem zdobywanych informacji o odwiedzających stronę Google Adsense od Google Analitycs?

chyba tylko interfejsem dla użytkownika, bo technicznie pozwala na zbieranie dokładnie tych samych danych, i można być pewnym, że są one zbierane dla różnorakich celów...

sądzenie, że 'bezpieczniej' albo Adsense albo Analitycs jest po prostu naiwne...

chyba nie dostrzegłeś ironii...

wytłumacz mi zatem, czym się różni pod kątem zdobywanych informacji o odwiedzających stronę Google Adsense od Google Analitycs?

Nie wiem czym dokladnie ale zapewniam, ze sie rozni. Chociazby zliczaniem czasu na witrynie.

i można być pewnym, że są one zbierane dla różnorakich celów... sądzenie, że 'bezpieczniej' albo Adsense albo Analitycs jest po prostu naiwne...

Jak dla mnie to mozesz miec email w google i sluchac tekstow 'nie kasuj nic z poczty dajemy za darmo coraz wiecej meijsca'[proponuje podlaczyc tam oficjalny email firmy i jej pracownikow na wlasnej domenie dzieki nowyn uslugom], uzywac ich analytics zeby mieli pelne info o stronie i jej uzytkownikach, adres/numer tel/konto bankowe juz maja dzieki adsense i jeszcze mozesz im dac zajrzec satelita w swoje okno na google earth [wiecie ze fbi ostatnio uzywalo teog systmeu zeby kogostam namierzyc, byl gdzies artykul w sieci]. Naiwnoscia jest myslenie, ze to wszystko jest za darmo. Bo za darmo nie ma nic.

Tak samo jak ludzie mysleli, ze hushmail jest bezpoieczny, a to rzad byl wlascicielem.

seo is dead

Chociazby zliczaniem czasu na witrynie.

hehe... a jak się zlicza czas na witrynie? wirtualny stoperek Google włącza?

jest to czas pomiędzy pierwszą a ostatnią odsłoną w danym serwisie, a za pomocą Adsense odsłony są zliczane, więc co za trudność dla Google odjąć czas pomiędzy pierwszą a ostatnią w danej sesji? to, że nie widzimy w panelu Ads informacji o czasie to nie znaczy, że tego nie ma...

obrazkowo tłumacząc, jak najbardziej jest możliwe pojawienie się newsa od Google, że dla każdego konta Adsense, czy też konkretnej strony założyli nam automatycznie Analytics i wystarczy się zalogować, aby zobaczyć swoje statystyki z ostatnich lat, ze wszystkimi podstawowymi informacjami o ruchu... nie-podstawowe to bajery typu clic-mapy, itd..

Jak dla mnie to mozesz miec email w google i sluchac tekstow...

hmm.. już sam nie rozumiem, 'w którą stronę' piszesz... zdaję sobie z tego sprawę...

Naiwnoscia jest myslenie, ze to wszystko jest za darmo. Bo za darmo nie ma nic.

oczywiście, że nie ma, szczególnie od Google, które na pewno posiada narzędzia do analizy tych wszystkich danych,

co do rodzimych 'trojanów' to można mieć 'głupią' nadzieję, że nie dadzą rady ze ich zliczeniem ;) bo zbierają je tak samo jak Google...

//edit literówka...

moze ujme to tak[jak ktos chce niech sobie przelozy na rownanie logiczne w postaci implkacji:)]

1. google zbiera info o uzytkownichach przez adsense

2. google nie udostepnia prawie zadnego info odnosnie adsense [tylko ilosc wystietlen,klikniec etc]

3. nikt nie daje serwerow ani innych udogodnien za darmo

4. reklama to tez forma zaplaty

5. google analytics nie ma reklamy

->

google zarabia dajac analytics i nie poprzez reklamy

to nie jest jakas mega teoria spisku ale zauwazcie ile danych o was ma 1 firma[i to nie jest ZUS- oni chociaz nie wiedza kiedy i skad jestescie online;)], wiedza nawet gdzie byliscie na wakacjach jak na picasse wrzucice zdjecia :) kazdy ma swoj rozum i ta rozmowa nie ma w zasadzie nic do seo czy komputerow, tylko do oceny sytuacji. jak widze hasla gmail zeby nic nie kasowac i jeszcze zachecanie do przeniesienia wlasnej domeny firmowej na konto to mnie krew zalewa. ale napewno wiele osob sadzi inaczej i ja sie klocil nei bede z nikim bo nie po to tu przyszedlem :) tak czy inaczej skoro dali analytics do uzytku to znaczy ze cos z tego maja czego nie wyciagaja z samego adsense i nie ma poprostu innej mozliwosci

seo is dead

Moze chwale dzien przed zachodem slonca, ale od dwoch dni (wczoraj + pol dzisiejszego dnia) widze progres w stawkach. Przez caly grudzien mialem 9-10 groszy za klick. Od wczoraj jest to 15-16 groszy. Oby tak dalej :(

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek_inc - strony PL czy EN ?

U mnie od 2 dni, spadek klikalności, stawek, wyświetleń o jakieś 70% - ale widać święta idą.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności