Skocz do zawartości

Grafika do oceny

Lukasz_91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o ocenę i uwagi grafiki https://www.swiatpc.com/szkic.jpg

Na kliszy w logo będą zdjęcia i będzie się ona poruszać :D

Krytyka i uwagi mile widziane

Zapomniałem dodać, że to design do strony szkolnej biblioteki :)

Trudno oceniać jakąkolwiek szatę graficzną nie mając pojęcia czemu ona będzie służyć: w rogu licznik do wakacji, w topie film z charakterystyczną perforacją, a pod spodem odsyłacz do działu do biblioteki. Brak tutaj przede wszystkim pomysłu na architekturę informacji. To od niej powinno się zaczynać, a nie od designu. Poza tym użyłeś kroju szeryfowego, pogrubionego z małym światłem między wierszami, co utrudnia czytanie. Mała rada: Staraj się, aby jeden wiersz miał nie więcej niż 50-60 znaków. Podoba mi się kolorystyka, bo jest spokojna i brąz świadczy o pewnej elegancji, a zieleń o świeżości.

...

Poza tym użyłeś kroju szeryfowego, pogrubionego z małym światłem między wierszami, co utrudnia czytanie. Mała rada: Staraj się, aby jeden wiersz miał nie więcej niż 50-60 znaków. Podoba mi się kolorystyka, bo jest spokojna i brąz świadczy o pewnej elegancji, a zieleń o świeżości.

Mógłbyś mi napisać, w którym tekście jest światło?

Proszę o ocenę grafiki
- jakiej grafiki? Widzę tam tylko coś co przypomina zarys layoutu, coś bliżej nie zindetyfikowanego
design do strony szkolnej biblioteki
- no to daj nam gotowy design, a nie ledwie szkic. Co MY tu mamy ocenić? Nie ma tu kompletnie nic, co kojarzyłoby się z wiedzą i kulturą, raczej z nijakością. Szare tło nie pasuje, już daj lepiej białe. Ta klisza niby po co i na co? Napis "HOME". Mało treści, w ogóle wszystkiego mało, bieda aż piszczy - mimo to treść nieczytelna, nawet nie wyjustowana do jednej mańki, a co dopiero obustronnie. Nic prawie tu nie ma, a zobacz do ilu rzeczy można się przyczepić! Zanim zaczniesz pracować obmyśl układ i koncepcję, wybierz ładne zdjęcia - jedne na tło, inne do cięcia - dobierz kolory - nie bierz się za program graficzny jeśli DOKŁADNIE nie wiesz, co chcesz uzyskać.

Ja się zastanawiam czy by nie przesunąć daty lekko w prawo a licznika w lewo, tak, żeby je ograniczały krawędzie kartki. Samej kartce poprawiłbym cień (wywal to coś szarego i zostaw sam cień). O czcionkach to już koledzy pisali. Domyślam się, że gdzieś w szkole nadal macie monitory z rozdziałką 800x600? Jeśli tak, to strona jest i tak już za szeroka (pamiętaj o ramkach przeglądarki). Jeśli nie, to możesz śmiało pójść w szerokość.

I to nie jest jakaś strasznie ładna strona, po prostu nie jest brzydka. Ale brakuje mi topu z czytelnym tytułem strony i to bardziej wygląda dla mnie jak zaczątek strony niż jakiś gotowy projekt. No ale jak tak zaczynasz, to w okolicach matury możesz robić już naprawdę fajne rzeczy. Pooglądaj sobie różne serwisy i portfolia dobrych grafików i nie bój się eksperymentować, nie bój się wyjść poza kwadratowe formy i tak dalej.

No ja raczej grafikiem nie jestem, a programistą (obecnie kończę pisać CMS).

Pooglądaj sobie różne serwisy i portfolia dobrych grafików i nie bój się eksperymentować, nie bój się wyjść poza kwadratowe formy i tak dalej.

Pobawię się z zaokrągleniami :)

Domyślam się, że gdzieś w szkole nadal macie monitory z rozdziałką 800x600? Jeśli tak, to strona jest i tak już za szeroka (pamiętaj o ramkach przeglądarki). Jeśli nie, to możesz śmiało pójść w szerokość.

Pójdę w szerokość

Ale brakuje mi topu z czytelnym tytułem strony

Dać topa z tytułem i adresem pod kliszą czy tuż pod menu ruchomy tekst?

Dzięki za cenne uwagi, postaram się poprawić :)

Jaka grafika ???? to jest porażka, żenada, Niech grafikę robi grafik, niech kod pisze programista, krawcowa szyje spodnie, malarz maluje ściany bo właśnie wychodzi taki syf.

Wiem ze Polak potrafi wszystko ale te czasy już są za nami mamy specjalizacje

Zamów grafikę u grafika, jak nie masz kasy to jak mocno poszukasz znajdzesz amatorów co chcą zabłysnąc ale to co pokazałeś to jak kop w jaja

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności