Skocz do zawartości

Martwe forum i Page Rank 1...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Kolego weź sobie te PiO poczytaj dokładnie... w nim jest wszystko ! :P

Odnośnie forum. wypozycjonowanie danego słowa kluczowego z "forum" jest w miarę łatwe, aczkolwiek tak jak przedmówcy mówili - forum te musi zawierać ciekawe materiały oraz musi posiadać oryginalny temat.

Pozdrawiam

zabawa z forum, przy ilosci for na rynku nie jest latwa :D

przyciagnac ludzi to nie problem, by ich zatrzymac trzeba sie niezle napocic

jak pisali poprzednicy samo pozycjonowanie niewiele daje, i wejscia nie sa, jakby sie komus wydawalo z takich fraz jak forum, forum dyskusyjne itd..

na te wszystkie frazy jestem w okolicach top 5 i wejsc z tego 300-400 dziennie, znacznie wiecej wejsc jest z fraz niszowych

ale, jak juz napisalem ruch to jedno, a zatrzymanie ludzi to drugie, na pustym forum nikt ci posta nie napisze nie pchaj odrazu reklam

nie dosc, ze puste forum to jeszcze je naszpikujesz reklamami (z ktorych przy odrobinie szczescia naklikaja ci ludzie kilka centow dziennie)

nie nastawiaj sie prowadzac forum na zyski :) conajwyzej koszt serwera ci sie zwroci :)

na zyski może się nastawić, ale po 5 tys. uniq dzień ;D

z tego mało kto zostaje to fakt, ale szukając czegoś klikają idąc dalej :D

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

na zyski może się nastawić, ale po 5 tys. uniq dzień ;D

taka ilosc unikow przy forum ogolnotematycznym zapewnia jedynie utrzymanie serwera dedykowanego (adsense) - mam doswiadczenie tylko z forum ogolnotematycznym

moze przy jakims specjalistycznym mozna wyciagnac znacznie wiecej na reklamie - ale jak naszpikujesz forum reklamami to ludzi to zniecheci i je zleja

forum to zabawa - nie zarobki

masz racje lukasz.

i faktem jest że przy tematycznym zarobków masz znacznie więcej. jeżeli się dobrze wykombinuje to zawsze można coś wymyślić:)

a bawić się warto :)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

• 2 tygodnie później...

Posiadam forum dyskusyjne ogolnotematyczne.

Na wiekszosc fraz opisanych wyzej, i innych dotyczace fora ogolnotematycznego jestem w top10, a slowo ktore prawie najczesciej tutaj wypisywano jestem w top1. forum zalozylem w maju 2006 roku i poczatki byly ciezkie. Cieszylem sie z przypadkowych 2 sekundowych wejsciach. Posty pisalem sam z roznych nickow. W ogole nie slyszalem wtedy o pozycjonowaniu. Forum zaczalem sam pozycjonowac mniej wiecej rok temu. Z powodu braku czasu, nie czytalem forum pio, pozycjonowalem na oslep. Dzisiaj na moje forum wchodzi 500uu dziennie. Rejestruje sie sporo ludzi (nie botow), ale nie wszyscy z nich pisza posty. Wypozycjonowanie forum kosztowalo mnie duzo czasu, ale oplacalo sie.

Nie zgadzam sie z poprzednikami, ze za forum kasa sie nie zwraca. Mi sie zwraca wielokrotnie ;)

Tylko z linkme mam 5 tys punktow elite :)

Dziennie uzytkownicy pisza ok 500 postow. Nie jets to strasznie duzo, ale forum jest mlode.

wiesz, na ogólnotematycznym 500postów to jest nic. dwóch użytkowników tyle napisać może ;P

forum komputerowe, o jakim mowa była przy założeniu tematu jest dużo cięższym orzechem do zgryzienia.

temat ma być odświeżony?;>

Zgadzam się, że na forach fortuny nie zbijesz, aczkolwiek są sprytne techniki umieszczenia reklam Google, które z jednej strony są na pewno częściej klikane, ale z drugiej irytują stałych użytkowników. Forum może być jednak bardzo dobrym zapleczem dla innych stron, które stworzysz w przyszłości. O takiej strategii bardziej pomysł. I mam namyśli zarówno zaplecze pozycjonerskie jak i baze maili, na które możesz wysyłać informacje o nowych projektach, tylko miej zawsze na uwadze prawo, żeby ktoś złośliwy Ci cywila nie wytoczył za spamowanie skrzynki :D

tylko miej zawsze na uwadze prawo, żeby ktoś złośliwy Ci cywila nie wytoczył za spamowanie skrzynki wink.gif

ale chyba rejestrując się na forum, wyrażasz zgodę otrzymywania nowości z nim związanych prawda?;>

myślę, że rejestrując się na forum, każdy zdaje sobie sprawę, że od czasu do czasu maila dostanie :)

michat, to swtorz sam takie gorum, ciekawe czy bedziesz mial prznajmniej polowe odpowiedzi dziennie :D

moje forum posiada kilkadziesiat podstron z PR 29 000 BL

dopiero zaczalem sie interesowac zarabianiem i juz dostaje 100zł miesiecznie.

zaraz ktos napisze, ze to jest nic, ale od czegoc sie zaczyna. Ja zarabiam od miesiaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności