Skocz do zawartości

Dodatek - Usuwanie w wynikach by twardes

Rekomendowane odpowiedzi

Dodaje możliwość usunięcia wpisu w wynikach wyszukiwania danej frazy.

oto jak wygląda zmienione menu

df53bea7b04aa6b6.jpg

Zapraszam do komentowania i zgłaszania uwag na forum PHP.ForumBinzesu.eu - PHP by Twardes!!

pozdrawiam TW

Instrukcja instalacji

// otwórz:

"otwarty_disp\search.php"

// znajdź:

$links[$li[id]]['det_link'] = "$cfg[m5]$szcz_sep$li[id]$szcz_end";

// pod nim dodaj:

$links[$li[id]]['id'] = $li[id];

// znajdź:

$links[$li[id]]['det_link'] = "$cfg[f1].php?a=szcz&id=$li[id]";

// pod nim dodaj:

$links[$li[id]]['id'] = $li[id];

// znajdź:

class="in_link">szczegóły</a>

// po nim dodaj:

| <a href="//www.katalog.forumbiznesu.eu/otwarty_admin/index.php?a=uw&id=<?=$item[id]?>">usuń</a>

// zapisz plik

Fajne, ale nie przydatne i niedopracowane.

1. Link "usuń" widoczny dla wszystkich.

2.

| <a href="//www.katalog.forumbiznesu.eu/otwarty_admin/index.php?a=uw&id=<?=$item[id]?>">usuń</a>

..Tobie mamy usuwać wpisy?

I polecam używać:

if (administrator()) {
echo "usun"; }

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

No dobra może... i widoczny dla wszystkich ale jak nie możesz się zalogować jako administrator, to nic nie usuniesz

Chcesz, to spróbuj... Dodatek poprawia funkcjonalność i nie miałem okazji, żeby zająć się estetyką.

Chwali się to, że modyfikujesz i udostępniasz swoje modyfikacje, i nie rzucaj się jak ktoś krytykuje :D

i widoczny dla wszystkich (...)

Przez coś takiego, zrobi się tysiące podstron w indeksie, bo np. Google będzie podążało za takim linkiem, nie mówiąc już o "estetyce" jeśli każdemu będzie się wyświetlał link "usuń", a wystarczy to objąć kodem co Ci podałem, i sprawa rozwiązana.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

nie rzucam sie :), nie miałem zamiaru.

Co do indeksowania to może i racja...

A co do zrobienia warunku, żeby link "usuń" pojawiał się tylko zalogowanym, to mi się nie udało. Myślę, że to dlatego, że to jest "zewnętrzna", publiczna część katalogu' której funkcja

administrator()

nie obejmuje. Objawiało się to, kiedy dodawałem wczytania plików

include "otwarty_inc/config.php";
include "otwarty_admin/admin_functions.php";

próbowałem tego w wielu miejscach pliku, ale występował "syntax error".

Jeżeli potrafisz i chciałbyś spróbować to poprawić, to chętnie zobaczyłbym rozwiązanie tego problemu.

A pomysł by wyszukiwanie i edycja, usuwanie, aktywacja i dezaktywacja wyników wyszukiwania byłą zawarta w części PA jest o tyle trudny że musiałbym mieć (napisać) od nowa do tego skrypt wyszukujący, a to zadanie jest dla mnie za trudne.

Zatem obecne rozwiązanie jest proste i służy (przynajmniej mi) w wystarczającym zakresie. Ostatecznie można po każdym użyciu narzedzia wymieniać plik search.php na oryginalny.

Pozdrawiam i dziękuje za opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności