Skocz do zawartości

Hosting w risp.pl

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Firma niby stara, a nigdzie za dużo opinie o niej nie ma, pewnie jak by była zła, było by pewnie pełno opinii.

Posiada ktoś tam konto, jak układa się współpraca z tą firmą? Aktualnie wykupiłem tam hosting, mam 7dni okresu testowego,

obecnie próbuję zapoznać się z obsługą panelu administracyjnego, mam problemy z podpięciem domeny, nie wiem jak ją skierować na określony katalog, oraz jakie DNSy podać u rejestratora. Może ktoś z obecnych forumowiczów wie?

Minus jak na razie BOK działa tylko do 16, brak FAQ.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nie wiem czy dobrze rozumiem cennik, ale konto "WWW mini" za 60pln brutto rocznie i jest bez bazy mysql?!

A wracajac do sedna sprawy.

No firma istnieje juz bardzo dlugo. Jeszcze za czasow swietnosci IRC`a w polsce byla to wg mnie najlepsza serwerowani kont z dostepem do konsoli. Kontakt z BOK byl bezproblemowy, mily i przyjemny:). To tak z historii i wlasnych przemyslen jako byly klient.

O aktualnej ofercie, supporcie oraz jakosci uslug niestety nie jestem wstanie cos powiedziec.

pozdro :)

PS Jak potestujesz to napisz cos :)

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Również pamiętam tą firmę z początków czasów oferowania usługi shell/irc i również złego słowa nie mogę powiedzieć, sądzę że jeśli chodzi o WWW to też nie ma większych problemów jak na tego typu działalność.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Nie mam czasu się rozpisywać...

Napiszę tylko, że jestem ich klientem chyba już 7 lat albo dłużej. Najlepszą reklamą powinien być sam fakt, że NADAL jestem ich klientem;)

PS. To, że panel jest strasznie zakręcony to fakt, ale można się przyzwyczaić.

Dziękuję za opinię, z domeną sobie poradziłem, ale w ciągu dwóch dni zauważyłem już dwa pady, choć teraz, żadna strona na serwerze risp.pl nie działa, podobnie było w poniedziałek o podobnej porze.. ;(

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Dziękuję za opinię, z domeną sobie poradziłem, ale w ciągu dwóch dni zauważyłem już dwa pady, choć teraz, żadna strona na serwerze risp.pl nie działa, podobnie było w poniedziałek o podobnej porze.. ;(

Mar.

Oto wyniki mojego monitoringu:

Since: November 6, 2006

Outages: 17

Total Uptime: 99.638%

Year Outages Uptime

2007 14 99.787%

Year Month Outages Uptime Downtime

2007 November 2 98.853% 1.147%

2007 October 2 99.867% 0.133%

2007 September 0 100.000% 0.000%

2007 August 1 99.800% 0.200%

2007 July 3 99.598% 0.402%

2007 June 2 99.240% 0.760%

2007 May 1 99.933% 0.067%

2007 April 1 99.930% 0.070%

2007 March 1 99.865% 0.135%

2007 February 1 99.925% 0.075%

2007 January 0 100.000% 0.000%

Testuję nadal, konto mam do 13, z panelem mniej więcej się już zapoznałem, strona na serwerze działa prawidłowo itp.

Co do problemów dostałem odpowiedź:

Wczoraj owszem była przerwa ~15-20

minut (ok godziny 21:00), jednak było to związane z awarią routera bgp.

Co do podpięcia domeny, również otrzymałem wyczerpującą odpowiedź, choć mogli by to mieć w FAQ.

EDIT.

Coś mam pecha, znów nie działa. :/

Mar.

• 11 miesięcy temu...
Witamy,

W związku z podjętą decyzją o zakończeniu świadczenia usług hostingowych przez

zarząd firmy Leon Sp. z o.o. informujemy, iż konta nie będą już przedłużane.

Jednocześnie informujemy, że obecnie opłacone konta zachowują swoją ważność

do końca opłaconego okresu abonamentowego (w przypadku gdy data ważności konta

upływa przed 2008-10-01, jego ważność będzie przedłużona do 2008-11-01) oraz

do czasu ich wygaśnięcia nadal będzie prowadzone wsparcie techniczne.

Wszystkim naszym klientom dziękujemy za współpracę.

--

Leon Sp. z o.o.

ul. Kilińskiego 34E

44-200 Rybnik

NIP: 633-20-68-698

To był naprawdę dobry hosting.

Zapalmy znicze.

[`][`][`]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności