Skocz do zawartości

Nowy sposób na onet

chudkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ONET zlicza niektóre rzeczy podobnie jak GOOGLE

Z uwzglednieniem slowa NIEKTORE :-)

Ja np. zrobilem strone z myslo glownie o google ale pod innymi wyszukiwarkami tez jestm w TOP 5.

Ale chudkiewicz chce kilka zlotych porad dla ONETU - jesli je znacie to napiszcie.

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

onet w TWOIM PRZYPADKU zlicza tak samo jak Google, a nie "Onet zlicza jak google".

A mój sąsiad pije, więc wszyscy sąsiedzi piją :]

a poważnie - onet rzeczywiście ma pewne podobieństwa, ale porównaj sobie hasła na które się nie pozycjonujesz i wyniki Googla i Onetu. Niektóre są podobne, a niektóre skrajnie różne.

na onecie potrafią być na #1 miejscu strony z 5 razy tym samym słowem w TITLE, i z 25 razy tym słowem w body, podczas gdy w Google taka strona wyląduje w sandboxie albo na pewno będzie bardzo nisko w wyszukiwaniach.

W zasadzie to nie chodzi o złotą radę, ale o to co robić żeby być wysoko w onecie. Ja sie pozycjonuje na kilka haseł i na jedno hasło jestem wysoko w onecie a na inne gdzieś chyba z 50ty albo jeszcze niżej. I nie mam pojęcia czemu, bo oba hasłą występują dokładnie tak samo często na stronie, a konkurencja jest większa na te na które jestem wysoko.

W googlu jest dokładnie tak jak powinno być - konkurencja większa, z większą ilością linków - trudniej się przebić. Nie ma konkurencji - dosyć łatwo. a w Onecie czasem jest tak, a czasem dokładnie odwrotnie. bez sensu.

onet w TWOIM PRZYPADKU zlicza tak samo jak Google, a nie "Onet zlicza jak google".

Wiem. To calkiem inny aglorytm.

onet rzeczywiście ma pewne podobieństwa

A jak zrobi sie naprawde dobra strone i obrze sie ja olinkuje to jest sie wszedzie wysoko.

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Takze nie wiedzialem co w onecie piszczy. Ale ostatnio spadlem na google ;) (moze przez linkora), ale za to na onecie jestem 1 (juz bez linkora, chyba ze zlicza z opoznieniem miesiecznym)

Pod oneta mam schemat meta tagow (w ktorych zmieniam tylko slowa kluczowe), grunt to podwojne powtorzenie slow kluczowych.

Ale czasem na 1 miejscu pojawia sie strona bez slow kluczowych.

Z tego co zobaczylem duzo daja linki z wielkich witryn (np dmozow, pod warunkiem ze onet je zaindeksuje)

A ja nie będe miał sygnaturki

ten przyklad nic nic nie mowi o sile linku w onecie

po 1 nikt nie pozycjonuje na to haslo

tylko 3 k wynikow

wiec owszem iles tam linkow wplywa na pozycje ale nie znaczaco

z moich doswiadczen wynika ze link popularity nie ma wiekszego znaczenia aczkolwiek , jest w jednym z czynnikow o ktore nalezy dbac, ale w wiekszosci przypadkow pozycjonowanie w google rozwiazuje ten problem prawda....

zobaczcie ze ten adres na widexl ma 100k linkow

wiec powinien bic na glowe wszystkich jakby link power w onecie byl tak istotny

Intruder, masz taki nieobecny wzrok na avaatarze. Mówiąc żartem o NBA.com chodzilo mi o tego co"rządzi na onecie". Lubię ludzi pewnych siebie i swoich umiejętności, ale nie lubię przechwałek.

PS. Może Moderator by skasował jeden moj post. Mam radiowy internet i czasem brakuje mi cierpliwości. skasowany. pozdrawiam zero3

PS.2 Właśnie spojrzałem na godzinę mojej odpowiedzi i teraz wiem skąd nieporozumienie(lepiej chyba używać cytatów). Głowę daję, że pisałem to w piątek wieczorem. O 7:22 w sobotę jeszcze spałem. Mam najwolniejszy internet w Polsce.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności