Skocz do zawartości

Nowy sposób na onet

chudkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

spox nie ni epodpuscilem

Onet wariuje strasznie ;-) nie wiem czy to kwestia że to forum czyta dużo osób włącznie z onetem ;-)

Bowiem onet ma tak namerdane w wynikach jakby wszyscy się zaczeli reindeksować naraz - a wtedy :-) wszyscy mają równe szanse.

Choć ja ci powiem że na pewnych stronach onet mi piękni eposzedł jak nigdy przemielił stron jak tralala a pewnych dotej pory nie reindeksował.

Pytanie skąd wiesz że nastąpiła reindeksacja ? LOGI wizyta Onety ? 213.180 ? czy analiza spadku bo tym bym się nie sugerował że bot był.

U mnie na jednej nie był od 2 tygodni a na pewnych przychodzi w 12 godzin od zgłoszenia reindeksu

chyba wszyscy to przeczytali hehe bo onet nawe zaczoł źle linki zliczać jak MSN :-)

tzn sprawdz sobie kilka stron dla link: na pierwszje stronie i na dalszych normlanie istny MSN się zrobił ;-)

a może wprowadzili nowy algorytm.

Choć powiem ci że onet narazie żadko reindeksuje strony coś im się chyba sypło.

Generalnie reindeks działa skutecznie :-) na onet a raczej sprawdx pod kątem szalenstwa w onet.

Ja zawsze tam się bawiłem przez reindeks ale teraz nastał cud w onecie wypozycjonowałem strone czysto czysto na linkach, bez słowa kluczowego w metatagach i na stronie co jest dla mnie i onetu wysoce niepradopodobne.

Więc albo onet wprowadza nowy algorytm, po linkach analizując przypomina mi MSN :-) który ma kłopot ze zliczaniem w zależności od podstrony

no właśnie dlatego też spadek nie jest winą reindeksacji bo jeszcze nie nastąpiła.

U mnie tez na niktórych łazi jak głupi a pewnych nie.

Dlatego zaczekaj ale mimo to zgłaszaj co 3-4 dni stronę.

Ale pamiętaj staraj się kasować cookie i nie przesadzaj z dodawaniem z jednego IP

ja w pozycjonowaniu jestem totalnym początkującym, ale imho onet zwraca uwagę nie na linki, a na metatagi i inny syf ;) dlaczego tak myśle ?? stronk, którą pozycjonowałem www.crimar.pl w onecie pod keywordem pracowania systemów chłodniczych jest na 2 pozycji z 160 124 (:o) już sporo czasu, a jak widać strona jest delikatnie mówiąc lipna ;), z drugiej strony google mnie nie kocha :) chciałem wypozycjonować stronkę na mało populatnym keywordzie (było ok 3 wyników :)) więc umieściłem ją w paru katalogach oraz w stopce na forach i co ?? i nic ;) aktualnie w google na tym keywordzie są 24 wyniki z czego 21 wyników to strony, które linkują moją strone, lecz wśród wyników nie ma "pozycjonowanej" przeze mnie strony :/ jeśli ktoś może mi poradzić o co chodzi to będę wdzięczny :)

// jupi ;) google mnie pokochało i jest 1. miejsce :D

Pozdrawiam Bełdzio.

hehehe

domeny com intru w onecie recznie nie zreindkesujesz i to jest minus domen globalnych musisz czekac na reindeks automatyczny onetu.

Tak samo ze zgłaszaniem domen globalnych do onetu, musisz pisać do szukaj@onet.pl i podac adres domeny dlatego lipa pozycjonowac com w onecie. Zero kontroli

zmień na PL - bo na com to on nawet ciebie nie odwiedził, pozatym onet od tygodnia świruje z 2 partiami wyników coś kombinują tłumaczą to niby inną partią linków - wyników zobaczymy co wykombinują ;-) zapewne nic mądrego

z tego co widze to mojej strony (www.beldzio.com) w wynikach onetu nie widać więc widać, że onet olewa domeny .com :/

https://my.opera.com/beldzio/affiliate/ <= kliknij jak możesz

nie że olewa, musisz wysłać za pomocą szukaj@onet.pl i oni ją zaindeksują.

Być może onet przyjmuje teraz com od kilku dni bowiem testują nowego pajączaka i indeksiaka. Od tygodnia z nim walczą, miesza im w linkach jak MSN ;-). Co 2 dni różny update, sytuacja idętyczna jak w MSN tzn pierwsza strona wyników na lik: jest dość często inna niż 2,

tak czy tak nowy algorytmik jest prosty i bardzo zbliżone do Googlowskiego jak sądze bowiem jak zawsze w onet liczyły się metatagi to teraz także się liczą, lecz zauważyłem że pewną stronę bez opisu wypozycjonowałem na linkach dla Google.

W starej wersji onetu /stata bieżąca jest mieszana obecnie. - bynajmniej w starej liczyły się meta i linki jako sztuki nie jako anchory jednak teraz widać że poszło to w kierunku anchor linków co mnie cieszy ;-)

Najlepiej w polskich pozycjonować POLSKIE to podstawa bowiem i netspirnt,wp,onet nie indeksuje globalnych z formularza, a nawet jeżeli zostaną zgłoszone do katalogu.

Moja strona w Onecie jednak nie wraca na starą pozycję. Tak się zastanawiam. Zmniejszyłem na stronie ilość słów kluczowych w tekscie, wcześniej troche z tym przesadziłem. Ale czy to aby nie może być przyczyną spadku pozycji w Onecie? Mniejsze zagęszczenie słów kluczowych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności