Skocz do zawartości

Czy to będzie arbitraż?

nahpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jeżeli będę promował stronę na której znajdują się reklamy AS, ale promowana witryna nie będzie MFA, tylko zwykłym serwisem, to czy Google może zbanować za arbitraż?

Strona charakteryzuje się dość wysokim CPC i CTR, na czas kampanii prawdopodobnie zmienię układ reklam na jeszcze bardziej dochodowy. Mam nadzieję zrobić darmową, ew. półdarmową kampanię...

No właśnie, tylko czy to co chcę zrobić to zakazany od niedawna arbitraż?

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

nie popadajmy w absurdy - każda strona, również ta z reklamami Adsense wymaga promocji. Google ma tak skonstruowaną umowę, że mogą zbanowac ci konto za nic i mają do tego prawo.

Ja staram kierowac się przy takich rozterkach tzw sumieniem. Nie wiem, na czym ma polegać ta kampania, ale jeśli prawdziwym ukrytym pomyslem jest nabicie klikaczy ("mailing z allegro" albo namawianie kumpli z klasy), to mozesz sie bac

co by tu wstawić...

Nie wiem, na czym ma polegać ta kampania, ale jeśli prawdziwym ukrytym pomyslem jest nabicie klikaczy ("mailing z allegro" albo namawianie kumpli z klasy), to mozesz sie bac

hehe aż na takim poziomie piszę wątki, że przypisujesz mi takie pomysły? :) Mogę Cię zapewnić, że ten etap życia daleko za mną...

Zastanawiam się jednak czy strona o wysokim CTR i zadowalającym CPC, nie powinna usunąć reklam na czas kampanii, ew. zamontować inne. Bo z tym arbitrażem to nie do końca sprawa została wyjaśniona, a zmiana weszła bodajże od czerwca tego roku i słyszałem, że wiele kont zostało zamkniętych.

A strona o dużym CPC i CTR z nachalnym ułożeniem reklam, tanimi słowami w adwords mogłaby się nie spodobać ludziom w AS.

PS. Planuje wydać trochę więcej niż 20$ z vouchera :) stąd moje pytanie, czy warto inwestować i czy w ten sposób nie ryzykuje kontem w AS?

EDYTA:

Wydaje mi się, że to jest podstawowe pytanie - bo ludzi mają rożne poglądy - co jest MFA.

Strona ma unikalny content, spory site i normalną nawigację - więc raczej nie zostanie uznana za MFA.

Martwi mnie tylko zbyt duży CTR, Adwords jest głownie dla firm, a na stronach firmowych mało kto ma AS.

W moich oczach to co zamierzam zrobić jest arbitrażem, bo jednak dobrałem słowa kluczowe tak, aby ta różnica ze stawki adwords i kliknięcia AS była korzystna dla mnie.

Pytanie: Jak to odbierze Google?

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Strona ma unikalny content, spory site i normalną nawigację
IMHO wtedy jest ok!

To powinno być ideał G - wpłacą w AW, żeby reklamować site i zarabią troche w AS - ale jeśli znalasłesz niszy/dziurka i zarabiasz za dużo (dużo - naprawde dużo) - to nie wiem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności