Skocz do zawartości

od 1 stycznia tańsze *.pl

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

@merti tyko że transfer z homa mozesz zrobic dopiero po pierwszym odnowieniu. Czyli za pierwsze odnowieni i tak stówę musisz zapłacić. znajdź sobie od razu rejestratora z tanimi przedłużeniami dla tych domen, które utrzymujesz przez kilka lat. najtaniej jest w 2be i ovh, choc ovh nie ma zadnej promocji na rejestracje

Tak tylko policz że kupując domenę w home.pl i odnawiając na drugi rok wychodzi kosz ok. 60 zł. (brutto) roczne utrzymanie taniej trudno znaleźć.

A następnie po wykupieniu przedłużenia transferujesz sobie do ovh.pl i kolejny rok masz trochę drożej niż poprzednie 2 lata ale i taniej niż jak byś pozostał w home.pl

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@merti tyko że transfer z homa mozesz zrobic dopiero po pierwszym odnowieniu. Czyli za pierwsze odnowieni i tak stówę musisz zapłacić. znajdź sobie od razu rejestratora z tanimi przedłużeniami dla tych domen, które utrzymujesz przez kilka lat. najtaniej jest w 2be i ovh, choc ovh nie ma zadnej promocji na rejestracje

Niezupelnie. Tzn. nie przeczytales dokladnie mojego posta.

Jest tak:

- jak kupisz domene .pl w Home za 0,90 - musisz ja przedluzyc na kolejny rok za normalna stawke, czyli pewnie 100 netto. Wychodzi 100,90 netto za dwa lata;

- jak kupisz domene .pl za 9,00 w Home [bez promocji!] - nie musisz jej przedluzac na kolejny rok w Home. Transferujesz w ciagu 1 roku do OVH i przedluzasz za 66 netto. Wychodzi 75 zlotych netto za dwa lata.

Tak wiec na jednej domenie oszczedzasz 30 zlotych brutto. Czy do duzo? Jak zawsze - zalezy od konkretnej sytuacji. Dla niektorych to bardzo duzo na jednej domenie. Tym bardziej ze Home jesli chodzi o zalatwianie czegokolwiek, rowniez transferow, to ekstraklasa obslugi klienta w naszym kraju.

dla mnie to już szaleństwo, wolę mieć rejestratora z dobrymi cenami, a nie "kombinować jak koń pod górę" dla kilku złotych rocznie :P

Zazdroszcze Ci w takim razie sytuacji finansowej :P

Dla mnie 600 zlotych (netto!) na 20 domenach za "kombinowanie jak kon pod gore" to troszke jednak jest - tym bardziej ze owo "kombinowanie" sprowadza sie do kilkudziesieciu minut prostych czynnosci raz na dwa lata. Poswiecisz te godzine czy dwie, i w ciagu dwoch lat mozesz 2 razy poleciec sobie na piwo do Niemiec ktoras z tanich linii, tak na jeden dzien, zeby oczyscic umysl :P

30 zł to już różnica :P za 90 groszy i tak będę rejestrował domeny na spam no i do odsprzedania. Resztę rejestruje tam gdzie odnowienia są po 60-70 zł/rok

Przed końcem roku była promocja na superhost.pl, domeny po 1 grosz, ale trwała chyba tylko 1-2 dni, niestety nic nie zdążyłem zarejestrowac :)

Ja tam widzę tylko taki zapis:

Prolongata ważności domen zarejestrowanych w ramach oferty promocyjnej, po upływie abonamentu rocznego, odbywa się na warunkach obowiązujących w momencie odnowienia usługi i wynikających z cennika obowiązującego w tym momencie u Organizatora, za wyjątkiem usług odnawianych przez podmioty posiadające status pośrednika-partnera i podpisaną stosowną umowę z Organizatorem. W tym ostatnim przypadku prolongata ważności domen odbywa się przy uwzględnieniu zniżki (upustu) przyznanej takiemu uczestnikowi.

Czyli przedłużenie po normalnej stawce ale nie ma obowiązku przedłużać :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

- jak kupisz domene .pl w Home za 0,90 - musisz ja przedluzyc na kolejny rok za normalna stawke,

Dlaczego musze?

Zle sie wyrazilem - nie musisz jej przedluzac. Ale jesli CHCESZ - musisz albo w Home albo ja przeniesc ale haracz dla Home i tak sie placi.

Dla kogos kto kupuje domeny na rok i pozniej nie chce przedluzac, ta promocja jest super. Nie ma lepszej jak dla mnie na .pl.

Błąd liczenia 100 domen x 100zł cena odnowienia w home.pl = 10 000 zł. Czyli home i nazwa sobie trochę dopłacą :(

nazwa.pl też odpaliła domeny za 90gr - u nich jeszcze lepiej bo wszystkie są po 90gr :) teraz doczytałem, że można kupić tylko 1...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Błąd liczenia 100 domen x 100zł cena odnowienia w home.pl = 10 000 zł. Czyli home i nazwa sobie trochę dopłacą :(

Blad liczenia?

No bez przesady. Sadzisz ze Home w NASK ma cene 100 zlotych netto za nowo rejestrowana domene? I ze na jednym Kliencie ktory nie przedluzy domen straca 10 tysiecy? Ktos tu chyba upadl na glowe...

Podejrzewam ze za nowo rejestrowana domene Home placi NASKowi jakies kilka zlotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności