Skocz do zawartości

Martwe forum i Page Rank 1...

Rekomendowane odpowiedzi

skoro wydales siano na skrypt, bo przeciez bys go nie ukradl to zainwestuj jeszcze troszke, kup pare linkow, moze wykup wyswietlanie bannera, udzielajac sie na forach innych dawaj link w stopce i nawiazuj do postow u siebie, mozesz wykupic mailing, napisac ciekawy artek i dac go na wykop :) itd....

Ja na ten skrypt nie dalem zbyt duzo :P... - kiedys kumpel mial forum (wlasnie na IPB wykupil licencje) i to forum padlo po trzech miesiacach. Nie mial co zrobic z ta licencja wiec odsprzedał mi za 100 złotych :rolleyes: Z tym wykopem to niezły pomysł! ;)

hehee, najlepiej jakbys wypozycjonowal na slowo forum w google, gwarantuje, ze bedziesz mial duzo nowych uzytkownikow smile.gif
Podejrzewam ze niedalbym rady wypozycjonować na pierwszą stronę chociaż... :P A o pierwszym miejscu już nie wspomne... Szkoda że nikt nie szuka w google słowa cafeforum...

PS. Mam taki problem. Dośc długo miałem na takim darmowym serwerze, i w tym czasie zdążyło się zaindeksować 411 podstron z tego wlasnie darmowego hostingu, a z tego nowego juz zadna, bo nie wiem czemu ale robot google omija mnie szerokim łukiem... I co w tej sytuacji polecacie:

a)Jakiś pomysł jak usunąć ten stary serwer z indeksu

b)przekierowanie 301 lub inne.

Zastanow sie dlaczego odwiedzajacy ludzie sie nie rejestruja? Moze nie maja na forum z kim rozmawiac? Albo tematyka forum im nie podchodzi?

No w sumie to prawda - na moim forum prawie nikt sie nie udziela oprócz adminów :rolleyes: Tematyką forum są komputery, internet itd itp. Myślisz że to zła tematyka? Mam takiego kumpla któremu udało się rozkręcić forum w 4 dni. Po tygodniu miał już 1000 userów i 4000 postów... Tematyką tego forum jest GSM...

EDIT:

Ale sie rozpisałem :P

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Szkoda że nikt nie szuka w google słowa cafeforum...

hm, a czy to ma coś oznaczać?;>

co do tego zaindeksowania podstron to musisz ustawić przekierowanie 301. Łatwo znajdzieszna tym forum taki kod.

a co do tematyki, tego jest bardzo dużo i proponuję Ci bardzo dobrą treść na tym forum, bo inaczej nikt nie będzie pisał. Załatw sobie przynajmniej 10 informatyków, którzy znają się na rzeczy i Ci pomogą w rozwoju forum :rolleyes:

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Mozesz tez udzielac sie u konkurencji, a jak sie na ktoryms z konkurencyjnych for zrobi konflikt z adminami to wyjechac z linkiem na nowe forum :rolleyes: :rolleyes:

Mozesz rowniez odkupic od jakiegos forum o takiej samej tematyce, ktore upadlo, baze danych i wgrac ja na swoje.

Tutaj bedzie sygnaturka

Ok przekierowanie gotowe:

Dodalem w .htaccess na starym serwerze takie coś:

Redirect permanent / https://www.nowy_url.pl

Mozesz tez udzielac sie u konkurencji, a jak sie na ktoryms z konkurencyjnych for zrobi konflikt z adminami to wyjechac z linkiem na nowe forum biggrin.gif biggrin.gif[

Hehe udzielam się już na chyba największym forum o tej tematyce (searchengines.pl) i mam linka w sygnaturce :rolleyes: musze pomyslec jeszcze o innych forach :rolleyes:

Panowie, rynek for jest jest tak duży, że jeśli nie masz oryginalnego pomysłu, to i wypozycjonowaniem nic nie osiągniesz. Należy włożyć sporo pracy i serca w tworzoną stronę. Domena i gotowy skrypt, to nie jest przepis na sukces.

Panowie, rynek for jest jest tak duży, że jeśli nie masz oryginalnego pomysłu, to i wypozycjonowaniem nic nie osiągniesz. Należy włożyć sporo pracy i serca w tworzoną stronę. Domena i gotowy skrypt, to nie jest przepis na sukces.

A co jest przepisem na sukces? Tylko nie wyjeżdzaj mi tu prosze zebym zrobil swoj wlasny skrypt forum bo spadne z krzesła... Nie znam dobrze PHP a poza tym znajac mnie robilbym to 3 lata i tak bym tego nie ukonczyl...

A co jest przepisem na sukces?
(...) że jeśli nie masz oryginalnego pomysłu, to i wypozycjonowaniem nic nie osiągniesz. Należy włożyć sporo pracy i serca w tworzoną stronę. Domena i gotowy skrypt, to nie jest przepis na sukces.
Tylko nie wyjeżdzaj mi tu prosze zebym zrobil swoj wlasny skrypt forum bo spadne z krzesła... Nie znam dobrze PHP a poza tym znajac mnie robilbym to 3 lata i tak bym tego nie ukonczyl...

Po co tworzyć własny skrypt od nowa skoro w sieci istnieją dziesiątki lepszych i gorszych skryptów forum - trzeba wybrać ten najlepszy (indywidualnie) i ewentualnie zainstalować potrzebne dodatki.

A może by tak tematyczną, dobrze wypozcjonowaną stronę zrobić np. adres.pl a forum dać jako subdomena forum.nazwa.pl . Wyprzedzam pytanie: stronę możesz oprzeć na joomla! i poszukać jakiś lay i go zmodyfikować (GPL).

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Mozesz tez udzielac sie u konkurencji, a jak sie na ktoryms z konkurencyjnych for zrobi konflikt z adminami to wyjechac z linkiem na nowe forum :P:)

Taaa. Kocham takich. Nie ma jak gruntowna moralność.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Po co tworzyć własny skrypt od nowa skoro w sieci istnieją dziesiątki lepszych i gorszych skryptów forum - trzeba wybrać ten najlepszy (indywidualnie) i ewentualnie zainstalować potrzebne dodatki.

A może by tak tematyczną, dobrze wypozcjonowaną stronę zrobić np. adres.pl a forum dać jako subdomena forum.nazwa.pl . Wyprzedzam pytanie: stronę możesz oprzeć na joomla! i poszukać jakiś lay i go zmodyfikować (GPL).

Ciekawy pomysł. Muszę rozważyć wszelkie aspekty, plusy i minusy itd itp :P

Sławek.

Napiszę Ci szczerze -PR1 dostaje się od Googli w zasadzie za nic. Dosłownie.

Pozycjonowanie forum ma sens - ale to tylko jako jeden ze środków, które uczyni Twoje forum zauważalne w necie, ale nie rozkręci go. Nawet jak będziesz na pewne słowa pierwszy w Google, nie spowoduje to ruchu na forum i znam to z autopsji. Bardzo mocno chcę rozkręcić jedno forum o szerokiej i popularnej tematyce , od długiego czasu na frazę załóżmy to "forum wędkarskie" jest na pierwszej pozycji, a postów nie za dużo, choć przeglądających całkiem sporo.

Zatem aby takie forum się rozkręciło musi sobą coś dodatkowo oferować - np. przy forum musi być jakaś ciekawa treść, musisz na nie przyciągnąć znane w danej tematyce osobistości lub forum musie mieć "to coś" - ciekawą formę, lub niespotykany temat.

Swojego czasu nawet próbowałem płacić ludziom za rozkręcanie forum (da się) ale wtedy dostajesz takie blablanie (bo płacisz za posty - więc wiadomo jaką mają wartość) że aż żal, bo zaraz masz taki poziom forum, za jaki zapłaciłeś - czyli ala komentarze onet.

Pozycjonowanie forum dla ruchu i adwordsów też ma średni sens, lepiej już postaw presellka, szybciej Ci się zapełni.

Budowanie dużego forum to proces długotrwały, wymagający pracy, ciągłej moderacji i doglądania. Zobacz chociażby na PiO.

Zatem przemyśl cała sprawę od początku, opracuj sobie plan a potem konsekwentnie go realizuj.

Pozdrawiam, Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności