Skocz do zawartości

Padło proste.pl?

Beckson

Rekomendowane odpowiedzi

krzysztofgda, jesli moge dac Ci jakas porade, to nie odpowiadaj na kazda tego typu uwage (post). Sa ludzie, ktorzy odswiezaja strony co 2 sekundy i gdy tylko cos sie nie zaladuje walą na fora lub pisza do supportu "co sie dzieje z serwerami, dlaczego nie dzialaja?!" :D Taki urok branży.

Niedawno miałem klienta, który napisał do BOK-u maila z pytaniem, dlaczego "serwer nie działał przez kilka sekund". :D

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Niedawno miałem klienta, który napisał do BOK-u maila z pytaniem, dlaczego "serwer nie działał przez kilka sekund". wink.gif

ja raz tak pisałem bo na serio nie działał przez 30 sekund... a restartu nie było wtedy to się zapytałem grzecznie :D

ale to na neteasy. Insane to zbyt "delikatny" serwerek

Nie wylewanie własnych żali na forum, w stosunku do klientów, to zdecydowanie roztropniejsza konstatacja.

Cały pic polega na tym, do czego przezyczai sie klient. Jesli serwer nie bedzie mial zadnej przerwy przez 4 miesiace, to byle restart jest katastrofa, ktora nalezy opisac. Ale gdyby serwer mial regularne przerwy, np. 15 minut raz na tydzien, to ludzie przezwyczailiby sie do tego faktu.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

prusakolep: gdzie Ty bys nie mial konta to zawsze wylewasz zale wiec najprosciej chyba bedzie jak zalozysz wlasny hosting i uchronisz nas przed czytaniem Twojego marudzenia, ze cos minute nie dzialalo :D. Korzystam z proste.pl wlasciwie od ich poczatkow (najpierw jedno najtansze konto, teraz mam 3 na rozne rzeczy) i przez ten czas naliczylem moze dwie krotkie przerwy. Jak na te klase cenowa jest to znakomity wynik.

pozdrowienia.

googlerulz.

Niedawno miałem klienta, który napisał do BOK-u maila z pytaniem, dlaczego "serwer nie działał przez kilka sekund". wink.gif

To ja mam tego samego ;-) - identyczne pytanie.

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Nie wylewanie własnych żali na forum, w stosunku do klientów, to zdecydowanie roztropniejsza konstatacja.

Cały pic polega na tym, do czego przezyczai sie klient. Jesli serwer nie bedzie mial zadnej przerwy przez 4 miesiace, to byle restart jest katastrofa, ktora nalezy opisac. Ale gdyby serwer mial regularne przerwy, np. 15 minut raz na tydzien, to ludzie przezwyczailiby sie do tego faktu.

nie zauważyłem związku z moją wypowiedzią.

prusakolep: gdzie Ty bys nie mial konta to zawsze wylewasz zale wiec najprosciej chyba bedzie jak zalozysz wlasny hosting i uchronisz nas przed czytaniem Twojego marudzenia...

a ) flame off

b ) jeśli ktoś umie czytać ze zrozumieniem, to z moich dwóch wypowiedzi może wywnioskować, że:

- przerwa była

- przerwa była krótka

c ) zgramol się

Zwiazek jest taki, ze sam sie uzalasz publicznie nad byle czym, a pouczasz innych. Taka wiec uwaga: zanim zaczniesz cos wytykac innym, spojrz najpierw na siebie :drink:

Ps. Widze ze umiesz watki edytowac, wiec prosze - nie pisz jednego pod drugim.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Zwiazek jest taki, ze sam sie uzalasz publicznie nad byle czym, a pouczasz innych. Taka wiec uwaga: zanim zaczniesz cos wytykac innym, spojrz najpierw na siebie :drink:

Wyprodukujcie flame na 10 stron, na podstawie dwóch postów składających się w sumie z 5 słów, no dalej chłopaky, zobaczymy co jeszcze wyczytacie... proste.pl na pewno się ucieszy z takiego rozwoju wątku. Ja się tymczasem wyoddalam.

Zapytales - odpowiedzialem... Trzeba bylo nie zadawac pytania, a teraz... znowu sie uzalasz, heh. Wyjasnisz jeszcze uzycie slowa 'flame' (flame [fleɪm] n płomień | vi płonąć; to flame up (out) rumienić się )?

Wiem, tęmpy wiesniak ze mnie, ale jakos pierwszy raz widze to slowo na forach, mimo ze troche juz buszuje po necie :drink:

• 1 miesiąc temu...

@Beckson jak to się mówi... "w gorącej wodzie kompany" :)

5 czy 10 minut i tragedia.

Chociaż firma nie gwarantuje 100% uptime

Takie zachowania można śmiało nazwać czepianiem się czy domagać się czegoś czego nie ma w ofercie.

Zresztą co tam 10 minut, dziś minimum jeden (a raczej dwa) serwery cal.pl leżały przez ładnych kilka godzin i nikt nie trąbił na forum ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności