Skocz do zawartości

od 1 stycznia tańsze *.pl

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

Promocje są zawsze nafaszerowane haczykami, dlatego trzeba uwazac :) Ja wychodze z reguly wyzej opisanej i na takie domeny za 90 groszy kieruje jedynie rzeczy, ktore za rok juz nie beda mi raczej potrzebne :(

A od czego sa Regulaminy promocji? Akurat te w Home.pl sa zawsze bardzo dobrze i calkiem przystepnie napisane...

A promocja obecna Home [mozliwosc zakupu 100 domen po 0,90 lub dowolnej ilosci po 9,90 z mozliwoscia transferu w pierwszym roku] to jedna z ich najlepszych promocji jakie mieli od paru lat.

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

NASK ma teraz promocje i rejestratorzy placa 10 zł do nasku za każdą nową domenę, czyli jak home rejestruje je po 90 groszy to dopłaca 9,10 zł na 1 domenie. Odbiłby sobie to w przyszłym roku, ale jeśli zakładamy, że 100 klientów, którzy zarejestrują po 100 domen icj nie przedłuży to...

stąd się wzięły te obliczenia

No domyślam się, że mają dużo taniej, ale właśnie nie wiedziałem skąd wzięło się to 910zł i myślałem, że 0 zjadłeś na końcu. Ale teraz już wszystko jasne :(

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

...

A promocja obecna Home [mozliwosc zakupu 100 domen po 0,90 lub dowolnej ilosci po 9,90 z mozliwoscia transferu w pierwszym roku] to jedna z ich najlepszych promocji jakie mieli od paru lat.

Jesteś pewien, że tak mają w umowie? Nie muszę płacić dodatkowo 100zł czy ile by przetransferować sobie domenkę gdzie indziej? Czyli mogę zapłacić 0.9zł, 9,9zł i wiać?

...

Jesteś pewien, że tak mają w umowie? Nie muszę płacić dodatkowo 100zł czy ile by przetransferować sobie domenkę gdzie indziej? Czyli mogę zapłacić 0.9zł, 9,9zł i wiać?

Jak chcesz zwiac, musisz:

1. Uzyskac potwierdzenie od BOK Home ze domene poza promocja mozna wytransferowac w ciagu 1 roku.

2. Kupic domene .pl w promocji za 0,90.

3. Poinformowac BOK Home ze rezygnujesz z promocji.

4. Zaplacic za domene 9,90 zamiast 0,90 - oczywiscie ze zrozumialych wzgledow nie wchodza w gre platnosci on-line - one daja zwykla cene 0,90 a nie 9,90.

I tyle :)

Potwierdzenie łatwo uzyskać?

Nie za bardzo zrozumiałem kwestię płatności online, które najbadziej by mi odpowiadału, ale to inna sprawa.

Długo trwa proces resestracji? Co otrzymam gdy opłacę te 9,9zł (Certyfikat posiadania czy coś takiego)?

2. Kupic domene .pl w promocji za 0,90.

3. Poinformowac BOK Home ze rezygnujesz z promocji.

4. Zaplacic za domene 9,90 zamiast 0,90 - oczywiscie ze zrozumialych wzgledow nie wchodza w gre platnosci on-line - one daja zwykla cene 0,90 a nie 9,90.

Merti piszesz, bzdury, bzdury i powtórzę jeszcze raz bzdury....

Po co kupować domenę w promocji następnie rezygnować i coś dopłacać - to chyba najgłupsze co istnieje...

Po prosu kupuje się domenę normalnie tzn. wybiera się z listy rozwijanej że zakup poza promocją i wtedy płacimy online zamiast 0,90gr to 9,90 i nie musimy nic wtedy kombinować ...

@Mlody tak, tylko jak klikniesz pod cenami nie promocyjnymi to i tak przeniesie Cię automatycznie do promocyjnego zamówienia.

Kupowałem u nich kilka domen w zeszłym tygodniu poza promocją.

Wygląda to tak, że zamawiasz jako promocyjne, kontaktujesz się z nimi na chacie lub mailem i zmieniają ceny na normalne (widać zmianę w panelu).

@rockstyle możesz płacić online. Ja zapłaciłem visą. Dokonaną płatność widać w panelu i dodatkowo maila dostajesz.

Merti piszesz, bzdury, bzdury i powtórzę jeszcze raz bzdury....

Po co kupować domenę w promocji następnie rezygnować i coś dopłacać - to chyba najgłupsze co istnieje...

Po prosu kupuje się domenę normalnie tzn. wybiera się z listy rozwijanej że zakup poza promocją i wtedy płacimy online zamiast 0,90gr to 9,90 i nie musimy nic wtedy kombinować ...

Jesli tak, to bardzo wszystkich przepraszam.

Moglbys jeszcze napisac, w ktorym miejscu jest ta rozwijana lista? Bo ja juz kilkanascie domen zarejestrowalem w ten sposob i nie pamietam zadnej listy. A to faktycznie spore ulatwienie...

Napisz dokladnie gdzie ona...?

A jesli jednak nie da sie tak, tylko trzeba tak jak ja pisalem, to przepros ladnie. Przepros, przepros i powtorze jeszcze raz przepros. :)

Potwierdzenie łatwo uzyskać?

Nie za bardzo zrozumiałem kwestię płatności online, które najbadziej by mi odpowiadału, ale to inna sprawa.

Długo trwa proces resestracji? Co otrzymam gdy opłacę te 9,9zł (Certyfikat posiadania czy coś takiego)?

Z platnoscia on-line chodzi o to, ze cena jaka tam sie wyswietla to promocyjne 0,90 za domene.

Taka domena w promocji musi byc na drugi rok przedluzona rowniez w Home.

A nam chodzi o to, zeby zaoszczedzis paredziesiat zlotych i w pierwszym roku wytransferowac domene gdzies indziej. Dlatego musisz za nia zaplacic 9,90 a nie 0,90. Czyli przelew on-line z odgornie ustalona cena odpada, bo zamiast 9,90 masz w nim ustalona cene 0,90.

EDIT: W trakcie rejestracji mozna sie zglosic do Home i poprosic zeby zmienili cene na nie-promocyjna. Wowczas mozna placic on-line. To wychodzi wowczas na najlatwiejszy sposob zakupu. Szkoda ze o tym nie pomyslalem podczas moich zakupow.

@Mlody tak, tylko jak klikniesz pod cenami nie promocyjnymi to i tak przeniesie Cię automatycznie do promocyjnego zamówienia.

Kupowałem u nich kilka domen w zeszłym tygodniu poza promocją.

Wygląda to tak, że zamawiasz jako promocyjne, kontaktujesz się z nimi na chacie lub mailem i zmieniają ceny na normalne (widać zmianę w panelu).

O, nie wiedzialem ze zmienia cene na normalna. Wowczas rzeczywiscie mozna zaplacic on-line.

Ja zamowilem normalnie za 0,90, a pozniej zaplacilem 9,90 i potwierdzilem im mailem.

W kazdym razie jak pamietam nie ma nigdzie zakupu domeny za 9,90 - zawsze wchodzi sie na promocje.

@merti, jak wejdziesz na czat to konsultant zmieni od ręki i możesz normalnie zapłacić online (praktycznie w trakcie rozmowy z nim)

Super, nie wpadlem na to i kombinowalem placac zwyklym przelewem :) Zreszta rozmawialem wowczas z konsultantem i on mi tak doradzil. Wiec trafilem na takiego, ktory tez na to nie wpadl... Albo mu sie nie chcialo zmieniac :P

Acha, widziales gdzies moze podczas rejestracji jakas rozwijana liste gdzie mozna zrezygnowac z promocji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności