Skocz do zawartości

Nowy sposób na onet

chudkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jozek

ja napisalem tak:

Osoby ktore biegle wladaja angielskim moga sie podeprzec wieloma podpowiedziami Google'a ktorych w sieci jest mnostwo. Ale tacy kolesie zawistnie strzega swoich tajemnic.

a Ty na to tak:

wystarczy naumieć się angielskiego i po lekturze takich for gdzie google publikuje swoje tajne techniki zostaje się pozycjonerskim guru...

No kurde nie wiem gdzie wyczytales zebym twierdzil ze Google publikuja cos na Forach? Cos mi sie zdaje ze Ty masz problem z dobrym zrozumieniem Polskiego języka.

Poza tym mysle ze nie kazdy moze byc dobry we wszyskim tak jak Ty. Wystarczy jak jeden bedzie dobrym lingwistą, kto inny pozycjonerem, a jeszcze inny moze dobrze lać w morde.

Po prostu chce powiedzieć że fiuta wystarczy mieć, nie trzeba nim także być.

Mam nadzieję że dobrze zrozumiałeś tym razem.

pozdrawiam

wczasy w górach

pałac Rybokarty

wczasy na nartach

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem czy się opłaca robić strone pod onet ?

Na 22 tys wejść tylko 866 jest z onetu a strona jest na drugiej pozycji pod frazą "liga mistrzów"

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

w tej branzy historia jest tylko dla historykow

W każdej branży historia jest dla historyków ale (...)"kto nie zna historii, nie zna korzeni"(...) Konkurs to nie zamierzchłe czasy więc warto abyś przyjrzał się tematowi. Poza tym skoro piszesz w swoich postach, że nie jesteś wyrocznią i opierasz sie na obserwacjach i doświadczeniach to chyba to jest właśnie analiza tego co było, a może się mylę ?

Osoby ktore biegle wladaja angielskim moga sie podeprzec wieloma podpowiedziami Google'a ktorych w sieci jest mnostwo. Ale tacy kolesie zawistnie strzega swoich tajemnic.

Wybacz ale ja nie wyobrażam sobie pracy w tej branży, jak i każdej innej związanej z przepływem informacji w internecie, bez przynajmniej podstawowej znajomości języka obcego. Przy czym jestem pewien, że część z obecnych tu na forum, nie uznaje angielskiego za język obcy. Co do dzielenia się informacjami to po to właśnie powstało to forum, aby wymieniać się doświadczeniami. Chyba nie wierzysz w to, że działa na rynku kilku kolesi, których wiedza przewyższa to co tu napisano, że mają tajemne techniki magiczne, które automatycznie dają im pierwsze pozycje - nie ma złotego środka. To nie są czasy, gdy Onet wyświetlał wyniki w kolejności alfabetycznej i wystarczyło wpisać "!" na początku <title>.

Wiekszosc technik Google publikuja i umieszczaja w anglojezycznych stronach. Ale osoby ktore je potrafia zrozumiec trzymaja to w tajemnicy i dzieki temu maja przewage nad konkurencja.

Piszesz o tych "anglojęzycznych stronach" jak o jakiejś mistycznej księdze magicznej. Co więcej nawet jak taka biblia wpadnie mi w ręce to i tak nie będę jej potrafił zrozumieć, bo potrafią to tylko nieliczni :shock: Poza tym chyba nie myślisz, że Google umieszcza gdziekolwiek informacje na temat algorytmu wyszukiwania. To nie jest gra, w której Google udziela podpowiedzi graczom. Algorytm to najcenniejsze co posiada ta firma (no może poza marką, znakiem towarowym, tysiącami serwerów, wiernych pracowników itd. :spam: )

Takie sa fakty, a z nimi nie ma sensu dyskutowac.

Wybacz ale to nie żadne fakty tylko przypuszczenia i chore teorie IMHO z którymi faktycznie nie ma sensu dyskutować. A poza tym Twoje ostatnie zdanie przez przypadek albo z premedytacją przyjęło formę agresywną z punktu widzenia komunikacji marketingowej. Moge na to odpowiedzieć tylko w ten sposób, zwracając się do reszty czytelników tego posta:

Mam nadzieję, że wiecie, równie dobrze jak ja, że kolega Jantar nie przemyślał swojej wypowiedzi, a argumenty jakie przytacza są po prostu śmieszne. ;)

Sorry za sarkazm ale jestem świeżo po szkoleniu z komunikacji marketingowej, gdzie wyprano mi mózg, przez co jestem wyczulony na punkcie takiego sposobu wypowiedzi.

PS.

Po prostu chce powiedzieć że fiuta wystarczy mieć, nie trzeba nim także być.

Mam nadzieję że dobrze zrozumiałeś tym razem.

N/C

Ajax...

...chyba masz rację, nie wiem jak by to oni mieli zrobic ale mnie sie tez wydaje ze jakos uwzgledniaja linki i anchory bo ja i mój znajomy dorabiamy do moich stron linki z nowym anchorem i właśnie na ten anchor w onecie ide tez coraz wyżej.

Przy okazji mam juz potwierdzenie że w onecie alty do obrazków zawierające słowa kluczowe, są bardzo wysoko oceniane. Chyba jednak wyżej niż linki z anchorem. Ale aby to właściwie ocenic to trzeba jeszcze trochę obserwacji. Na razie tak mi to wygląda.

• 2 tygodnie później...

Dobrze jest wykupić boksy, znam to na własnym przykładzie

po wykupieniu boksów, z odpowiednio dobranymi słowami i trescią boksa,

sama strona w onecie pozycjonuje się znacznie wyżej, co prawda mam jeszcze pewien problem, bo pozatym że pozycja jest bardzo wysoka, to trochę opis jest zjebany, własciwie to jego brak !

fraza: konta bankowe dla strony www.kontabankowe.org

Jesli wiecie jak to naprawić to poradzcie coś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności