Skocz do zawartości

Nowy sposób na onet

chudkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

nie koniecznie, onet wprowadza jakis nowy silnik, widzę że indeksiarka inaczej się zachowuje i linki do nie ktorych stron znacznie podskoczyly a dla niektorych znacznie spadly.

Zageszczenie mozna zachowac na poziomie

2 razy w tile max 4 kewyords czyli 8 słów max do 12

4 razy w desirptions i 4 razy w keywords

z taką gestością zachowaując w polu title 150 znakow

descirptions 256 i keywords 256 osiągniesz dobre rezultaty

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dochodze jednak do wniosku że to zmniejszenie liczby słów kluczowych doprowadziło do spadku. Pozycja innych stron się raczej nie zmieniła. W meta jednej strony o wiele wyżej w onecie od mojej znalazłem w "keywords" 15 powtórzeń jednego słowa. Co prawda w google jest dalej ale na onet widać takie przegięcia działają

no wiesz, jezeli uwazasz ze to skutkuje nie będę się spierał.

Ja obserwuje działąnie onetu na wielu stronach, zachowanie nowego pająka który zaczoł śmigać po stronach z ? czego wcześniej tego nie robił.

Onet po 1 ma różne updaty stron od niedawna, więc to kwestia czasu kiedy te strony z 15 keywords zreindeksuje.

15 keywords - i chcesz powiedzieć że sa tam jeszcze umieszczone keywords. No to może należy najpierw się zapoznać z tym ile wyszukiwarka czyta znaków z tego znacznika.

Wystraczy że będziesz umieszczał wymyślony kewords który nie istnieje na końcu metaznacznika a dowiesz się ile onet czyta znakow z danego znacznika.

Ale zapewniam Ciebie nie tyle :-).

Pozaty, umieszczanie 15 słów to czysta głupota ;-), dobrze że tak robią zawsze łatwiej ich przebić.

Pamiętaj że czym większa ilość słów tym mniejsza gęstość dla poszczeg. keywords. Powytarzanie czystych słów to spam i pozatym żaden efekt bo łątwo go przebić dobrą optymalizacją strony.

Strone w onecie można równie dobrze pozycjonować na zawartości bez znaczników meta descitpions i keywords.

Pominięcie znacznika desriptions powoduje zczytanie pierwszej zawartości strony do np. 256 znaków w których można umieścić keye i są dużo bardziej ważne niż w tym znaczniku.

Jest sporo technik na onet które wcale nie wymagają 15 słów.

Rownie dobrze można wypozycjonować taką stronę w google i 15 słów nie spowoduje że będzie nisko tak jak przedstawiłeś porównanie.

Znam strony które mają same keywords i w google są na 1 pozycjach,

Na razie zrobiłem mały test. Dodałem kilka kewords więcej i zobaczę czy coś drgnie. Być może spadek jest spowodowany nowym robotem tylko że nie zauważyłem żeby inne strony spadły. A w tym właśnie czasie pousuwałem trochę nadmiernego kewords z tekstu więc próbuje to razem powiązać.

• 2 miesiące temu...

troche sie pokrecilem... i biarac pod uwage ze jestem jeszcze zielony w tych tematach...

no ale zawsze warto probowac.

typek ktory pozycjonuje na ONECIE i WP uzywa takiego manewru:

<META name="abstract" content="Bielizna, biustonosze, bikini, gorsety, pończochy rajstopy, moda ślubna">

<META name="author" content="Bielizna, biustonosze, bikini, gorsety, pończochy rajstopy, moda ślubna">

poza tym kod jest wlasciwie normalny...

i nie daje nawet linkow i inncy bajerow...

ale wszystkiego pewnie nie mowi.. ;p

pozdrawiam :roll: :roll: :roll:

-->Wciąż w pogoni, -za lepszej jakości życiem... / "WTF" ^^ ;p

Proponuje spisać pare złotych zasad jak skutecznie

proponuję zakup boksów i zadbanie o to, żeby przeszły z prawej strony nad wyniki (dobry tytuł/opis i wysoki budżet dzienny)

Korzyści?

1. są tanie

2. ze względu na świetne położenie mają b.dobry CTR

3. będziesz miał kontrolę nad tym:

jakie syfy można znaleść przypadkiem

na pierwszych miejscach..

Nie wiem czy te boksy to nie jakaś ściema. Założyłem na próbe genralnie liczba odsłon dziennie była ba ponad 600, kliknieć naliczało różnie, 16, 20, ale najgorze było to że liczba kliknięć według statystyk onetu zawsze była większa od liczby pokazywanej przez my stat. Wysłałem im więc za tem maila z pytaniem i screenshotami i po 3 tygodniach dostałem odpowiedź:

Dzień dobry,

Dziękujemy za list. Bardzo przepraszamy za zwłokę z odpowiedzią.

Z danych zawartych w naszej bazie wynika, że dnia 23 czerwca 2005 r. do

godziny 12.00 system odnotował 6 kliknięć w boks o tytule "Szukasz

tłumaczenia?" odsyłający do strony https://www.lidex.com.pl/.

Niestety, nie jesteśmy w stanie stwierdzić dlaczego w Pańskich statystykach

podane są inne informacje (np. może to wynikać z właściwości systemowych

Pana statystyk, problemów z działaniem statystyk MyStat lub z wyświetlaniem

Pana strony). Prosimy również o sprawdzenie statystyk wejść za stron

wyszukiwarki ("wyszukiwarki" i "wyszukiwarki zapytania").

Pozdrawiamy

Redakcja Serwisu OnetBoksy

https://boksy.onet.pl

Ciekawe w morde codziennie moje statystyki źle zliczaja ruch? a może onetu? czy ktoś robił podobne analizy?????

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Onet Bosky można sprawdzić pod względem ilości kliknięć poprzez panel Gogole AdWords i opcję CrossChanel Conversion (opcja bezpatna). Mi się mnie więcej zgadza (+/- 10%).

Franckey

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

te teksty i "wiedzę" cneb jest w stanie przebić co trzecia osoba na tym forum (i to na kacu!).

Właśnie - po za tym o to chodzi, aby skusić - ja się skusiłem kiedyś na info z forum o KH na WP właśnie w tych czasach ;-) - ale jak mówi mrtn wszystko jest opisane tutaj

luq to prowokacja ?

te teksty i "wiedzę" cneb jest w stanie przebić co trzecia osoba na tym forum (i to na kacu!).  

polecam:  ten wątek

Nie wiem co wy w tym cneb widzicie, to mi sie kojarzy z e-bookami na allegro, czyli raczej malo warte rzeczy.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

• 3 tygodnie później...

A moim zdaniem Onet idzie w dobra stronę. Zauważcie że jeśli patrzyć na jedną stronę załóżmy (nieistniejacą) www.qwerty.asp.pl to po wpisaniu różnych słów kluczowych w dwóch wyszukiwaniach, to najczęściej dostajemy różne wyniki. Tzn otrzymamy ta samą stronę ale z różnym opisem. Najczęściej nie ma już w opisie Meta descryption ale rózne kawałki tekstu z treści strony zawierające szukane słowa.

Proszę przy okazji zwrócić uwagę że Google ostatnio też daje takie wyniki. Czasami nawet wstawia w opisie tekst z altu od obrazka ze strony, jeśli zawiera szukane słowo.

Google po prostu przestaje poważnie traktować nie tylko keywords, ale takze descryption. Title nadal jest bardzo ważne, bo tam nikt nie chce umieszczać chłamu jaki można było wsadzić do descryption.

Moim zdaniem obie szukaczki niedługo puszczą z torbami "pozycjonerów" i "linkory" wszelkiej masci. Wszystko mi wygląda na to ze coraz bardziej się liczy treść strony, włączając w to obrazki z ich tytułami i altami. Myślę że słusznie administratorzy szukaczek ukrócają proceder sztucznego podbijania pozycji strony. Pewnie to jeszcze troche potrwa ale kierunek już chyba jest określony.

To początek końca tych magików, (bez urazy)

Jednak najbardziej mnie dziwi że Onet idzie w tym samym kierunku co Google. Nie wiadomo jak długo im sie uda dotrzymać kroku ale szczerze im życzę choć nie jestem fanem Onetu. A życzę im dobrze bo oni nieźle opanowali odmianę słów. Google nie potrafi uwzględnić w wynikach wyszukiwania np. słowa Krakowie kiedy szukamy Kraków. A Onetowa szukaczka to potrafi. Onet takze chyba uwzglednia Googlowski PR. Czuję tu jakąś fuzję albo coś w tym rodzaju. Współpraca tu już jest chyba wyraźnie widoczna.

Pozdrawiam wszystkich magików i dobrze radzę aby sobie upatrzyli miejsce na miękkie lądowanie

wczasy w górach

królewskie wczasy w pałacu w Rybokartach

wczasy na nartach

Ciekawe w morde codziennie moje statystyki źle zliczaja ruch? a może onetu? czy ktoś robił podobne analizy?????

Wstaw sobie stat.pl ciekawe jak zareaguja na wyniki Gemiusa. Daj linka sponsorowanego z jakims zakonczeniem ?=onet wtedy dokladnie bedziesz wiedzial ile od nich jest wejsc. I ciekawe jak zakwestionuja wyniki od

Gemiusa, ktorymi przeciez sie chwala.

Google po prostu przestaje poważnie traktować nie tylko keywords, ale takze descryption. Title nadal jest bardzo ważne, bo tam nikt nie chce umieszczać chłamu jaki można było wsadzić do descryption. 

Moim zdaniem obie szukaczki niedługo puszczą z torbami "pozycjonerów" i "linkory" wszelkiej masci. Wszystko mi wygląda na to ze coraz bardziej się liczy treść strony, włączając w to obrazki z ich tytułami i altami. Myślę że słusznie administratorzy szukaczek ukrócają proceder sztucznego podbijania pozycji strony. Pewnie to jeszcze troche potrwa ale kierunek już chyba jest określony.

Chyba nie obserwowales konkursu. Content powiadasz.

Check email deliverability tool Maildog

Melassa

Chyba nie obserwowales konkursu. Content powiadasz.

Tak nie obserwowałem, bo uwazam ze wlasnie w tej branzy historia jest tylko dla historykow.

My musimy na biezaco ubserwowac zachowania sie szukaczek i na biezaco wyciagac z tego wnioski.

Osoby ktore biegle wladaja angielskim moga sie podeprzec wieloma podpowiedziami Google'a ktorych w sieci jest mnostwo. Ale tacy kolesie zawistnie strzega swoich tajemnic.

I nie zaprzeczajcie odsylajac do odwiecznego tematu na tym i innych Forach. To jest fakt. Wiekszosc technik Google publikuja i umieszczaja w anglojezycznych stronach. Ale osoby ktore je potrafia zrozumiec trzymaja to w tajemnicy i dzieki temu maja przewage nad konkurencja.

Takie sa fakty, a z nimi nie ma sensu dyskutowac.

wczasy w górach

pałac Rybokarty

wczasy na nartach

I nie zaprzeczajcie odsylajac do odwiecznego tematu na tym i innych Forach. To jest fakt. Wiekszosc technik Google publikuja i umieszczaja w anglojezycznych stronach. Ale osoby ktore je potrafia zrozumiec trzymaja to w tajemnicy i dzieki temu maja przewage nad konkurencja.

hmmm,

to nie widze żadnego problemu panie kolego,

wystarczy naumieć się angielskiego i po lekturze takich for gdzie google publikuje swoje tajne techniki zostaje się pozycjonerskim guru...

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności