Skocz do zawartości

od 1 stycznia tańsze *.pl

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pkt 4.

W przypadku transferu domeny zarejestrowanej w ramach promocji do innego usługodawcy przed pierwszym odnowieniem, dysponent domeny zobowiązuje się do jej uprzedniej prolongaty w systemie Organizatora na kolejny rok w cenie odpowiadającej kosztowi odnowienia domeny z aktualnego cennika Organizatora. Dokonanie opłaty, o której mowa w zdaniu poprzednim, zwalnia uczestnika promocji z jakichkolwiek dodatkowych świadczeń na rzecz Organizatora.

Oferta fajna, tylko nie do końca podoba podoba mi się zapis:

Prolongata ważności domen zarejestrowanych w ramach oferty promocyjnej, po upływie abonamentu rocznego, odbywa się na warunkach obowiązujących w momencie odnowienia usługi i wynikających z cennika obowiązującego w tym momencie u Organizatora

A skąd mam wiedzieć ile to będzie za rok? To trochę jak z kotem w worku..

Dlatego takie domeny wali sie pod spamy i inne syfy, a rejestracja normalnych domen, ktore mamy zamiar wykorzystywac na dluzszy czas, to juz ktos podawal najkorzystniejsze opcje przedluzenia...

Nazwa.pl tez nie spi - ruszyli wlasnie z promocja:

.pl - 0,90 zł + VAT

.eu - 0,90 zł + VAT

.com - 0,90 zł + VAT

Prolongata ważności domen zarejestrowanych w ramach oferty promocyjnej, po upływie abonamentu rocznego, odbywa się na warunkach obowiązujących w momencie odnowienia usługi i wynikających z cennika obowiązującego w tym momencie u Organizatora

Czyli zapewne za przedłużenie pl będzie coś ok. 100zł netto... :rolleyes:

Ja to widze tak:

- dla domen na spamy itp., ktore bez zalu mozna opuscic po roku [bo nie wierze, ze home obnizy ceny za przedluzenie - w koncu to hosting dla biznesu glownie] ta promocja jest ok;

- dla domen ktore kupujemy z mysla o uzytkowaniu ich przez >1 rok, kupujemy domeny w home POZA PROMOCJA za 9 zlotych a pozniej przenosimy do ovh chociazby i przedluzamy na kolejny rok za ~67 zlotych. Jestesmy do przodu 24-25 zlotych na domenie .pl [netto].

(..) bo nie wierze, ze home obnizy ceny za przedluzenie - w koncu to hosting dla biznesu glownie
Najpierw ceny musiałby obniżyć NASK. Teraz to około 60zł za przedłużenie domeny. Reszta to marża partnera.

Niekoniecznie musieliby czekac na NASK - sa juz firmy, gdzie przedluzenie domen .pl jest znacznie tansze niz w Home - wiec da sie :rolleyes:. Inna sprawa, ze chociazby taki support jak w Home, nie mowiac o wydatkach na reklame, tez kosztuje, stad i marze musza utrzymac.

Home opiera sie jednak na klientach biznesowych, a tacy sa najlepsi - jaka firma bedzie sie bawic z transferowaniem domeny zeby zaoszczedzic 20 zlotych... Wiem jak to wyglada w kilku znajomych firmach - przychodzi faktura za hosting i domeny, nikt jej nawet nie czyta - od razu wedruje do ksiegowosci. Jakby podniesli ceny przedluzenia domen o 100% - tez by lykneli. A ja mam wrazenie, ze Home na takich firmach opiera swoj biznes...

Dlatego takie domeny wali sie pod spamy i inne syfy, a rejestracja normalnych domen, ktore mamy zamiar wykorzystywac na dluzszy czas, to juz ktos podawal najkorzystniejsze opcje przedluzenia...

Nazwa.pl tez nie spi - ruszyli wlasnie z promocja:

.pl - 0,90 zł + VAT

.eu - 0,90 zł + VAT

.com - 0,90 zł + VAT

No tak..tylko 3 domeny to nie 100 :rolleyes:

pozycjonuj.png

@merti tyko że transfer z homa mozesz zrobic dopiero po pierwszym odnowieniu. Czyli za pierwsze odnowieni i tak stówę musisz zapłacić. znajdź sobie od razu rejestratora z tanimi przedłużeniami dla tych domen, które utrzymujesz przez kilka lat. najtaniej jest w 2be i ovh, choc ovh nie ma zadnej promocji na rejestracje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności