Skocz do zawartości

Inwazja wordpressów?

websign

Rekomendowane odpowiedzi

- otóż to. Normalne czyli jakie? Tabelkowa zupa z tagów? Katalogi stron? Toplisty? Pisałem już dawno, że można będzie naprawdę WIELE zyskać robiąc serwis zgoddny ze standardami i SEO firendly. Ale wtedy każdy dziergał tabelki szydełkiem i nikt się tym nie przejmował, a przecież kurs google jest wiadomy: wspierać wartościową treść, a nie lurę z tagów. Niedługo posypią się zlecenia typu "zlecę optymalizację kodu" biggrin.gif Mogę iść na konsultanta, stówkę za godzinę biorę

co ty gadasz? dowody proszę.

Pitbull82, nie wiem jak Ty pozycjonowałeś tą swoją stronę ale ta fraza wygląda mi na bardzo łatwą skoro ten temat w którym właśnie piszemy sam z siebie wskoczył na 8 pozycję. Jest 314 wyników w google po zapytaniu "maxigra kamasutra" no to o czym mu tu gadamy... ? Nie ma się co dziwić, że blogi wordpress'a są wysoko, podlinkowały się trochę z tematycznych stron i gotowe.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

To tylko przykład, to samo dzieje sie na kilkadziesiąt tysięcy wyników - oczywiście kilkadziesiąt tysięcy wyników to nie kilka/kilkanaście milionów, ale jednak z dnia na dzień tyle stron od razu na samej górze - jak dla mnie nadal dziwne...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

...Pisałem już dawno, że można będzie naprawdę WIELE zyskać robiąc serwis zgoddny ze standardami i SEO firendly...

co ty gadasz? dowody proszę.

- miałeś na myśli akurat to zdanie? Dowody widać jak na dłoni - kto bardziej doceni skrypty SEO friendly jak nie zapleczowcy? Będzie to szło w górę - najpierw SEO przyjazne były tylko katalogi. Teraz idą zaplecza. Niedługo nikt już nie postawi serwisu na fusionie czy jakiejś innej tagowej zupie, bo to go postawi na z góry straconej pozycji, jeśli chodzi o pozycjonowanie. Nie bez znaczenia będą też koszta: mogąc szybciej zaspamować contentem, który ma w dodatku lepszą relacje kod/frazy/treść oszczędzasz czas i transfer przy budowie zaplecza.

Strach się bać pomyśleć, kiedy to się rozepcha na popularniejsze frazy. Ci od wiahry już nawet w telewizji się reklamują :/

a nie będzie przypadkiem tak jak stało się z qlwebami?? Według mnie jeżeli zacznie się naprawdę masowy spam na wordpressach to Google najzwyczajniej w świecie zacznie je wycinać z indeksu nawet bez przyczyny bo nie będzie sobie radzić w żaden inny sposób z selekcja tych naprawde niepotrzebnych w indeksie

Dreamhost.com - największa możliwa zniżka 50$ + domena gratis - kod SEOHOST

Rzecz w tym, że moje strony też optymalizuję pod tym kątem - bez tabelek, metatagi dla podstron poustawiane itp. itd. - więc pojawienie się nade mną z dnia na dzień 17 worpressów wydaje mi się co najmniej trochę dziwne...

Mam pytanie odnośnie metatagów dla podstron - dlaczego je usunąłeś?

Które matatagi masz na myśli?

a nie będzie przypadkiem tak jak stało się z qlwebami?? Według mnie jeżeli zacznie się naprawdę masowy spam na wordpressach to Google najzwyczajniej w świecie zacznie je wycinać z indeksu nawet bez przyczyny bo nie będzie sobie radzić w żaden inny sposób z selekcja tych naprawde niepotrzebnych w indeksie

Mnie to tylko zastanawia jak google pozna że wordpress to wordpress :)

Bo jak tylko zacznie się kasowanie przez google to zaraz pojawią się pluginy/szablony które bedą czyniły z niego serwis nie podobny do wordpress-a. No chyba że google pewnego dnia zacznie kasować z wyników serwisy które są za bardzo przyjazne SEO.

A co sie stało z Qlweb-ami ? Skoro nadal niektóre katalogi na qlweb nadal stoja i maja sie dobrze to chyba świadczy o tym ze nie skrypt jest banowany ale raczej strony które sa tylko farmami linków.

Co do inwazji to od wczoraj znalazłem wieczorem 3h i teraz jest o 72 więcej wordpress-ów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności