Skocz do zawartości

IP w jednej klasie - jaka wartość?

CrashXT

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mnie poinformował mój admin (polak, którego wynajmuje do obsługi serwera i opieki nad nim) to do momentu aż będę utrzymywać serwer.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

... to do momentu aż będę utrzymywać serwer.

Ja bym wziął ile się da, zaraz sobie poczytam co tam mają na składzie :)

Sprawdź możliwość wzięcia paczek po osiem z różnych klas.

Za dwa lata będziesz sprzedawać te IP po kilkanaście euro/mies. ;)

Generalnie panuje deficyt IP, jest zakaz handlowania i można dostać po łapach od RIPE za handel IP - adresy IP nie mają właścicieli, są tylko dierżawione na specyficznych warunkach i jak wiadomo, jak czegoś jest coraz mniej i nie można otwarcie tym handlować, to cena rośnie :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Sprawdź możliwość wzięcia paczek po osiem z różnych klas.

No właśnie mowa jest o tych samych klasach C, a przynajmniej ja tak zrozumiałam. Czy może jest inaczej?

W jednej z książek natknęłam się na zdanie o tym, że zbyt wiele linków z tego samego IP może skutkować filtrem.

Zbyt wiele wg autora to 20 , 200 czy 2k ?

Witam!

Jestem zupelnie nowym uzytkownikiem forum jednak czytam wnikliwie wszystko co tylko moge przeczytac juz od dluzszego czasu.

Mam pytanie dotyczace tematu.

Istnieja rozne rodzaje adresow ip - A, B, C... Mam wlasnie taka mozliwosc aby wykupic okazyjnie hosting gdzie bede mogl dokupic odpowiednia ilosc dodatkowych adresow ip ale wlasnie rodzaju A. Czy ma to duze znaczenie? Wszedzie czytam, ze wszyscy stawiaja na C... byc moze czegos nie rozumiem ale staram sie nauczyc i zrozumiec.

Bardzo bede wdzieczny za pomoc.

pozdrawiam!!

Istnieja rozne rodzaje adresow ip - A, B, C
To nie rodzaje adresów tylko klasy.
Wszedzie czytam, ze wszyscy stawiaja na C

Bo łatwiej jest o kilka IP w różnej klasie C niż B i A. Skoro nie wiesz czym się różnią te IP to po co chcesz je kupować?

Równie dobrze mógłbyś wykupić jedno duże konto na jednym hostingu i wszystko stawiać na subdomenach tej samej domeny.

nie zgodzę się z Tobą. Od jakiś 4 miesięcy jade wyłacznie na dedykach, Ip tej samej klasy, wczesniej miałem strony rozrzucone na dziesiątkach róznych kont hostingowym, przyszedł moment że nie ogarniałem już tego oraz zaczeli mnie także wywalać z tych kont. Kupiłem dedyki, rózne IP , ale z tej samej klasy. wszystkie zasoby przerzuciłem na nie. Nie zauwazyłem jakichkolwiek zmian w serpach (4 miesiące temu). Może będzie to odwazne co napisze, ale dla mnie róznicowanie IP to mit, gdzieś słyszałem że puszczony przez firmy hostngowe....

Crash co do cen, ja do dedyka dostałem 50 IP (tej samej klasy) w cenie, kazdy next 1 zeta miesięcznie.

Crash co do cen, ja do dedyka dostałem 50 IP (tej samej klasy) w cenie, kazdy next 1 zeta miesięcznie.

Mozna prosic o namiary na firme? :D

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Moim zdaniem lepiej jest wsadzić te 150 euro w domeny aby zaplecze nie stało na subdomenach niż na osobną klasę ip. Jakiś czas temu także sporo stron poprzenosiłem z innych serwerów na jeden większy bo ciężko mi było tym zarządzać i zadnych zmian w pozycjach nie stwierdzilem. Podzielam zdanie sdka że różnicowanie ip i wpływ tego na pozycje zdaje się być mitem. Niestety ale jak obserwuje od pewnego czasu mitem nie jest że strony na subdomenie mają niższą wartość dla google niż na domenie głównej.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności