Skocz do zawartości

Synonimy w innych jezykach?

netelektryk

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie w necie szukac synonimow w innych jezykach niz polski? Mam na mysli francuski, portugalski, hiszpanski i niemiecki. Czy moze ktos juz z was z czegos takiego korzystal?

Używaj Cuilla i Hakii

ja jeszcze oprócz PL nie musiałem generować nic za pomocą synonimów ale jeżli chodz o algorytmy to bedzie podobnie.

Co do słowników to są strony www - ale tutaj mogą nas szybko zablokować i pociągnać wszystkie dane ciężko

Inna metoda to oprogramowanie z którego można wyciągnać taki słownik , albo od strony bazy danych albo od strony GUI

(takie dane bedą najpełniejsze ale mogą wymagać wiedzy i trochę pracy , choc czasmi programy wogóle nie zabezpieczaja tych danych :jezyk1: ) Nie jestem pewien czy to bedzie legalne wiec tak nie robiłem nigdy tak, ale dać to sie da tak zrobić

Inna metoda (chyba najprostsza) to znaleźć słownk w wersji tekstowej z tego co widzę to angielski jest a pozostałych jezyków nie znam wiec nie wiem jakie słowo wpisac w wyszukiwarkę ;)

Aha ! Przypomniało mi sie , ze w jezyku angielskim warto też wzbogacic bazę o idiomy bo w ANG jest tego bardzo dużo :yahoo:

Trochęto co prawda skomplikuje algorytm ale tekst bedzie bardziej sensowny ;)

Ja w pierwszej kolejnosci jezeli mam jakis skomplikowany tekst angielski to wrzucam go do babel fisha, wychodzi maslo maslane ale przynajmniej tlumaczy na "kali kupic krowa i sprzedac patyk na bazar" takze lepsze to niz nic

:]

Nastepnie wrzucam to na strone i za kilka dni sprawdzam geo targeting w Google Analitycs, jakies wejscia zawsze tam sa.

Potem analizuje zwroty na jakie sa moje wejscia (nie znajac jezykow i tak nie wiem co oznaczaja) i mniej wiecej te zwroty spowrotem laduja na stronie aby tworzyc "content".

Im wiecej takich zerotow tym lepiej.

Dodatkowo mozna sie sugerowac podpowiadarka z yahoo (zapomnialem jak sie owo narzedzie nazywa)

Przypominam ze mi chodzi glownie o content specjalistyczny techniczny scisle zwiazany z dana dziedzina ale w roznych jezykach.

Jezeli myslimy globalnie to zawsze bedzie to niezla ilosc wejsc

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności