Skocz do zawartości

Szybkie pytanie: czy można klikać w linki Ads?

Dose

Rekomendowane odpowiedzi

rozwinę pytanie, żeby było jasne. Chodzi o jednostki linków: czy można w nie klikać po to, aby zobaczyć jakie reklamy się tam kryją i kto się tam reklamuje. Z tego co wiem, nie jest to kliknięcie w reklamę, do niczego się nie liczy, jednak nigdzie w regulaminie tego nie znalazłem.

Chce zablokować niektóre linki poprzez zablokowanie reklamodawców i nie ma innego sposobu na dowiedzenie się kto tam siedzi. adsense preview tool (IE) pokazuje tylko reklamy dla reklam tekstowych , a innego sposobu nie znam.

Czyli: można, czy nie?

pzdr

co by tu wstawić...

Nie,

ale to łatwo sprawdzić bez klikania w reklamę.

(w FireFoxie)

1. PRawym przyciskiem klikasz i wybierasz Kopiuj adres odnośnika

i teraz przykład z Twojej strony:

uzyskałem coś takiego:

http : //

edit: wyciąłem ten link bo rozwalał forum długością

no i akurat ten adres mówi nam że link prowadzi do strony wyszukiwania...

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

wszystko ok, tylko czegoś nie rozumiem.

jak tu zobaczyć, jacy reklamodawcy są na stronie z reklamami? (np zeby ich zablokowac)

Klikając w jeden z takich linkow (na innej stronie)

przechodze na stronę z listą reklam. I sa tu kolejno reklamodawcy, np. allegro, ceneo, ebay itp

A ja poprzez skopiowanie adesu linku niczego takiego sie nie dowiem...

co by tu wstawić...

Zapewne chodzi Ci o to, że po kliknięciu taki link przekierowuje do stron wyszukiwania w Google?

nie o to, bo to nie tak z tymi linkami.

po kliknięciu w jeden z linków w jednostce linków GA, przenosimy się na stronę zatytułowaną Reklamy Google i tam jest po kolei lista reklamodawców. To nie jest wynik żadnego wyszukiwania, tylko lista reklam dla danej tematyki.

Widać, że nikomu nie dajesz zarobić :) wystarczy przecież kliknąc na względnie interesujący link na obcej stronie i wszystko będzie jasne.

A mi cały czas chodzi o to, czy w sam link można sobie klinkąć, żeby monitorować kto tam siedzi.

chyba napiszę do supportu

pzdr

co by tu wstawić...

Zakończe temat, który rozpocząłem ponieważ znalazłem odpowiedź:

Can I click on the link units on my site?

AdSense publishers are permitted to click on link unit topics on their web pages, provided that they do not click on any Google ads on the resulting page. Clicking on the ads themselves is prohibited, as it has the potential to inflate advertiser costs.

However, you may still prefer not to click on the link unit topics that appear on your site, as clicking on these links has the potential to inaccurately inflate impressions and affect your reporting metrics.

cytat Google CEntrum Pomocy

pzdr EOT

co by tu wstawić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności