Skocz do zawartości

Ocencie moja strone

faraon

Rekomendowane odpowiedzi

Największy psi serwis w Polsce? Nie wiem skad ten slogan :) Stronka wyglada ok, ale przydałoby się forum, bo dotychczasowy lider jak dogomania,wielu juz irytuje, w tym mnie.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Kod:

- radziłbym poczytać o standardach sieciowych i optymalizacji kodu, choćby menu:

<a href="rasy.php?litera=a" class="linkmenu" title="Rasy psów - psy rasowe">Rasy psów</a>
<a href="hodowcy.php?litera=a" class="linkpodmenu" title="Rasy psów: lista hodowców psów rasowych">• Hodowcy</a>

<a href="reproduktory_all.php?litera=a" class="linkpodmenu" title="Rasy psów: Reproduktory">• Reproduktory</a>
<a href="szczeniaki_all.php?litera=a" class="linkpodmenu" title="Rasy psów: Szczenięta, szczeniaki">• Szczenięta</a>
<a href="osp.php" class="linkmenu" title="Ogólnopolska Baza Psów">Baza Psów</a>

- robimy je na listach (<ul> + <li>) i nie trzeba klasy dla każdego elementu, wykorzystuje się dziedziczenie

A newsy to już w ogóle majstersztyk - każdy news to jeden div a potem jeszcze tabela a potem... strasznie przestarzały i niesemantyczny ten kod, zmieńcie to czym prędzej. Na oko kod można odchudzić o 2/3 na dzień dobry, bo strona ma prosty układ i grafikę.

Wygląd, funkcjonalność itp:

- za ciemne tło - za bardzo kontrastuje z białym tłem pod treścią, tło musi się odróżniać od treści, ale bez przesady

- co druga strona jest "naj", pomijając brak skromności śmieszą takie slogany, tym bardziej że w 90% spotyka się ja na stronach, co mają kilkanaście odsłon dziennie

- <title>Pies, psy, rasy psów.</title> - jak ja kocham takie tytuły stron, czy dziś każdy tytuł musi składać się ze słów kluczowych? Podobnie description, widząc stronę w google user ma jakieś 1% szansy, że tytuł i opis odpowiadają zawartości. Lepiej zrobić parę linków więcej, zainwestować w lepszy kod - robimy strony dla userów, nie dla google.

- napisy w topie moim zdaniem źle dobrane - nie tylko treść, ale i czcionka, nieregularna czcionka nie pasuje do prostej koncepcji reszty

- podoba mi się, że top znika i jest więcej miejsca na treść, od zawsze namawiam do podobnych rozwiązań (odchudzenie topu na stronach z treścią)

- sama treść słabo sformatowana i widać niedoróbki - np. w dziale "wasze psy" - formularz można lepiej sformatować (dobrym nawykiem jest dawanie <legend>) i przesunąć go na dół, nawigacja wychodzi poza stronę, stopkę radziłbym umieścić na samym dole a nie pod treścią

- warto sprawdzać typ pliku, nie tylko rozszerzenie

- przydałaby się walidacja komentarzy

- możliwość komentowania artykułów też by się przydała

- przemyślałbym koncepcję nawigacji - może jakieś menu rozwijane?

Ogólnie - nie ma tragedii, zacząłbym od przeróbki kodu, ten jest trochę z innej epoki.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności