Skocz do zawartości

Nowy sposób na onet

chudkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam, że pozycjonowanie się pod jednym hasłem to marketingowa bzdura ostatnich lat - chociaż wielu stronom tylko to pozostaje. Prawdziwy zysk jest z wielu haseł tzn. z bogatego contentu. Kto mi powie jak sprawić, żeby robot onetu złapał więcej podstron. Zna ktoś przypadki, że jakaś strona ma ponad tysiąc zaindeksowanych podstron w onecie?

Np. porównajcie sobie:

https://szukaj.onet.pl/query.html?col=all&o...=url:www.sfd.pl

do

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=site%3...Awww.sfd.pl&lr=

Jak to wytłumaczyć?

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
NBA.com to twoja robota ? No no - mistrzu gratuluję :D

Nie to nie jest moja strona, moja strona jest pierwsza na cztery frazy związane z NBA , nie chce tu sie przechwalać.

------------------- O N E T --------------------

1.9645959 wyszukań

1.204055 wyszukań

1.388628 wyszukań

1.195262 wyszukań

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

Uważam, że pozycjonowanie się pod jednym hasłem to marketingowa bzdura ostatnich lat - chociaż wielu stronom tylko to pozostaje. Prawdziwy zysk jest z wielu haseł tzn. z bogatego contentu

Rzekłby,że teza dyskusyjna !

Z doświadcznie mi wynika, ze są tematy, gdzie jedna fraza załatwia wszystko, a są gdzie zdecydowanie lepsze jest optymalizowanie pod wieloma frazami

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

No tak, ale można się pozycjonowac pod "giełda samochodowa", a mozna byc pod haslem "sprzedam poloneza", "mercedesa", "bmw" itd. Z wielu hasel, na ktore sie czynnie nie pozycjonujemy, bedzie wiecej wejsc niz spod jednego hasla.

Oczywiscie nalezy wybijac sie ponad przecietnosc pod pewnymi haslami, ale raczej nie za pieniądze :D

Uważam, że pozycjonowanie się pod jednym hasłem to marketingowa bzdura ostatnich lat - chociaż wielu stronom tylko to pozostaje. Prawdziwy zysk jest z wielu haseł tzn. z bogatego contentu

Rzekłby,że teza dyskusyjna !

Z doświadcznie mi wynika, ze są tematy, gdzie jedna fraza załatwia wszystko, a są gdzie zdecydowanie lepsze jest optymalizowanie pod wieloma frazami

Otóż, są strony gdzie wystarczy jedna fraza.I są takie gdzie pozycjonować trzeba pod kilkoma,wszystko zalezy od strony.

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

chyab udalo mi sei ustalić skąd masz tyle wyników na zapytanie czyli ponad 9 mln

otoz jedna fraza raczej an pewno to nie jest, tylko z łaczikiem i a wtedy onet troche glupieje i wypluwa mase wynikow co nijak sie nie ma do trudnosci w pozycjonowaniu tejze niby wydawalo by sie arcy trudnej frazy

fraz1 i fraza2 daje wynik zwykle ponad 9mln za kazdym razem wiec to zaden wyznacznik

moge podac mase takich fraz 9mln gdzie ejstem w top 10 onet a nijak to sie ma do ich trudnosci

jzu tlumacze sorki ze troche zagmatwalem

otóz

wpisujac fraze "mama tata" w w wyszukiwarce nie zwroci ci 9mln wynikow tylko 88k

a wpsisujac "mama i tata" wywala jak z kazdym lacznikiem "i" ponad 9mln wynikow co wcale nie znaczy ze ta fraza jest popularniejsza tylko jakos dziwnei internpretuje onet lacznik "i" , wcale na fraze mama i tata nie jest trudniej byc wysoko w wynikach pomimo 9mln jakei onet wypluwa

teraz juz jasniejsze moje wywody.. ? :)

moge podac mase przykladow bycia wysoko na takei frazy nawet w top1

jzu tlumacze sorki ze troche zagmatwalem

otóz 

wpisujac fraze "mama tata" w w wyszukiwarce nie zwroci ci 9mln wynikow tylko 88k

a wpsisujac "mama i tata" wywala jak z kazdym lacznikiem "i" ponad 9mln wynikow co wcale nie znaczy ze ta fraza jest popularniejsza tylko jakos dziwnei internpretuje onet lacznik "i" , wcale na fraze mama i tata nie jest trudniej byc wysoko w wynikach pomimo 9mln jakei onet wypluwa

teraz juz jasniejsze moje wywody.. ? :)

moge podac mase przykladow bycia wysoko na takei frazy nawet w top1

Nie chodzi mi o łaczniki z "i" mam strone z slowami kluczowymi w title, i keywords

np.

footbal, footbal news, red cards footbal , bez łączników "i" są oddzielone przecinkami, bo są to słowa kluczowe.

o masz nei rozumiesz co ja pisze ja nie mowie ze ty masz w swoim title czy keywords tylko o wpisywaniu frazy "mama i tata" w wyszukiwarce

zawsze z łacznikiem "i" wywala tyle wynikow czyli ponad 9mln i wcale nie jest trudno byc wysoko na takie frazy

pokaz mi normalna fraze bez spojnikow ktora zwroci 9mln wynikow na onecie

onet to ruletka, ale jak porządnie się dba o stronę pod google, to na onecie też jakoś wyjdzie... Roboty indeksują nie często, a wyniki są dosyyć stare. Nie dalej jak kilka dni temu wskoczyłem na bardzo wysokie 2 miejsce na pewną dla mnie atrakcyjną frazę, i jak analizowałem czym to było spowodowane to odniosłem wrażenie że na pewno nie linkami, a bardziej zwykłymi meta tagami... Na onet ze względu na małą stabilność wyników - nie ma co w dłuższej perspektywie liczyć - ale lepiej być na onecie na szczycie niż na googlu w drugiej dziesiątce..

ONET nie jest żadną rulatką - jest prosty do pozycjonowania dla każdego dziecka.

Linki pomagają, content pomaga ale klucz do sukcesu to pilnowanie reindeksowania strony - pisałem o tym w innym wątku.

Czytałem wcześniej co do boksów że warto i mają wysoki CTR

Nie zgadzma się z tym wcale.

Znam system boksów od a do z nie musze płacić mega kasy żeby być nad wynikami zamiast po prawej stronie i wcale a wcale CTR nie jest wysoki - około 1,2 do 2% - chyba że kogoś to satyskacjonuje.

Operowanie na onecie czy boksami czy wynikami to sprawa bajecznie prosta.,

Można tam powiesić stronę na 6 msc z jedną optyamlizacją na 10 linkach i stać wysoko na super trudne hasła, i nie wymaga to jakiś ochydnych metatagów - wręcz sugeruje delikatne meta :-) a tylko reindeksowanie załatwi wszystko.

Minus tego algorytmu jest taki że strona reindeksowana przeskakuje strony nie reindeksowane nawet jeżeli maja więcej linków i lepszą optymalizację

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności