Skocz do zawartości

Czas na własną domenę

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

W obecnym panelu jest opcja miesieczny transfer ale jest tam 0,0kb - Nieplace za transfer i taka informacja widocznie powinna mnie nie opchodzic :/

A ktoś kiedyś powiedział:

"Jeśli chcesz przeliczyć sobie ilość ściągniętych danych, zobacz ile waży strona, po ściągnięciu jej, w sensie, nie to co masz na serwerze ( ze skryptami PHP i innymi rzeczami prasowanymi ), ale tylko ta która się wyświetla użytkownikowi.

Policz całą objętość tej strony, ze wszystkimi plikami, które użytkownik będzie ściągał ( chodzi mi o całość jakby przeszedł po całej stronie ).

Pomnóż to przez ilość nieunikalnych* osób które odwiedziły stronę, potem weź 1/2 - 1/4 objętości strony i pomnóż jeszcze raz przez ilość osób. Wyjdzie Ci maksymalna i średnia ilość MB ściągniętych z serwera ( nie jest tutaj jednak wzięta pod uwagę zawartość cache przeglądarki, która nie zawsze ściąga pliki z serwera ).

Myślę że taki przelicznik da m.w. wygląd na to jak się ma sprawa."

CZy to prawda?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

W obecnym panelu jest opcja miesieczny transfer ale jest tam 0,0kb - Nieplace za transfer i taka informacja widocznie powinna mnie nie opchodzic :/

A ktoś kiedyś powiedział:

Jeśli chcesz przeliczyć sobie ilość ściągniętych danych, zobacz ile waży strona, po ściągnięciu jej, w sensie, nie to co masz na serwerze ( ze skryptami PHP i innymi rzeczami prasowanymi ), ale tylko ta która się wyświetla użytkownikowi.

Policz całą objętość tej strony, ze wszystkimi plikami, które użytkownik będzie ściągał ( chodzi mi o całość jakby przeszedł po całej stronie ).

Pomnóż to przez ilość nieunikalnych* osób które odwiedziły stronę, potem weź 1/2 - 1/4 objętości strony i pomnóż jeszcze raz przez ilość osób. Wyjdzie Ci maksymalna i średnia ilość MB ściągniętych z serwera ( nie jest tutaj jednak wzięta pod uwagę zawartość cache przeglądarki, która nie zawsze ściąga pliki z serwera ).

Myślę że taki przelicznik da m.w. wygląd na to jak się ma sprawa.

CZy to prawda?

bestos rozmawiasz sam z sobą :P ?

Spróbuj zapytać adminów ovh, oni powinni wiedzieć - może jak dobrze zakrecisz - ze chcesz u nich kupić a nie wiesz jaki itp. itd. to powiedzą. Spróbuj.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Spróbuj zapytać adminów ovh, oni powinni wiedzieć - może jak dobrze zakrecisz - ze chcesz u nich kupić a nie wiesz jaki itp. itd. to powiedzą. Spróbuj.

Nie umieszkam zapytać choć niewiem czy to coś pomoże, a może lepiej by było jakbyście wy mi powiedzieli np ile średnio jest u was na miesiac odslon/ i jaki transfer miesiecznie pobieracie - wsumie bede mial skale porównawczą +-5giga a przy tematyce podobnej nawet +- GIGA

Przeciez nikt Ci nie powie jaki masz transfer. Chyba kazdy kto stawia jakis serwis sie z tym zmierza. Zaczyna sie od 1 GB a pozniej dokupuje i konczy na kilkuset :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Kup taki hosting, który nie ma limitowania miesięcznego, a określoną ilość do wykorzystania przez cały okres umowy, dajmy na to najtańsze konto na home.pl (151zł+vat w promocji),

będziesz wiedział ile tych GB zużywasz, jak za 20GB to posiedzisz cały rok, jak 100GB to po starcie będziesz miał czasu trochę aby znaleźć coś innego...

Zdecydowalem sie na OVH

Przestrzeń dyskowa 600 MB

Transfer WWW 20 GB/miesiąc koszt 10zł pierwszy mc. 80zł/rok

Biore opcje na jeden miesiac jak sie sprawdzi to wchodze w to, a jak nie to pozostaje opcja za 120zł/rocznie transfer 600gb/mc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności