Skocz do zawartości

Decyzja zapadła - precle będą płatne

CrashXT

Rekomendowane odpowiedzi

Imo, jeżeli już robić płatny, to nie zwyczajny za 50gr, tylko naprawdę dobry

[elytarny]

za trochę więcej.

Precli jest ogromna ilość i nawet jak ten twój będzie dobry, ale płatny to łatwo znaleźć kilkadziesiąt, nawet kilkaset takich samych, musi się wiec czymś wyróżniać, wysoki pe er, linkowanie wpisów etc.

Dobrym pomysłem jest także pisanie samemu wszystkich artów, wtedy rzeczywiście być miał 100% pewność co jest do katalogu wrzucane.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
wysoki pe er
Po co?
linkowanie wpisów

Oczywiście :P... ale w wersji pro...

Od dawna planowałem postawienie trochę płatnych katalogów i preclów... to postawie może po 10 tego i tego płatnych... i będzie do wyboru wpis za x, xx, xxx ... każdy będzie oferował to co poprzednik + dodatkowe opcje...

Na początku chciałem tylko zrobił "platne" by uniknac spamu itd (sms za 0 groszy to dla mnie jakies 20 groszy - chyba nikt nie mysli, ze dla zysku taki precelek), ale jak zobaczyłem, że jest popyt na większy kąsek...

Czyli:

Linkowanie wpisów

Pisanie wpisów i zamieszczanie w nich linków

Pozytywna moderacja ;) lol

Precel dobrze podlinkowany wewnętrznie i z dalszych obiektów bliżej nie określonych

Brak spamu

Max 3 linki w treści

Szybka moderacja

Zero erotyki

...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Jak dla efektu psychologicznego to walne fałszywy pr10 :P... pozycjonery nie patrzą na pr, a allepoko nie odróżniają fałszywego od prawdziwego (nie wiedza co to znaczy)...

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Na allegro (podalem link w dziale dowcipy) kolo sprzedawal link z flaszywym pr7 o czym napisal w akcji...i dodal ze link ma taka sama moc co z prawdziwym o czym swiadczy pr ...lol...i sprzedawal linki po 12 zlotych ... sprzedal kilkadziesiat sztuk...

To pomysl ile wpisy beda kosztowac w pr10 :P... z 1 999,99 ;)

CrashXT: tematyczność precli, choćby szczątkowa też byłaby mile widziana.

Pisanie i podlinkowywanie artów - jestem za.

W preclu tematycznym taka usługa mogłaby kosztować 15-20zł.

I tak płace za napisanie artykułu i podlikowuje go. Jeżeli ktoś oszczędzi mi roboty i uprości sprawę to super.

Linki zwrotne wydają mi się złym pomysłem. Chyba, że będę za pomocą takich preclów tylko śmietniki linkował i na nich umieszczał linki...

Jeszcze jedna sprawa.

Wkurza trochę konieczność zakładania setek kont..

Można by przemyśleć jakiś centralny system logowania i weryfikować założone konta (albo zrobić płatne kilkanaście zł). Konta uprawniałyby do publikowania wpisów w całej sieci precli. Spam = wypad wszystkich wpisów. Centralne logowanie ma w standardzie np Drupal (moduł Drupal). A może dałoby się wykorzystać OpenId?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Testowałeś moc linków z opisów gg? opisy gg są gorsze od wiki ;) ...

Tak crash, srednio-podlinkowana baza generuje ok 5 tys site, jeśli zamienie to na pkt w 2 systemach siła będzie nieporównywalnie wyższa niż jeden link w preclu, a nawet 3 linki :P

Linki zwrotne wydają mi się złym pomysłem. Chyba, że będę za pomocą takich preclów tylko śmietniki linkował i na nich umieszczał linki...
Oczywiście nie mówię tutaj o linku z tej samej strony co link we wpisie z prostego powodu - co jeżeli damy 3 linki do różnych stron? Chodzi o jakikolwiek link do wpisu.
srednio-podlinkowana baza generuje ok 5 tys site, jeśli zamienię to na pkt w 2 systemach siła będzie nieporównywalnie wyższa niż jeden link w preclu, a nawet 3 linki

Ja dałem 10 opisów na masternet.pl i poindeksowały się po 2-5 k... podlinkowałem livelinkiem (kilkaset pkt i e-weblinkiem po kilka k, każdy tempelek jest unikalny... czyli za mało linków?

Precle które mają ograniczenie do 3 linków są kiepskie, nie powinno w nich być żadnych ograniczeń a czy wpis zostanie zaakceptowany powinno zależeć od subiektywnej decyzji moderatora.

Jest coś prawdy w tym co napisałeś. Ograniczenie do 3 linków pewnie powstało by moje linki były silne - linki, które dodaje się do preclów. Bo chyba była taka idea, ktoś linkuje wpis i mój link w stopce czy gdziekolwiek na preclu jest też linkowany. Oczywiście na tych preclach nie będzie moich linków więc te ograniczenie nie jest do końca potrzebne, ale link na 500 znaków już tak. Nie było by fajnie jak 2000 znaków oznaczało by 100 linków (anchory po 20 znaków)... a też takie wpisy dostawałem.
tematyczność precli, choćby szczątkowa też byłaby mile widziana.

Ograniczyła by ona dodatkowo grono chętnych na dodanie wpisu, ale w dzisiejszej dobie google jest potrzebna, zwłaszcza, że linki mają być na dłużej niż miesiąc...

Adek 1 opłata = wpis na lata więc jakaś przewaga nad opisami itd, bo tam link może zniknąć, a u mnie masz do momentu jak będę żył ;)... no chyba, że tak jak mnie straszył teściu internet przestanie istnieć...:D

...

Będę miał teraz dużo do przemyślenia :P Tyle ciekawych propozycji, jak te najlepsze wdrozyc aby ze sobą nie kolidowały itd.

Napiszcie jeszcze jakie tematyki precli byście chcieli.

> Jest coś prawdy w tym co napisałeś. Ograniczenie do 3 linków pewnie powstało by moje linki były silne - linki

A co mnie obchodzą Twoje linki skoro moje są na innej podstronie w preclu?

> Nie było by fajnie jak 2000 znaków oznaczało by 100 linków

Dlaczego nie? https://www.aboutus.org/Zicherka.pl

AboutUs jest dużo lepsze od tych wszystkich precli, bo mogę robić ze swoją podstroną wszystko i to moja sprawa, byle by ładnie wyglądało.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

A co mnie obchodzą Twoje linki skoro moje są na innej podstronie w preclu?

Chodziło o normalne precle. Nie płatne. Autorzy dają swoje linki na wszystkich podstronach - również na podstronie z twoim wpisem. Nie chcąc tracić mocy było standardem aby były max 3 linki.

A linki wychodzące przyczyniły by się do tego, że bot google by uciekał... 1 wpis = 100 linków to 1000 wpisów = 100 000 - a to trochę przesada ... ale to też jest kwestia do "obgadania" na seo spotkaniu w Lublinie 10 listopada - kto nie planuje wpaść niech się skoryguje nicpoń!

Oczywiście nie mówię tutaj o linku z tej samej strony co link we wpisie z prostego powodu - co jeżeli damy 3 linki do różnych stron? Chodzi o jakikolwiek link do wpisu.

Dla mnie i tak odpada bo wpisy w preclach linkuje z rotacyjnych systemów wymiany i rotacyjnych stopek w kilku własnych serwisach. Nie jestem w stanie wskazać miejsca gdzie znajdą się linki do wpisu.

tematyczność precli, choćby szczątkowa też byłaby mile widziana.

Ograniczyła by ona dodatkowo grono chętnych na dodanie wpisu, ale w dzisiejszej dobie google jest potrzebna, zwłaszcza, że linki mają być na dłużej niż miesiąc...

Owszem, chętnych byłoby mniej na danego precla ale można by postawić całą ich sieć, obejmującą większość kategorii.

Osobiście dziele sobie 'narzędzia pozycjonujące' na 3 grupy. Zadbany precel tematyczny znajduje się w pierwszej. Zadbany i mocny precel ogólny - w drugiej. Wiąże się to bezpośrednio z budżetem na daną część kampanii ;)

Napiszcie jeszcze jakie tematyki precli byście chcieli.

Używałbym następujących:

internet/komputery, turystyka/wypoczynek, nieruchomości/budownictwo, motoryzacja, moda/uroda, erotyka

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Zgadzam się z Adamem... Tematyczność! Pilnowana, bo jak widzę katalog o budownictwie z wpisami o filmach na komórkę, to aż mi odchodzi ochota na korzystanie. Za dostęp do takiego katalogu byłbym skłonny zapłacić, choć za każdy wpis już raczej nie...

Sieć takich precli tematycznych też jest niegłupim rozwiązaniem, jeszcze lepiej byłoby, gdyby taka sieć obejmowała precle u różnych ludzi.

Ja już kiedyś myślałem aby zrobić sieć precli tematycznych. Wszystkie były by płatne. Tylko że to ja bym pisał dany artykuł i umieszczał go w odpowiednim preclu. Wszystkie wpisu były by linkowane systemem. Chciałem już sie kiedyś za to zabrać ale do końca nie wiedziałem jak to zrobić... hehe...

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności