Skocz do zawartości

Zdjęty BAN z domeny ;)

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

Kyo, czyli według Ciebie strony typu "opisy gg" to sam :P? Bo tego typu strony nigdy nie będą miały konkretnego unikalnego content'u.

Tyle że jeżeli google uważało by je za spam to by musiało zbanowac kilkaset tego typu stron ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Mich@ł tak samo jak dmozów i wiki, a one są w serpach ... opisy gg to spam tylko, że czasami ładnie oprawiony...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

CrashXT, po częsci się z Toba zgadzam, tyle że opisy gg to nie jest identyczny content na 100 stronach... tak jak np dmoz i wiki. Faktem jest że opisy na wielu stronach się powtarzają, i na to wpływu nikt nie ma :P

Dodatkowo dla mnie spamem są qlweby nie moderowane których google np nie rusza ;) Bez bicia przyznam się ze mam kilka takich i zaden z nich nie dostał jeszcze bana...

Michał Kryński

hehehe kiedys pewnie tak :P

Nie no mam nadzieje że google jednak da szanse mojej domenie ;D Wszystko okaże się przy aktualizacji cache i tytułu wraz z opisem strony.. bo jak na razie jest zły...

Michał Kryński

Pauperyzacja intelektualna młodszej części stada nie ustępuje - pamiętam kiedyś wysyp stronek z rożnymi mrugającymi gifami, downsami - obowiązkowo każde dziecko neo musiało posiadać kilkadziesiąt takowych (atakujących człowieka znienacka's silnym oczoj**em), do tego dział "dołnlod" gdzie można było znaleźć nader rzadkie okazy oprogramowania typu winamp czy coś tam.

Normalnie :P jakbym miał robić taki portal, ale już sam target (padu-padu user's) stwarza masę możliwości wyciągania kasy od głupich dzieciaków (a raczej ich rodziców, bo tych mi akurat żal).

Jest taki portal puls czy coś tam (żalowe oskryptowanie i hosting), a gdzie dzieci płacą po 30 zł miesięcznie żeby mieć dodatkowe emotikonki (kilka lat temu oszacowałem ich przychody na około 35 tysięcy PLN/miech, teraz pewnie mają więcej). To jest sztuka zrobić biznes na czymś takim!

A propo bana - moim zdaniem poczekaj jeszcze jakiś czas, zobacz czy to nie nadmierny optymizm ;) Daj czas na indeksację contentu, kiedy już kilka k treści wszamie pomału linkuj. Linkowanie golasa to zły pomysł - masz dwa powody aby poczekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności